به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، امیر دریادار حبیبالله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش در اردوی فرهنگی-آموزشی معارف جنگ شهید صیاد شیرازی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش در منطقه بندر امام خمینی (ره) نداجا گفت: اهداف عراق از حمله به ایران با کمک قدرت های غربی، دستیابی مناسب به مناطق نفتخیز خوزستان، رسیدن به خلیج فارس، کنترل کامل اروند رود و گسترش حوزه ژئوپولتیکی و ژئواکونومیکی عراق و از همه مهمتر جلوگیری از صادر شدن انقلاب اسلامی ایران بود.
وی همچنین با اشاره به پشتیبانیهای نیروی دریایی از نیروهای خودی در طول دوران جنگ تحمیلی، خطاب به دانشجویان اظهار داشت: نیروی دریایی در طول دوران جنگ تحمیلی، برای جلوگیری از کامل شدن حصر آبادان با پشتیبانیهای خود به دیگر نیروهای نظامی کمک کرد و موجب شد عراق نتواند در عملیاتهایش به موفقیتهای زیادی دست یابد.
سیاری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت دریا، خاطرنشان کرد: دریا مناسبترین راه برای حمل و نقل بوده و تنها راهی است که با استفاده ار آن به همه جای دنیا امکان سفر وجود دارد؛ ضمن اینکه بیش از 90 درصد صادرات و واردات کشور ما از طریق دریا انجام میشود که این امر، تأثیر دریا بر اقتصاد کشور را نشان میدهد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: در دوران جنگ تحمیلی، مهمترین برنامه نیروی دریایی ارتش، پشتیبانی نفتکشهای ایرانی بود که موجب میشد صادرات نفت کشورمان ادامه یابد؛ ما از این طریق توانستیم چرخه اقتصادی خود را چرخانده و از تحریمها جلوگیری کنیم.
این فرمانده دوران دفاع مقدس با اشاره به پشتیبانی 10هزار نفتکش در 150 عملیات نیروی دریایی در زمان جنگ گفت: از این طریق 300 میلیون تُن کالا جابهجا شد و در آن دوران تنها سه درصد از کشتیهای ایرانی مورد اصابت گلولههای عراقی قرار گرفت و دو درصد نیز از کشتیهای پشتیبانی کننده غرق شدند که این آمار در طول هشت سال دفاع مقدس آمار موفقی است.
سیاری همچنین به فعالیتهای کنونی نیروی تحت امر خود و سفرهای بینالمللی آن اشاره و تصریح کرد: مثلث طلایی مالاکا، بابالمندب و تنگه هرمز، مثلث مهمی است که بنا به توصیه رهبری، محل تمرکز نیروی دریایی است و همانطور که اشاره کردم 93 درصد واردات و صادرات ما از این مسیر انجام میشود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین با اشاره به دریانوردی 25 ناوگروه و 25 هزار کیلومتر دریانوردی از سوی کارکنان نیروی دریایی ارتش گفت: این برنامه، راهبردی نیروی دریایی است که در سواحل و دریاهای بینالمللی حضور داشته باشد و ما تا کنون 20 برابر محیط کره زمین را دریانوردی کردهایم.