به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام حمید محمدی شب گذشته در اختتامیه هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد در محل سالن همایشهای این نمایشگاه در خصوص جایگاه قرآن در کشور گفت: آنچه در دولت نهم و دهم در مورد قرآن روی داد اتفاق بزرگی بود که از جهات مختلف قابل بررسی است.
وی بیان داشت: قرآن با دو مقام جمالی و جلالی تجلی پیدا کرده است که در مقام جمالی مظاهر دلربا و زیبا شناسی قرآن محل تامل است و در جایگاه جلالی مظاهر ادغام و استحکام در قرآن متجلی شده است.
وی فعالیتهای دولت نهم و دهم را در جهت جایگاه جلالی قرآن دانست و افزود: در دولت نهم و دهم ریلگذاریهای مناسب جهت تحقق مسیر و تجلی جمال قرآن روی داده است و اکنون زمان آن است که در این مسیر حرکت کنیم؛ در دولت دهم نهادسازیهای لازم یا همان دیدگاه جلالی قرآن به خوبی شکل گرفت.
حجت الاسلام محمدی تحقق تمدن مطلوب قرآنی را خواستگاه رهبر معظم انقلاب بیان کرد و افزود: آنچه که رهبر معظم انقلاب در اجلاس بیداری اسلامی به آن اشاره کردند تحقق تمدن مطلوب قرآنی است و برای توسعه این فرهنگ قرآنی باید ما معرفت، ایمان و رفتار قرآنی داشته باشیم.
معاون قرآنی وزیر ارشاد به توسعه سبک زندگی قرآنی اشاره و تصریح کرد: مسیر ما در قرآن مسیر روشنی است که جهان اسلام را هدف قرار داده است و برای تحقق آن در آخر زمان باید نگرشهای ما متحول شود.
وی ابلاغ منشور قرآنی را در پایان وزهای دولت دهم بزرگترین اتفاق پرشور برای قرآن دانست و بیان داشت: براساس این ابلاغ که مصوب شورای انقلاب فرهنگی بود قرآن از حاشیه به متن آمد و بزرگترین دستاورد این اتفاق نگاه مستقلانه مسئولان کشوی به جایگاه قرآن بود.
وی ارتقاء ساختارهای قرآنی در کشور را یک اتفاق مبارک دانست و ابراز داشت: خوشبختانه در دولت دهم معاونت قرآن و عترت شکل گرفت و بیش از 1000 پست سازمانی در کنار 850 پست استانی و شهرستانی در این معاونت مشغول به خدمت هستند.
معاون قرآنی وزیر ارشاد ادامه داد: شکل گرفتن این معاونت موجب شد در 10 نقطه کلیدی دیگر از جمله وزارت علوم، بهداشت و آموزش و پرورش توفیقات بزرگی در خصوص قرآن شکل بگیرد.
حجت الاسلام محمدی به موسسات مردم نهاد و قرآنی در گذشته اشاره کرد و گفت: در زمان شروع کار دولت نهم در وزارت ارشاد تنها 180 موسسه قرآنی وجود داشت اما امروز 2300 موسسه مردم نهاد ارتقاء سطح محصولات قرآنی در کشور را بر عهده دارند.
وی به مطالبه رهبر معظم انقلاب در خصوص داشتن 10 میلیون حافظ قرآنی اشاره کرد و گفت: وقتی رهبر انقلاب از بودجه اختصاصی 600 میلیارد تومانی مصوب مجلس برای قرآن مطلع شدند فرمودند« من اکنون 10 میلیون حافظ قرآن در کشور میخواهم».
حجت الاسلام محمدی نکته بیسابقه در این بین را حضور نخبگان در جامعه دانست و گفت: قرآن نگاه متفاوتی در انسان ایجاد میکند و اکنون با حضور نخبگان قرآنی و تلاش مسئولان ما به مطالبه رهبر انقلاب خواهیم رسید.
وی با اشاره به برگزاری 300 نمایشگاه در طول سال در کشور بیان داشت: تمام مراکز قرآنی کشور اکنون نمایشگاه دارند و این مهم به مراکز استانها و شهرستانها نیز کشیده شده است؛ آنچه که اکنون افق پیش روی دولت یازدهم را شکل میدهد تحقق دو محور فرهنگ سازی قرآنی و نظام سازی قرآنی در جهت توسعه قرآن است.
معاون قرآنی وزیر ارشاد به تلاش دولت نهم و دهم از ابتدای حضور در کشور اشاره کرد و گفت: بودجه بخش قرآنی در ابتدای حضور دولت احمدینژاد حدود 500 میلیون تومان بود اما در دولت نهم این میزان به پنج میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و در حال حاضر که من در خدمت شما هستم 50 میلیارد تومان بودجهای است که وزارت ارشاد برای اهتمام به خواستگاه قرآنی دریافت میکند.
حجت الاسلام محمدی گفت: وجود سازوکارهای لازم و نگاه فوق راهبردی به قرآن موجب شده است که قرآن به صورت ساختاری در کشور شکل بگیرد و به برکت سند راهبردی، برنامه ریزی و نگاه علمی به این حرکت در بالاترین سطح خود شکل بگیرد.
وی در تشکیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی را اتفاقی بسیار مهم در دولت دهم بیان کرد و گفت: در این شورای پنج وزیر عضو اصلی هستند و 23 عضو رسمی دیگر به این شورا پیوسته است این شورا تنها شورای اسلامی در جهان اسلام است که طبق بند 9 آن در صورت تصویب مصوبهای بسرعت آن مصوبه لازم الاجراست.
وی راهاندازی این شوا را آرزوی بزرگ قرآن دوستان دانست و بیان داشت: سه کمیسیون آموزش عموی با ریاست وزیر آموزش و پرورش، پژوهش و توسعه آموزش عالی قرآنی به ریاست وزیر علوم و تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآنی با مسئولیت وزارت ارشاد در این شورا عضو هستند.
معاون قرآنی وزیر ارشاد در پایان توفیقات ایجاد شده در آموزش و پرورش و اوقاف در کشور را جهت رسیدن به خواسته رهبر معظم انقلاب بسیار خوب دانست و گفت: در حال حاضر پنج میلیون حافظ زیر پوشش مرکز حفظ در حال فعالیت میباشد که این در کنار سه میلیون حافظ قرآن در آموزش و پرورش تفاق مبارک و خوبی است که امید داریم حافظین قرآن در کشور را به بیش از 10 میلیون نفر برسانیم.