به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، کرسی آزاد اندیشی با موضوع «رابطه با آمریکا» روز گذشته در دانشگاه پیام نور لنده برگزار شد.
موافقین در این کرسی، قدرت برتر آمریکا را دلیل اصلی خود برای ایجاد روابط حسنه با این کشور عنوان کردند و مخالفین تجربه کشورهای همسایه در این ارتباط یک طرفه را مثال خوبی برای حسنه نبودن این رابطه عنوان داشتند.
مخالفین، ایران را به عنوان کشوری مستقل مثال زدند که بدون ایجاد رابطه با آمریکا ضمن حفظ استقلال خود، به پیشرفت های چشم گیری نسبت به کشورهای منطقه دست یافت.
موافقین بیان کردند: کشور ایران در منطقهای قرار دارد که از بی ثباتی رنج می برد، علاوه برآن ما در خاورمیانه ابر قدرتی نداریم، بلکه برابری قدرتهاست، با این بی ثباتی شرایط و در خطر بودن کشور، چرا باید با ابر قدرت جهان قطع رابطه کنیم، و بعد انتظار پیشرفت داشته باشیم.
موافقین افزودند: ایران به عنوان یکی از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد این آزادی عمل را دارد، که با هر کشوری رابطه داشته باشد، و در رابطه با آمریکا دو مسئله انرژی هسته ای و عدم مخالفت با اسرائیل مورد بحث است، در مورد انرژی هسته ای ایران می تواند اورانیوم غنی شده را از کشورهایی مثل روسیه تأمین کند که این به صرفه و ارزان تر خواهد بود، و اما در مورد اسرائیل باید گفت نمی توان آن را یک کشور نامید؛ زیرا از نظر حاکمیت هنوز مرزبندی بین المللی ندارد، پس نباید به خاطر این موضوع رابطه با آمریکا را فراموش کنیم.
مخالفین به گفتمان امام و انقلاب اشاره کرده و اسرائیل را خط قرمز نظام و انقلاب دانستند.
گروه مخالف افزودند: امام خمینی (ره) فرمود که اسرائیل به عنوان غده سرطانی منطقه باید از بین برود؛ و می دانیم که یکی از خط قرمز های آمریکا و عامل اصلی رای آوری روسای جمهور آمریکا حمایت از اسرائیل است و هیچ گاه از این موضع خود کوتاه نمی آیند.
این گروه به تاریخچه فعالیت های هسته ای کشورمان اشاره کرده و گفتند: تجربه گذشته که مدتی نیروگاه های هسته ای ما پلمپ بودند، نشان داد که آمریکا در پرونده هسته ای ایران حسن نیت نداشته و دنبال کوتاه کردن دست ایران از پیشرفت های علمی است.
لازم به ذکر است، در این کرسی دو ساعته، دو گروه موافق و مخالف با حضور یکی از اساتید دانشگاه به عنوان کارشناس و داور، به بیان دیدگاه های خود پرداختند.