کد خبر:۲۴۷۵۳۱
«خبرگزاری دانشجو» گزارش می دهد؛

دانشگاه شهید عباسپور؛ ادغام یا انحلال

پس از انتقال دانشگاه شهید عباسپور از وزارت نیرو به وزارت علوم و زمزمه های ادغام آن با دانشگاه خواجه نصیر، حال سخن از ادغام آن با دانشگاه شهید ...

گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ پس از انتقال دانشگاه شهید عباسپور از وزارت نیرو به وزرات علوم و زمزمه های ادغام آن با دانشگاه خواجه نصیر، حال سخن از ادغام آن با دانشگاه شهید بهشتی به میان آمده است.

 

دانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور (پیشتر: دانشکده صنعت آب برق) از دانشگاه‌های دولتی تهران است که فعالیت آن از سال 1351 تحت عنوان مجتمع آموزشی آغاز شد. این دانشگاه با داشتن 120 نفر عضو هیات علمی و بیش از 100 آزمایشگاه و لابراتوار، پشتیبان اصلی در صنایع نیروگاهی، برق، آب و فاضلاب در ایران است. مجتمع آموزشی شهید عباسپور با توسعه کمی و کیفی دامنه فعالیت‌های آموزشی تجهیزات آزمایشگاهی در سال 1370 به دانشکده و سپس در سال 1384 به دانشگاه صنعت آب و برق ارتقا یافت. در سال 1390 این دانشگاه از وزارت نیرو به وزارت علوم تحقیقات و فن‌آوری انتقال یافت.


تمام دانشجویان رشته‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترای  این دانشگاه، همانند سایر دانشگاه‌های دولتی از آزمون سراسری پذیرفته می‌شوند. در سالهای 1350 تا کنون 18 نفر در سمت ریاست این دانشگاه قرار گرفته اند رییس فعلی این دانشگاه دکتر علی اکبر افضلیان است که در 22/04/1390 دکتر کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایشان راطی حکمی در این مقام منصوب نمود. 


ادغام با دانشگاه شهید بهشتی


از اواسط سال گذشته، زمزمه های ادغام این دانشگاه با دانشگاه شهید بهشتی مطرح شد.

در سوم اردبیهشت ماه سال جاری، مدیر کل دفتر گسترش از تعیین نهایی تکلیف دانشگاه صنعت آب و برق و تجمیع آن با دانشگاه شهید بهشتی خبر داد و گفت : با توجه به ابلاغیه ها و تصمیم گیریها که در معاونت منابع ریاست جمهوری اتخاذ شد، قرار شد دانشگاه صنعت آب و برق به عنوان دانشکده های فنی دانشگاه شهید بهشتی دیده شود و شورای گسترش وزارت علوم هم به این موضوع رای داد.

 

وی در خصوص تکلیف پذیرش دانشجو در دانشگاه صنعت آب و برق برای مهرماه سال جاری، گفت: تجمیع این دو دانشگاه برای سالهای آینده است و دانشگاه صنعت آب و برق فعلاً به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

 

معان آموزشی وزیر علوم: ادغام قانونی است.


در ادامه ماجرا معاون آموزشی وزیرعلوم در پاسخ به برخی که این اقدام را غیرقانونی میدانستند ادغام دو دانشگاه شهید عباس‌پور و شهید بهشتی را قانونی اعلام کرد و با بیان اینکه تمامی امور مربوط به تاسیس، انحلال و یا تغییر در موسسات آموزش عالی کشور از طریق شورای گسترش وزارت علوم انجام می‌شود، در سخنانش به این موضوع اشاره کرد که بسیاری از دانشگاه‌هایی که در حال حاضرایجاد می‌شوند، مجوزش را شورای گسترش صادر می‌کند و مجلس در این امور دخالت نمی‌کند، بنابراین برداشت ما این است که این فرآیند مثل بقیه فرآیندها روند قانونی‌اش طی شده است. ادغام و انتزاع دو دانشگاه علوم پزشکی ایران و تهران هم بدون دخالت دیوان عدالت اداری و مجلس شورای و در نهایت با تصمیم شورای گسترش انجام گرفت.

 

اعتراض جمعی از دانشجویان شهید عباسپور
این در حالی است که دانشجویان دانشگاه شهید عباسپور، با توجه به اصلاحیه ماده53 قانون برنامه پنجم توسعه، که هرگونه ادغام،انحلال و انتزاع را منوط به تصویب مجلس می داند، با وجود نبود تصویب مجلس این ادغام را کاملا غیر قانونی می دانند و عملا این اقدام را انحلال این دانشگاه می دانند و نه ادغام آن؛  چرا که به نظر ایشان این اقدام هیچ سودی برای این دانشگاه ندارد و مدیریت جدید به علت عدم توانایی ادراه مناسب امور، تنها با این کار می خواهد مسئولیت خود را به دانشگاه شهید بهشتی منتقل می کند.  این دانشگاه های دیگر هستند که با ادغام با دانشگاه شهید عباسپور در پی تامین منافع خود هستند و با وجود آنکه وزیر علوم از ادغام با عنوان «دانشکده های فناوری نوین دانشگاه شهید بهشتی» نام برده بود این وعده محقق نشد.

 

این جمع از دانشجویان با ارسال نامه ایی اعتراض خود را به ریاست مجلس ابلاغ کردند و در حال پیگیری شکایت خود هستند و امیدوارند این ادغام منحل شود.

 

یکی از دانشجویان کارشناسی برق دانشگاه عباسپور،در گفت و گو با خبرنگار واحد علمی، اوضاع دانشگاه خود را به شدت ناراحت کننده می داند چرا که به نظر او با زیرمجموعه شدن دانشگاه شهید عباسپور هسته اداری این دانشگاه دیگر قادر به تصمیم گیری نیست، هسته مالی در صورت گرفتن بودجه اختیار هزینه کردن آن را ندارد و کارهای فرهنگی و تشکیلاتی نیز در بلاتکلیفی است. کارمندان دانشگاه نگران وضعیت خود هستند چون حکم ایشان هنوز زده نشده و زمزمه هایی از تعلیق نیرو نیز به گوش میرسد.

 

این بلاتکلیفی و نگرانی به اعضای هیت علمی این دانشگاه و کارمندان نیز انتقال یافته است. یکی از کارمندان دانشگاه با اظهار نگرانی و ناراحتی شدید شرایط خود را اینگونه توصیف کرد: به خاک سیاه نشسته ام در کنار هزار و یک مشکل خودم حال باید نگران نیامدن حکم و وضعیت کاری هم باشم، کارکردن با سیستم جدید رایم سخت است و مدادم از خدا میخواهم به شرایط قبل برگردم.

 

دفاع دانشجوی شهید بهشتی


در مقابل یکی از دانشجویان دکترای مدیریت سیستم های دانشگاه شهید بهشتی این ادغام را برای تکمیل ظرفیت های هر دو دانشگاه مفید و موثر ارزیابی میکند و برای این اقدام از وزیر علوم تقدیر میکند چرا که دانشگاه شهید بهشتی به عنوان یکی از باسابقه ترین دانشگاه های ایران و با داشتن امکانات آموزشی وعلمی فراوان می تواند فرصت های خوبی در اختیار دانشگاه شهید عباسپور قرار دهد و دانشگاه شهید عباسپور با توجه به توانایی اش در شاخه فنی می تواند مکمل این شاخه در دانشگاه شهید بهشتی باشد.

 

این دانشجو، دانشگاه شهید بهشتی را یکی از شاخص ترین مراکز آموز اقتصاددر ایران می¬داند و معتقد است قرار گرفتن این دانشگاه در کنار دانشگاهی چون شهید عباس پور با توجه به ظرفیت¬های خوب فنی آن میتواند نتایچ مفید و پرثمری در این شاخه داشته باشد.


لازم به ذکر است که معان آموزش دانشگاه شهید عباسپور، دکتر عطاری، حاضر به گفت¬وگو با خبرگزاری نشده و توضیحی در این باب ارائه نداد.

 

امیدها، نگرانی ها و نگاه های متفاوت در خصوص این ادغام، قضاوت را سخت می کند و گویا باید همچنان منتظر پایان این پرونده ماند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بدون نام
-
۰۷ تير ۱۳۹۲ - ۲۳:۱۲
فعلا تا اطلاع ثانوي اين خبر منتشر نشه! دانشکده ي هوافضاي دانشگاه شريف هم به دليل تخلفات علمي- سياسي درونگروهي اساتيد اين دانشکده و به خواست دانشجويان و هماهنگ با مجلس و وزارت در حال بررسي ادغام با دانشکده مکانيکه اما به دليل وجود تعداد زياد اساتيد جديد الاستخدام با سطح بسيار پايين دانش به طوري که حتي براي دانشجوهاي سال پاييني قابل درکه (!) و ورود غير قانونيشون به اين دانشکده اون هم با حمايت و زد و بند يک استاد با مافياي قدرت (اصلا فکر نکنيد منظورمون خاندان دانشگاه آزاد نيست)، دانشکده مکانيک حاضر به پذيرش اونها نيست و کش و قوسي بين اين دانشگاه و مجلس و وزارتخونه درگرفته ديدني و شنيدني! انتطار است در موقع لازم ياري هاي رسانه ايتون شامل دانشجويان اين دانشکده هم بشه. با تشکر.
1
0
كارمند
-
۰۸ تير ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۵
صرف نظر از صحت و سقم مطالب عنوان شده بايد اذعان كرد ادغام دانشگاه شهيد عباسپور بدون انجام كار كارشناسي صورت گرفته است و نشانه بلاتكليفي محض واحدهاي مختلف دانشگاه براي برنامه ريزي سال تحصيلي جديد است. از نظر كاركنان دانشگاه درصورتي كه ادغام دانشگاه باعث بركناري مديران بي كفايت و اعضاي هيأت علمي فاقد وجاهت علمي آن شود مناسب و در صورت ادامه كار با همين نفرات بسي عبث و بيهوده خواهد بود.
ناتواني مديران فعلي دانشگاه كه عده قابل توجهي از آنان براي فرار از رسوايي غيرقانوني بودن مدارك تحصيلي خود در روز اعلام ادغام دو دانشگاه بازنشسته شده اند دانشگاه شهيد عباسپور را كه ثمره تفكرات انقلابي و زحمات كاركنان آن بوده است را بر باد داد.
(جمعي از كاركنان دانشگاه)
4
1
بدون نام
-
۱۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۸:۱۴
متاسفانه مديريت فعلي دانشگاه شهيد عباسپور از سر بي کفايتي پس از به باد دادن تمام دسترنج هاي مديران قبلي در آخرين اقدام کل دانشگاه را به باد داد. ودانشگاهي که به تدبير شهيد دکتر عباسپور تاسيس شده بود تا نيروهاي متخصص برق وآب کشور را تربيت کند اينک مانند دانشگاه هاي ديگر نيروي عمومي در رشته هاي برق وعمران ومکانيک تحويل جامعه مي دهد بايد به آقايان دستمريزاد گفت که در حاليکه کل دنيا به سمت تخصصي کردن امور و ارتباط دانشگاه با صنعت پيش ميروند ما عقب گرد مي کنيم ومعدود دانشگاهي که در اين امر موفق بود را از نفس مي اندازيم بگذريم از اينکه در چند ساله ي مديريت فعلي دانشجويان دانشگاه عباسپور از مشکلات شديد صنفي وفرهنگي رنج مي بردند.
3
1
پربازدیدترین آخرین اخبار