به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجتالاسلام ابوترابی فرد امشب در جمع خبرنگاران در مشهد، در خصوص حوزه فرهنگ بیان داشت: این دولت در حوزه فرهنگ و شعارهای دفاع از ملت مظلوم فلسطین و همچنین شعارهای اول انقلاب تأکید داشت، همچنین پرهیزی از افکار اشرافیگری و مقولههای که در متون دینی و مبانی انقلاب اسلامی اندیشهها و افکار امام خمینی(ره) که بسیار تأکید شده بود در عرصه مدیریت دستگاه های اجرای عینیت بخشید.
نماینده مجلس با بیان اینکه باید آموزههای دینی را مورد توجه قرار داد تأکید کرد: دولت با اصلاح سبک مدیریت در ارتقا مدیریت در جامعه نقش مهمی داشته باشد.
حجتالاسلام ابوترابی با بیان اینکه ارتباط با نخبگان حوزوی و دانشگاهی باید ارتقا یابد بیان داشت: خرد جمعی در مسیر تبیین دینی و در تمامی عرصههای مدیریت کشور باید مورد توجه ویژه قرار گیرد چرا که در دولت نهم و دهم در این راستا این گام ها کمتر برداشته شد.
وی اشاره به اینکه اگر ارزشهای دینی در جامعه تجلی یابد ما شاهد ارتقا روح مقاومت و اندیشههای انقلابی در بدنه جامعه و در میان مردم خواهیم بود تأکید کرد: ما نیازمندیم در کنار باور دینی ارتقاء مبانی انقلاب را در جامعه نهادینه کنیم و هر جا اندیشه ناب دینی حضور یابد باور انقلابی عینیت مییابد.
این کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم افزود: در این راستا مجامع حوزوی نقش موثری در سطح پیوند دولت و نظام دارند.
حجتالاسلام ابوترابی فرد با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری گفت: کارگران ستون فقرات تولید و رمز رشد و توسعه اقتصادی کشور هستند. رئیس آینده باید تهذیب اخلاقی داشته باشد و به حواشی نپردازد اگر گفتمان مبتنی بر اخلاق در بستر جامعه به ویژه در نهادهای اجرایی کشور نهادینه شود قطعا مسائل کلیدی در متن قرار خواهند گرفت.
وی ارتقای سطح روانی در جامعه و پرهیز از جدال در جامعه را از وظایف دولت دانست و بیان داشت: گفتمان مبتنی بر اخلاق و تأکید بر تهذیب اخلاقی راه را برای عالی ترین سطح تفاهم و همدلی بین سه قوه به ویژه دولت و مجلس هموار خواهد کرد، میشود در نظام جمهوری اسلامی قوای سهگانه را همدل در کنار هم در خدمت مردم مشاهده کرد.
حجتالاسلام ابوترابی فرد در خصوص حضور مشایی در انتخابات گفت: باید منتظر آینده بود بصیرت سیاسی و اراده ملت ایران در پاسداری از ارزشهای نظام در 22 بهمن سال 91 در یکی از عالیترین صفوف به نمایش گذاشته شد.
وی در خصوص مذاکره با آمریکا گفت: ظرفیت متراکم جمهوری اسلامی برای برون رفت از تنگنای اقتصادی و چالشهای منطقهای یورو و آمریکا و در رویارویی با رویدادهای سیاسی جنوب غرب آسیا و صحنه بینالملل، آمریکا و متحدیدنش را در موضع انفعال برای رسیدن به راهکار قابل قبول وا داشته است.
وی بیان کرد: باید با افزایش سطح اقتدار سیاسی در سایه تحکیم مولفههای وحدت ملی و التزام اسلامی و با ارتقاء ظرفیتهای اقتصادی خود و افزایش سطح کارایی دیپلماسی کشور در گفتوگوی 1+5 در چارچوب خطوط کلیدی انقلاب و منافع ملی با گفتمان عزت و مصلحت و برآمده از علم واخلاق، راه را برای برون رفت ملت ایران از تنگنا هموار و از منافع ملی دفاع کنیم.
ابوترابی هدفمندی یارانهها را یکی از قوانین مبتنی بر خرد جمعی با همکاری نخبگان و صاحبان اندیشه دانست و گفت: اگر این قانون براساس خطوط تعریف شده درست پیش میرفت در عرصه تولید اقتصاد کشور با چالش های موجود روبهرو نبودیم در این قانون پیشبینی شده بود حدود 30 درصد از محل این قانون برای تولید صنعت و کشاورزی تخصیص داده شود که متأسفانه این سهم کلیدی تخصیص داده نشد.
اقتصاد مهمترین مسئله فرا روی کشور است
حجتالاسلام ابوترابی فرد مهمترین مسئله فراروی کشور را بحث اقتصاد دانست و راهکار کلیدی برای کنترل نرخ تورم را ارتقای افزایش ارزش پول ملی و رسیدن به اهداف برنامه در رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال در توجه کامل به حوزه تولید و استفاده از تمام ظرفیتهای نظام برای تبدیل ایران به کارخانه تولید کالا دانست و بیان داشت: سپردن امور تصدیگری به بخش غیردولتی و نظارت درست برای افزایش کارایی دولت و اراده جدی در کاهش و قطع درآمد نفتی در هزینه های جاری و عمرانی و هدایت درآمدهای حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی در برنامههایم حائز اهمیت است.
حجتالاسلام ابوترابی تصریح کرد: اگر گفتمان دستگاه اجرایی کشور همان گفتمان نظام در عرصه فرهنگی اجتماعی باشد از ظرفیت نظام برای توسعه فرهنگی و رشد ارزشهای دینی به شایستگی میتوان استفاده کرد.
این کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم نقش سبک مدیریت و سطح زندگی دولتمردان به ویژه مدیران در دستگاههای اجرایی را در تحول فرهنگی کشور و افزایش سرمایه اجتماعی بیبدیل دانست و خاطرنشان کرد: ریشه بسیاری از معضلات فرهنگی و آسیبها در نهاد خانواده در مشکلات اقتصادی و بیکاری است و با توجه به تولید و اشتغال راه را برای برون رفت از بسیاری از چالشهای فرهنگی و تحکیم نظام خانواده هموار خواهد شد.
وی تأکید کرد: باید به نهادها و موسسات فرهنگی به ویژه نهادهای فرهنگی برآمده از حوزههای علمیه و مجامع دینی توجه ویژه کرد نقش این نهادها و موسسات فرهنگی تولد یافته در نهاد حوزههای علمیه در ارتقا سطح فرهنگی جامعه بیبدیل است.
ابوترابی در خصوص ائتلاف 2+3 و انتخاب یک نفر از بین این تعداد بیان داشت: در گفتوگوهای که داشتیم قرار شد با نظرسنجیها به نظر واحد برسیم و از بین پنج نفر کسی که در رتبه بالاتر نظرسنجی قرار دارد در انتخابات حضور یابد.
این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: با توجه به اینکه دولت مجری انتخابات است بهتر است برخی از طرف دولت به عنوان کاندیدای انتخابات مطرح نشوند تا از آسیب در امان بمانند.
حجتالاسلام ابوترابی فرد در پایان ارتقای سطح روابط با کشورهای آمریکا لاتین را ستودنی دانست و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی با همه کشورها به جز رژیم صهیونیستی و آمریکا باید ارتباط داشته باشد.