به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، این تفاهم نامه با حضور علی اصغر توفیق ریاست پژوهشگاه مواد و انرژی و مهندس علی محمد شهر باف مدیر عامل صنعت فولاد ایران و به منظور هم فکری و همکاری های علمی پژوهشی در عرصه های تخصصی منعقد شد.
در ابتدای این نشست دکتر توفیق ریاست پژوهشگاه ضمن خیر مقدم به میهمانان گفت: توسعه علوم و فناوری در سطح کشورها یکی از دستاوردهای مستقیم همکاری مراکز علمی و پژوهشی با صنایع می باشد.
وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه های مختلف در پژوهشگاه اظهار داشت: ارتباط سازنده و هدفمند پژوهشگاه و صنایع یکی از موضوعات مهمی بوده که در چند سال اخیر مورد توجه ما بوده است تا بتوانیم ارتباط سازنده و پایداری را با صنعت برقرار کنیم.
رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی تشریح کرد: مرکز ارتباط با صنعت در ابتدا با هدف ایجاد و تسهیل نمودن ارتباط بین پژوهشگاه و صنعت و بالا بردن حجم پروژه های قابل جذب از صنعت شروع بکار نمود. و همواره در تلاش بوده است تا بتواند به نیازهای کاربردی صنایع گوناگون در بخش های مختلف اقتصادی از طریق برقراری ارتباط سیستماتیک با واحدهای صنعتی،شناسایی نیازهای فنی و تحقیقاتی آنها در زمینه های کاربردی ،تعریف و اجرای پروژه های تحقیق وتوسعه ،ارائه آموزش های علمی و فنی- کاربردی و اجرا و پیاده سازی دستاوردهای نتایج تحقیقات کاربردی در قالب سیستم های توسعه فنی وصنعتی در تعامل با متقاضیان خود پاسخ دهد.
توفیق تبادل تجربیات و انجام آزمایشات تخصصی مورد نیاز یکدیگر، انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک نظارت بر پروژه های تحقیقاتی، مشارکت در ایجاد دوره های آموزشی حین خدمت، همکاری در تعمیر و ارتقای تجهیزات، کمک به ارتقاء سطح علمی کارکنان به ویژه با محوریت تحصیلات تکمیلی و دوره های دکتری پژوهش محور را از زمینه های همکاری برشمرد.
در ادامه مهندش شهر باف مدیر عامل گروه صنعتی فولاد گفت: مجموعه فولاد ایران، شرکت تولید محصولات فولادی است که ظرفیت تولید 5/1 میلیون تن قطعه فولادی و 430 هزار شمش فولادی را دارد.
وی افزود: گروه ملی صنعتی فولاد ایران به منظور ارتقاء سطح کیفیت، طی دو سال اخیر با روی آوردن به رویکرد علمی سعی دارد طی ارتباط با مراکز علمی و پژوهشی و همکاری های دو جانبه بتواند دستاوردهای اقتصادی و علمی داشته باشد.
مدیر عامل صنعت فولاد ایران در راستای اجرائی نمودن زمینه های همکاری اضافه کرد: کار گروه مشترکی متشکل از نمایندگان پژوهشگاه مواد و انرژی و گروه ملی صنعتی فولاد ایران مسئولیت انتخاب و اجرائی نمودن محور های تحقیقاتی مورد توافق دو طرف را بر عهده خواهد داشت.
در ادامه مهندس نور علی اشکان پور معاون طرح و برنامه صنعت فولاد گفت: معاونت طرح برنامه گروه ملی فولاد از چندین کارخانه تشکیل شده است که در نوع خود در سطح کشور بی نظیر هستند و انواع مختلف فولاد را تولید می کنند.
وی گفت: پژوهشگاه مواد و انرژی با برخورداری از نخبه های علمی می تواند با تصمیم گیری و هم اندیشی به طور مستمر در تصمیم گیریهای هوشمندانه موثر باشد و به تناسب تنوع و جذابیت تولید در صنایع ملی فولاد از لحاظ مسائل پژوهشی بسیار موثر باشد.