به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیت الله سید محمد زنجانی امروز در همایش نکوداشت مقام آیت الله زنجانی در تالار صبای ساختمان صدا و سیمای خراسان رضوی در مشهد بیان داشت: پدر در بعد تهجد بسیار سرآمد بود و پیوسته در دل شب شاهد خلوت های پنج ساعته ایشان بودیم.
وی در ادامه به قرائت نامه پدر خود و دغدغههای ایشان نسبت به حوزه پرداخت و افزود: یکی از دغدغههای پدر حوزه علمیه بود و اظهار میکردند مدرک معادل دادن در حوزه باعث گسترش هجوم به حوزههای علمیه شده و این در حالی است که متناسب با این حضور اقدام عملی در محتوا صورت نگرفته است و چناچه این امر ادامه یابد در آینده شهرها از مبلغ دینی خالی خواهد شد.
فرزند آیت الله زنجانی در ادامه نامه پدر خود گفت: ایشان به ترمی شدن نظام حوزوی انتقاد داشت و معتقد بود ترمی شدن در این نظام نتیجه مثبتی ندارد، البته تحول مثبت مهم است؛ اما زمانی که این تحول موجب پیشرفت نشود به چه کار میآید.
آیت الله سید محمد زنجانی افزود: پدر معتقد به چاره اندیشی برای مسئله مرجعیت بود و میگفتند حداقل در نیم قرن اخیر روحانیون در ایام پیری به مرجعیت می رسند و این در حالی است که در این سن توانایی رسیدگی به امور و دید و بازدیدها را ندارند.
وی گفت: پدرم در نامه خود با اشاره به اینکه موازی کاری در حوزه بسیار انجام می شود، آورده است: باید نهادی متشکل از افراد حوزوی و روحانی ایجاد شود تا مردم از این گستردگی آرا رها شوند، البته ممکن است در ابتدا با مخالفت برخی مواجهه شوند؛ اما چناچه 30 سال هم زمان بر باشد تحقق آن نتیجه مثبتی خواهد داشت.
فرزند آیت الله زنجانی در ادامه نامه پدر خود بیان داشت: مداحی باعث شده طیف جدیدی شکل گیرند و روحانیت به کناره کشیده شود؛ متاسفانه صدا و سیما به گسترش این امر سرعت می بخشد و پیوسته به پخش مداحی می پردازد.
آیت الله سید محمد زنجانی در پایان قرائت نامه پدر خود از قول آیت الله زنجانی گفت: عده ای به شعر اکتفا می کنند و چون ظابطه مند نیستند هر سخنی را بر زبان می رانند؛ این در حالی است که در بین سخنان آنان بحثی از آیات و احادیث و روایات نیست.
آیت الله زنجانی به دریای فرهنگ اسلامی متصل بود
در ادامه دختر آیت الله زنجانی به بیان ویژگی های پدر خود پرداخت و بیان داشت: آیت الله زنجانی به دانش پذیر اعتماد میکردند و به همه اجازه فکر و نقد کردن میدادند و اینگونه جسارت نقد کردن را در دانش پذیر پرورش میدادند، پدرم مطالب پیچیده فلسفی را به سادگی مطرح می کردند، هم چنین هیچ زمانی از نوگرایی ترس و واهمه نداشتند؛ چراکه به دریای فرهنگ اسلامی متصل بودند.
وی در پایان گفت: از دیگر ویژگی های پدر توانایی ایشان در استدلال کردن بود، پدرم زمان فراغت خود را با کتاب سپری می کردند.