به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، مسعود احتشامی صبح امروز در جمع خبرنگاران در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به مضرات ظروف یکبار مصرف پلاستیکی بیان داشت: ظروف یکبار مصرف پلاستیکی(پلی استایرن)، علاوه بر سمی بودن، با آزاد کردن ماده "مونومر استایرن" و "دیوکسین"، باعث ایجاد سرطان کبد، سرطان سینه در زنان ، مشکلات گوارشی، خستگی و ناراحتی اعصاب میشوند.
وی افزود: ظروف یکبار مصرف پلاستیکی توانایی نگهداری رنگ را ندارند و تماس مواد داغ با این ظروف، موجب ترکیب رنگ با ماده غذایی و تهدید سلامت میشود.
کارشناس بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به تجزیه دیرهنگام این ظروف در طبیعت اشاره کرد و گفت: به خاطر تجزیه طولانی مدت این ظروف باید در خصوص حفظ محیط زیست و بهداشت آن، به آیندگان پاسخگو باشیم.
وی افزود: سبک بودن، سهولت استفاده، عدم نیاز به شستوشو و ارزان بودن، مهمترین دلایل رواج این ظروف است که توصیه می شود ظروف یک بار مصرف گیاهی به جای پلاستیکی مورد استفاده قرار گیرد زیرا در ظروف تهیه شده از پلیمرهای گیاهی، امکان ترکیب ماده غذایی و ظرف وجود ندارد و به دلیل ترکیب نشاسته در تهیه این ظروف، استفاده ازآنها برای انواع غذاها، مایعات گرم و غذاهای چرب خطری به همراه ندارند و طی مدت حداکثر 6ماه مانند برگ گیاهان پوسیده شده به چرخه طبیعت باز میگرند.
احتشامی با اشاره به مصرف بالای استفاده از ظروف پلاستیکی در کشور گفت: کشور ایران با تولید سالانه 570 هزار تن ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، در ردیف پنج کشور اول تولید این ظروف در دنیا قرار گرفته است.