پروین افشار در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در زنجان، بیان داشت: زولبیا و بامیه از جمله شیرینیهای سنتی ماه رمضان است که در این ماه بیشتر مورد مصرف عام و خاص قرار می گیرد.
وی افزود: بسته به نوع روغنی که در تهیه این شیرینی به کار رفته از قبیل اسیدهای چرب ترانس، احتمال بیماری زایی آن بخصوص برای بیماری های قلبی عروقی و سرطان زایی نیز وجود دارد.
یک متخصص تغذیه تصریح کرد: زولبیا و بامیه جزو عادات غذایی لاینفک ماه رمضان به شمار میرود؛ پس بهتر است که به مقدار کم از سوی روزه داران مصرف و از مراکز فروش معتبر و مطمئن نیز خریداری شود.
افشار گفت: مصرف سبزی ها و میوه ها در هنگام افطار و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر و آب هستند، برای دستگاه گوارش بسیار مفید بوده و مانع بروز یبوست می شود.
این کارشناس تغذیه مرکز آموزشی- درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان ادامه داد: نان، پنیر و سبزی ضد عفونی شده و یا نان و پنیر و مغز گردو نیز میتواند از غذاهای مفید مورد استفاده در وعده افطار باشند.
وی افزود: کلهپاچه و سیرابی موجب تشنگی زیاد میشود و در صورت مصرف باید کم نمک و در وعده افطار استفاده شود، همچنین به علت طولانی بودن روزها و فرصت کم در شبها بهتر است افطار و شام باهم یا به فاصله کوتاه خورده شوند.
افشار گفت: اگر حجم غذای شام بیش از حد باشد، هم خواب را تحت تاثیر قرار میدهد و مانع خوردن غذا در سحر خواهد شد و هم تکرار آن باعث سوء هاضمه و بروز بیماریهای گوارشی می شود.
عضو انجمن تغذیه ایران خاطرنشان کرد: حجم شام باید آنقدر کنترل شده باشد که مانع خوردن میوه ها نشود که پس از مصرف شام، بین شام و وعده سحری بهتر است میزان مختصری از میوه، شیر یا انواع مغزهای گیاهی مانند پسته، گردو، فندق و بادام مصرف شود.