به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از زنجان، محمد رئوفینژاد، استاندار زنجان صبح امروز در مراسم افتتاح نخستین پژوهشکده بیماری های متابولیک استان گفت: اقدامات انجام گرفته بیانگر فعالیتهای اثر گذار و بیبدیل دولت در حوزه سلامت و ارتقای شاخصهای مربوط در این بخش است.
وی افزود: افزایش تختهای بیمارستانی، فضاها و مرکز بهداشتی، دانشجویان و تعداد اعضای هیات علمی از جمله شاخص ارتقای بهداشت و درمان استان طی فعالیتهای دولت نهم و دهم محسوب میشود.
رئوفی نژاد افزود: ارتقای جایگاه دانشگاه علوم پزشکی زنجان از تیپ 2 به یک موفقیتی مهم محسوب میشود که این دانشگاه را جزو 16 دانشگاه برتر قرار داده است.
استاندار زنجان بیان کرد: فعالیتهای بیقفه 15 ساله دانشگاه علوم پزشکی موجب شد این موفقیت مهم و ارزشمند برای استان کسب شود.
وی گسترش آموزش و پژوهش را از ارکان مهم ارتقای سلامت در جوامع عنوان کرد و گفت: عدم سرمایهگذاری لازم در این بخش گسترش این بخش حیاتی را با چالشهای جدی مواجه میکند.
رئوفی نژاد افزود: کسب مجور انجام نخستین عمل پیوند کلیه به عنوان هفتمین دانشگاه برتر کشور و راه اندازی رشته فوق تخصص غدد درون ریز بالغین جزو شش دانشگاه برتر کشور از دیگر موفقیت های مهم و درخشان این دانشگاه محسوب میشود.
استاندار زنجان همچنین از افتتاح قریب الوقوع چند پروژه مهم دانشگاه علوم پزشکی زنجان طی دو هفته آینده خبر داد و افزود: دانشکده دندانپزشکی، بیمارستان ایجرود، دانشکده پرستاری، شعبه بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی و درب اصلی دانشکده داروسازی از جمله پروژههای مهم در این بخش است.
همچنین علیرضا بیگلری، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز در این مراسم گفت: هم اکنون چاقی، دیابت و فشار خون سه عامل مهم در مرگ و میر در جوامع محسوب میشود که سرمایهگذاری بهینه در این حوزه نتایج بهینه ای به همراه دارد.
این مقام مسئول افزود: پژوهشکده متابولیک از تجمیع سه مرکز ایجاد شده در سه بخش سلامت، آموزش و پژوهش فعالیت میکند.
وی ادامه داد: انجام کارهای پژوهشی میتواند علاوه بر درمان های لازم به اطلاعرسانی بیشتر به جامعه هدف نیز کمک شایانی کند.
فرانک شریفی، رئیس پژوهشکده بیماریهای متابولیک استان نیز در ادامه گفت: پس از آغاز به کار مرکز بیماری های متابولیک انجام کارهای تحقیقاتی و بهره گیری از پایانامه های دانشجویی در حوزه سلامت با جدیت بیشتری آغاز شد.
شریفی با بیان اینکه از 70 درصد پایانامههای دانشجویی 40 درصد آن به انجام کارهای تحقیقاتی مناسب منجر شده است، بیان کرد: هم اکنون اجرای همزمان کشوری طرح سما با هدف مطالعه وضعیت چاقی بر جامعه هدف دانش آموزان مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در حال انجام است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: انجام مطالعات و ارائه آمار و اطلاعات لازم در این بخش میتواند به ارائه راهکارهای مناسب و درمان مطلوب منجر شود.