کد خبر:۲۴۷۰۵۴

این تازه اول کار است

نه چنان اتفاق ناگواری افتاده که ندانیم چه باید کرد و نه روزگار ما، کم از این اتفاق­ها نشان داده که گفت: «تلک الایام نداولها بین الناس».
این تازه اول کار است این تازه اول کار است
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ محمدحسین بدری؛ نه چنان اتفاق ناگواری افتاده که ندانیم چه باید کرد و نه روزگار ما، کم از این اتفاق­ها نشان داده که گفت: «تلک الایام نداولها بین الناس» (1).
 
می­خواهید تحلیل کنید که چطور در بخش «مهربان» از آذربایجان شرقی، حسن روحانی بیشتر از بقیه رای آورده یا چرا شهردار هشت ساله تهران، نتوانسته لااقل در پایتخت، رای به­دردبخوری به دست بیاورد؟
از این کارها هم می­شود کرد. اما به هرحال، شیخ مشهور به همنشینی با هاشمی رفسنجانی، کمتر از دو ماه دیگر، رییس جمهور خواهد بود.
 
می­خواهید درباره این حرف بزنید که چرا ترکیب اعضای شورای دو شهر تهران و مشهد، با کسی که رای اول این شهرها را به دست آورده همراه نیست؟ این هم از حکمت­های نهفته در همان آیه شریفه است که خواندیم.
 
درباره این حرف بزنیم که چطور فقط چهار سال بعد از رای خیره کننده 24-25 میلیونی رییس جمهور فعلی، حتی یک نفر از فهرست مربوط به دوستان او راهی شورای تهران نشد؟ این هم محل توقف ما نیست که گفت: «یستدل علی ادبار الدول باربع، تضییع الاصول و التمسک بالفروع و تقدیم الاراذل و تاخیر الافاضل» (2)
 
معلوم است اگر کسی نه فقط در حوزه سیاست و اداره حکومت، که اگر در یک خانواده، یک کارگاه کوچک یا مغازه یا هر جای دیگری، مشغول کارهای فرعی شود و جای فضیلت را با غیر آن عوض کند، روزگار بهتری نخواهد یافت.
 
نه، ما کارهای مهم­تری داریم. اگر هر نتیجه دیگری هم از انتخابات 24 خرداد حاصل می­شد، قرار نبود طوق وزارت گردن ما بیندازند که حالا غصه نبودن آن آزارمان بدهد. خانه­های ما، سال­هاست در دامنه آتش­فشان است.
 
حالا به هر تحلیلی برسید، درباره این­که چطور نتیجه انتخابات به این سمت رفت، به کاری نمی­آید. چهار سال بعد دوباره مکانیزم رای مردم و شرایطی که در آن خواهیم بود، با امروز فرق می­کند، و با چهار سال قبل، و چهار سال قبل از آن.
 
از اینها مهم­تر، تجربه­های انتخابات است. خاطره­های دیدن آدم­های شگفت­انگیزی که چطور بین آدم­ها و جریان­ها بندبازی می­کنند و مثل آن گربه معروف چهار دست و پا روی زمین می­آیند.
 
***
 
حالا دوباره ماییم و کارهای نکرده و راههای نرفته و یک فرصت چند ساله دیگر برای تقویت توان­ها و بازیابی آرایش تهاجمی. خیلی شرایط پیچیده­ای نیست. مثل همین چهار سال و هشت سال گذشته و «هشت سال­»های قبل.
 
که چیزی گیر آدم نمی­آید، مگر از تلاشی که می­کند. آینده، یعنی همین امروزی که در آن تلاش می­کنید و از آن نسل جوان و جدی و مصممی است که سر یک لحظه کوتاهی ندارند، از فرصت­هایی که به دست می­آورند.
 
با این روش، هر روز، روز ماست. روز آدم­های محکم و اهل کار؛ «الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا»، آن وقت نوبت وعده خداست که «تتنزل علیهم الملائکه».
 
کسی که کار درستی را بر مبنای دقیقی انجام داده، سربلند است و جانش نه به افسردگی ناکامی می­افتد، نه بدهکار فرصت­هایی است که برای کسب «قدرت» تلف کرده.
 
نشاط و شادابی از آن کسانی است که در هر روز از حیات زمین، بهترین کار را انجام می­دهند و از خدا و اهل زمین طلبکار نیستند.
 
حیات طیبه، مال همین آدم­هاست.
 
----------
1- آل عمران - آیه 140.
2- میزان الحکمه - جلد 3 - صفحه 359.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ماريه
-
۰۲ تير ۱۳۹۲ - ۲۰:۴۷
تحليل بسيار درخور توجه و تحسين برانگيزي بود. متشکرم
5
0
يادگاري
۰۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۵
شما طوري صحبت کرده ايد که انگار مدينه فاضله بوده ايد و خوارج بر سرکار آمده اند .فراموش نکنيم همه ما ايراني هستيم و به جاي فاصله از هم ،بايستي در کنار هم ايران را آباد کنيم .
بدون نام
-
۰۴ تير ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۱
سلام
متشکرم
يه مقدار از مشغوليات خانه برانداز ذهنم کم شد انشاءالله در کارهاي شخصي خودمون با بصيرت و آگاهانه عمل کنيم تا در فعاليتهاي برون شخصي خودمون موفق باشيم
يا حق
6
0
mahdi kamgar
-
۰۹ تير ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۲
با نويسنده موافقم اما خنجري که از پشت صدا و سيما با سياه نمايي بي سابقه (حدود دوساله) زد عجب کاري بود! خداوند جاي حق نشسته و عوضشان را ميدهد. (برنامه هاي: پيک بامدادي, برنامه هاي تفسير اقتصادي -بخصوص پايش- را بياد بياوريد)
3
0
پربازدیدترین آخرین اخبار