حمیدرضا ترقی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، درباره احتمال رد صلاحیت افراد در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت: وقتی مرجعی مانند شورای نگهبان صلاحیت افراد را بر اساس قانون و تفسیر قانون اساسی بررسی میکند باید فصلالخطاب باشد و کسی که پایبند به قانون و ضوابط قانون اساسی باشد نمیتواند اعتراضی را نسبت به این قضیه داشته باشد مگر اینکه در روند رسیدگی به احراز صلاحیتها اشکالی به وجود آمده باشد که در این صورت بر طبق قانون در مرحلهای قابل بررسی و رسیدگی از سوی شورای نگهبان است.
ترقی تاکید کرد: آن چیزی که به عنوان نظر نهایی شورای نگهبان مطرح میشود نظری است که باید همه بپذیرند و در نظام ما وقتی قانونی تصویب میشود حتی رهبری هم خود را مقید به اجرای آن قانون میداند و باید به قانون در هر مرحلهای احترام گذاشته شود.
عضو هیئت موتلفه درباره احتمال رد صلاحیت هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم هم تصریح کرد: بررسی صلاحیت افراد منطبق بر قانون و آئین نامه شورای نگهبان است این شورا برای اینکه سلیقهای با سلایق افراد برخورد نکند آئیننامهای را تصویب کرده وشاخصهای را برای احراز صلاحیت تعیین کرده است و براساس آن یک یک افراد مورد بررسی قرار گرفته و نظر شورا درباره آنها اعلام میشود.
عضو حزب موتلفه تاکید کرد: در مورد آقای هاشمی هم استثنایی وجود ندارد که بگویم چون فردی مسئولیت مهمی را در نظام دارد، حتماً صلاحیت وی مورد تأیید قرار میگیرد مقام معظم رهبری هم همواره تاکیدشان بر این مسئله بوده که قانون دقیقاً و کاملاً رعایت شود و هیچ استثنایی در این زمینه وجود ندارد.
ترقی درباره نامه نمایندگان به شورای نگهبان برای رد صلاحیت هاشمی هم گفت: در بررسی صلاحیت افراد نباید حقوق سیاسی و گلهمندیهای سیاسی مبنای شورای نگهبان قرار گیرد، شورای نگهبان اگر این درخواستها هم صورت پذیرد براساس قانون عمل میکند، نمایندگان و احزاب و گروههای مختلف میتوانند اگر اسناد و مدارکی دال بر اینکه ایشان با بعضی از روابط و معیارهای مورد نظر برای ریاست جمهوری همخوانی ندارند یا به فرض مثال چند شاخصه رئیسجمهور شدن را دارا نیست را در اختیار شورای نگهبان قرار دهند.
ترقی ادامه داد: برطبق قانون مراجع چهارگانه یعنی قوه قضائیه، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات اگر راجع به فردی اطلاعاتی را ارائه بدهند که شورای نگهبان بتواند بر مبنای آنها صلاحیت افراد را زیر سئوال ببرد مورد توجه شورا قرار گرفته و موجب رد صلاحیت آن فرد میشود.
ترقی تاکید کرد: در مورد ایشان هم فرقی نمیکند اگر دستگاه قضایی و اطلاعاتی کشور و مراجع مختلف در رابطه با ایشان مطلبی را به شورای نگهبان ارائه بدهند قطعاً مورد توجه قرار خواهد گرفت اما اینکه عدهای به صورت سیاسی نامه بنویسند و خواستار رد صلاحیت ایشان باشند قطعاً نمیتواند مبنای کار شورای نگهبان قرار گیرد.
وی در مورد رد صلاحیت مشایی هم گفت: در مورد آقای مشایی هم وضع به همین منوال است و تأیید صلاحیت ایشان در همین چارچوب مورد بررسی قرار میگیرد البته اظهارنظرهای از سوی اعضای شورای نگهبان در این رابطه که اگر کسی بوی انحراف در وی مشاهده شود و یا کسی که دنبال اشرافیگری و رابطه با آمریکا باشد رد صلاحیت خواهد شد، صورت گرفته است اما طبیعتاً در شورای نگهبان نظر اکثریت اعضای شوراء ملاک است نه اشخاص حقیقی.
ترقی درباره اظهارنظر سخنگوی شورای نگهبان درباره شرایط جسمی کاندیداها هم گفت: به هر حال اینها ملاکهایی است که شورای نگهبان در قالب مدیر و مدبر بودن احصاء کرده و وقتی ما می گویم فردی که میخواهد رئیس جمهور شود باید علاوه بر رجال سیاسی و مذهبی بودن مدیر و مدبر نیز باشد به این دلیل است که آیا مدیری که قدرت تحرک بیش از چهارساعت را نداشته باشد میتواند کشور را اداره کند و این موارد مسلماً در قالب مؤلفههای مدیر و مدبربودن از سوی شورای نگهبان ارزیابی میشود.
ترقی در پایان به کاندیداها توصیه کرد که آرامش و امنیت کشور را قبل از انتخابات برهم نزده و همگی قانون را فصل الخطاب بدانند و اجازه سوء استفاده دشمن برای آلوده کردن فضای انتخابات از آنها را ندهند.