کد خبر:۲۵۵۳۰۸

هپاتیت بیماری که هرساله جان 1.5 میلیون نفر در جهان را می‌گیرد/ از هر 12 نفر در جهان یک نفر مبتلا به هپاتیت است

هپاتیت بیماری ویروسی است که طی آن بافت پارانشیم کبد دچار التهاب می‌شود و در برخی موارد قابل سرایت و در برخی دیگر غیر‌‌قابل سرایت است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، هپاتیت بیماری ویروسی است که طی آن بافت پارانشیم کبد دچار التهاب می‌شود و در برخی موارد قابل سرایت و در برخی دیگر غیر‌‌قابل سرایت است.

 

این بیماری دارای A ، B ، C ، D، E  و G است که بیشترین شیوع آن در انواع B ، C ، است. این بیماری اگر درمان نشود، ابتدا باعث فیبروز(سخت شدن بافت کبد) سپس سیروز (التهاب شدید کبد) و در نهایت نکروز(از بین رفتن سلول های کبدی) است.


از علایم این بیماری می‌توان به یرقان، تورم شکم، خونریزی گوارشی و نارسایی کبد اشاره کرد. این بیماری در صورت تشخیص زود‌هنگام قابل درمان است و آموزش های اجتماعی نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به آن دارد.


به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی مبارزه با هپاتیت صبح امروز همایشی مرتبط با این روزدر فرهنگسرای خانواده قاسم آباد مشهد برگزار شد.


جمعی از پزشکان و مسئولان مرتبط با حوزه درمان هپاتیت ظهر امروز در فرهنگسرای خانواده در مشهد دور هم جمع شدند تا ضمن ارائه آموزش‌های لازم به رابطین سلامت تازه ترین آمارها در زمینه تعداد مبتلایان و پیشرفت های صورت گرفته برای پیشگیری و درمان این بیماری را بیان نمایند.


مهمترین راه انتقال آن سرنگ‌های آلوده بین معتادان است


در ابتدای همایش دکتر هدایتی مقدم، عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی در توضیح انواع هپاتیت‌‌ها و راه مبتلا شدن به آن ها گفت: هپاتیت سه نوع واگیردار دارد که اعم از هپاتیت آ، ب و ث هستند. هپاتیت آ از را مدفوعی ـ دهانی انتقال می‌یابد و شیوع فراوانی دارد؛ اما زیاد نگران کننده نیست مگر اینکه به دلایلی وارد فاز حاد شود.

وی افزود: هپاتیت ب وث هم از راه خون منتقل می‌شوند که مهمترین راه انتقال آن سرنگ‌های آلوده بین معتادان، از طریق مادر به جنین، تماس‌های جنسی کنترل نشده، تماس با وسایل آلوده در اتاق‌های عمل یا آرایشگاه‌ها است.


از هر 12 نفر در دنیا یک نفر مبتلا به هپاتیت است


هدایتی با اشاره به این‌که شیوع هپاتیت در جهان قابل توجه است گفت: از هر 12 نفر در دنیا یک نفر به هپاتیت ب یا ث مبتلا است.


وی بیان داشت: در هرسال در سراسر جهان یک و نیم میلیون نفر به خاطر هپاتیت ب یا ث جان خود را از دست می‌دهند. در حال حاضر هم ما در کشور1.5  میلیون مبتلا به هپاتیت داریم که باید تمام توانمان را برای کاهش هرچه بیشتر مبتلایان بکار گیریم.


کشور ما در منطقه دارای شیوع متوسط هپاتیت است


وی ایران را جزو کشورهای دارای شیوع متوسط هپاتیت دانست و گفت: در ایران شیوع هپاتیت به خاطر پیشگیری‌های انجام شده و انجام طرح واکسیناسیون که از سال 72 انجام می‌گیرد، آگاهی ها افزایش پیدا کرده است؛ اما هنوز ما شاهد هستیم که مهمترین علت سرطان کبد و نارسایی آن در کشور هپاتیت است.

 

معتادان تزریقی نسبت به درمان مقاوم اند
 

هدایتی با خاطر نشان کردن این نکته که معتادان تزریقی سهم بزرگی در آمار مبتلایان به هپاتیت را دارند گفت: این گروه که در مشهد  وسراسر کشور تعداد کثیری شان افراد مبتلا به هپاتیت هستند نسبت به درمان از خود مقاومت زیادی نشان می‌دهند و باعث می‌شوند مشکلات پیش رو برای پیشگیری وکاهش آمار مبتلایان هپاتیت بیشتر شود.


در ادامه این همایش یزدی، دبیر انجمن بیماری‌های عفونی به عوامل سبب ساز ابتلا به این بیماری ها اشاره داشت و افزود: عوامل ویروسی، داروها، استفاده از الکل و بیماری های ارثی و ژنتیکی از علل ابتلا به این بیماری هستند؛ اما رعایت سایر عوامل بهداشتی و حفاظتی نیز بسیار مهم است.


وی علایم بالینی ابتلا به این بیماری را هم برشمرد و گفت: در ابتدا علایم شبیه علایم سرماخوردگی شامل سردرد، تب و لرز است؛ اما در ادامه فرد بی اشتها می‌شود، وزن کم می‌کند و علایمی از قبیل تهوع، استفراغ، خارش، ادرار پر رنگ و مدفوع بی رنگ به دنبال آن می‌آید.


وی به عوامل مساعد کننده ابتلا به هپاتیت نیز اشاره کرد و افزود: فقر، جمعیت زیاد، سطح پایین بهداشت و آگاهی و بی بند و باری جنسی را از عوامل مساعد کتتده ابتلا به این بیماری در جوامع است.
 

هپاتیت قابل درمان است اگر..


یزدی هپاتیت را بیماری قابل درمان دانست و گفت: اگر این بیماری زود تشخیص داده شود، امکان درمان وجود دارد. تشخیص از راه‌های آزمایشگاهی و یا نمونه برداری از کبد امکان پذیر است و فرد توسط یک رژیم غذایی درست و استفاده مرتب از داروها می‌تواند روز به روز بهتر شود.


وی مردم را تشویق به استفاده از غذاهای خانگی تحت هر شرایطی کرد و گفت: به خاطر شرایط غیر بهداشتی که معمولا در فست فودها و برخی رستوران ها وجود دارد، بعضا در این مکان ها به ضدعفونی شدن سبزی ها اهمیتی داده نمی‌شود و بهتر است غذا هر چه قدر هم ساده در منزل طبخ و استفاده شود و ما پیشگیری را از خانه شروع کنیم.


تلقیح 330 هزاردوز واکسن به نوزادان خراسان رضوی


در قسمت پایانی همایش حسین پور کارشناس مرکز بهداشت استان پیشگیری را مهمتر از درمان و کاهش دهنده بسیاری از هزینه ها و اتلاف وقت ها دانست و گفت: سه نوع پیشگیری اولیه،ثانویه و ثالثیه در روند پیشگیری بحث می‌شوند؛ اما مهمتر از آن این است که قبل از روند پیشگیری ما یک پیشگیری بزرگتر و کلی تر داریم و آن پیشگیری اساسی است.


 


وی به توضیح بیشتر پیرامون پیشگیری اساسی پرداخت و گفت: پیشگیری اساسی توسط دولت ها و حکومت ها انجام می‌شود و پایه پیشگیری های دیگر را می‌سازد. در وهله اول در هرذ کشوری ابتدا دولت باید به فکر سلامت مردم باشد.


حسین پور بهترین زمان برای پیشگیری را همان مراح ابتدای مواجهه با عوامل خطر ساز دانست و گفت: در پیشگیری اولیه ما سعی می‌کنیم اصلا با عامل خطر ساز روبرو نشویم و آموزش های دوری از این عوامل را به مردم می‌دهیم و در پیشگیری ثانویه هم به دنبال درمان و مراقبت صحیح از فرد هستیم و در نهایت در پیشگیری ثالثیه سعی می‌کنیم فرد وارد فازهای حادتر و نقص عضو نشود.


وی برنامه های صورت گرفته برای پیشگیری در سطح استان خراسان رضوی را خوب ارزیابی کرد و گفت: در سال 91 در خراسان رضوی 330 هزار نوزاد را واکسینه کردیم و با توجه به اینکه طرح واکسیناسیون از سال 72 در ایران انجام می‌شود، می‌توان به صراحت گفت شیوع هپاتیت بین متولدین این سال ها که امروز جوانان ما را تشکیل می‌دهند بسیار ناچیز است.


در این همایش که با حضور رابطین سلامت در فرهنگسرای خانواده در قاسم آباد مشهد برگزار شد، سعیدی، رئیس مرکز بهداشت استان و شادکام معاون فرهنگی ـاجتماعی شهرداری مشهد نیز حضور داشتند. 
 
  
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار