کد خبر:۲۵۷۸۶۴
اجلاس سراسری بسیج اساتید در مشهد-7؛

دانشجو: فرهنگ اسلامی در دانشگاه تعمیق پیدا کند

وزیر سابق علوم گفت: دانشگاه باید فرهنگ بیگانه را ترک کند و فرهنگ ایرانی، اسلامی و انقلابی در آن تعمیق پیدا کند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، کامران دانشجو امروز در چهاردهمین اجلاس اساتید بسیجی در سالن همایش کتابخانه حرم مطهر رضوی در مشهد، با بیان اینکه دانشگاهی در راس امور و پشتوانه اقتدار کشور است که از نظر علمی پیشرو باشد، گفت: وقتی به وزارت علوم آمدم، خیلی‌ها می‌گفتند با علم سر و کار ندارند؛ اما امروز نتایج آن را می‌بینیم.


وی با تاکید بر اینکه هر چقدر علم داشته باشیم، در دنیا حرفی برای گفتن داریم و روی آن حساب می‌کنند، ادامه داد: دانشگاه باید پشتوانه‌ای برای فناوری‌های بومی باشد؛ این اتفاق در صنعت هسته‌ای و هوا و فضا رخ داده است.


وزیر سابق علوم بیان داشت: برای همین رتبه ایران از لحاظ علمی ارتقاء پیدا کرده و رتبه 1404 در سال 90 کسب کردیم، مقام معظم رهبری هم فرمودند: نگهداری این رتبه مهم است.


دانشجو این توفیقات را در سایه آرامش دانشگاه‌ها دانست و افزود: به جای حاشیه به متن پرداخته شده است، از لحاظ فرهنگی دانشگاه باید فرهنگ بیگانه را ترک کند؛ این با شناختن فرق می‌کند؛ فرهنگ بیگانه را باید شناخت؛ اما فرهنگ ایرانی و اسلامی و انقلابی در دانشگاه باید تعمیق پیدا کند.


وی با اشاره به لزوم پرداختن به ابعاد مختلف تفکر اسلامی تصریح کرد: اگر دانشگاه این گونه بود، جامعه هم اینگونه می‌شود؛ یعنی اگر دانشگاه عمق بیشتری در فرهنگ اسلامی گرفت، جامعه هم اینگونه می‌شود؛ کسانی که نمی‌خواهند دانشگاه اسلامی شود، برای این است که نمی‌خواهند جامعه اینگونه شود.

 

افراد دانشگاهی باید متخصص و عالم باشند


وزیر سابق علوم با بیان اینکه افراد دانشگاهی باید متخصص و عالم باشند، تصریح کرد: کسانی که در دانشگاه ایران اسلامی کار می‌کنند، باید به فرهنگ اسلامی متعهد باشند، در نظام جمهوری اسلامی به این سمت حرکت شده و نباید اجازده داده شود که این سمت تغییر کند.


دانشجو با بیان اینکه برخی اظهار می کردند که جنبش دانشجویی باید در مقابل نظام باشد، گفت: این در حالی است که 16 آذر و جنبش دانشجویی همه در راستای برپایی این نظام بوده است.


وی در خصوص استقلال دانشگاه‌ها گفت: خیلی‌ها شعار می‌دهند که استقلال دانشگاه‌ها گرفته شده، این استقلال یعنی چه؟ اول باید آن را تعریف کنیم. حضرت امام راحل می‌گوید: معنی اسلامی شدن دانشگاه این است که خودش را از غرب جدا کند، این به معنای استقلال است.


وزیر سابق علوم با اشاره به سخن امام راحل مبنی بر اینکه «اسلامی شدن دانشگاه بدون اسلامی شدن عناصر آن امکان پذیر است، آیا با استاد سکولار می‌شود، دانشگاه را اسلامی کرد» گفت: مهمترین عنصر دانشگاه اساتید و اعضای هیات علمی هستند.


دانشجو ادامه داد: حتی بعضی می‌گویند که فرد سکولار باشد و اجازه بدهید آن را ترویج کند چون آزادی است؛ اما آزادی بدون چارچوب معنا نمی‌دهد.


وی با اشاره به سخن رهبر انقلاب مبنی بر اینکه محیط دانشگاه باید به جهت گیری اسلامی برگردد، تصریح کرد: منظور از این برگشتن چیست؟ یعنی اگر اسلامی بود، نیاز به برگشت نداشت.


وزیر سابق علوم افزود: از اینکه می‌خواهیم دانشگاه اسلامی شود، نباید خجالت بکشیم، بلکه باید افتخار هم بکنیم.


دانشجو با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در قالب دین در اسلامی شدن دانشگاه گفت: دین را هر کسی نمی‌شناسد و باید سراغ دین شناس و متخصص آن رفت، ما وظیفه داریم بر مبنای فتوای مراجع عمل کنیم، علمای دینی می‌گویند: اختلاف جایز نیست، حالا چرا ما باید آخرتمان را به دنیا بفروشیم.

 

وی با نادرست دانستن اظهار نظر های شخصی در قالب دین بیان داشت: براساس قرآن، گفتن حرف‌های نادرست در قالب دین اشکال اساسی دارد.


عضو شورای بسیج اساتید در خصوص دانشگاه‌های مستقل گفت: برخی تعریفشان از دانشگاه مستقل این است که هرکس هر کاری خواست بتواند انجام دهد هر استاد و هر رشته‌ای که خواستند بیاورند و در آخر هم هر کاری خواستند انجام دهند؛ درحالی که دانشگاه مستقل تعریف خواستی دارد و در چارچوب قوانین باید برای آن تصمیم گرفت؛ کسی نمی‌تواند نظام و قانون را نقض کند.


دانشجو گفت: دانشگاه باید مستقل از غرب باشد نه دین؛ چرا که طبق گفته امام مستقل از غرب یعنی از نظر ماهیت و شکل.


وی با نادرست دانستن مناسبت های داخل دانشگاها به شکل غربی گفت: دانشگاه مستقل باید انقلابی و از خط سیاسی مستقل باشد، نه اینکه از آنها خط بگیرد و در بعد اسلام حرکت کند؛ این دانشگاه در بعد مالی باید وابستگی خود به دولت را کم کند و هیات امنا تصمیم گیری کنند.


وزیر سابق علوم از تلاش برای فاصله گیری دیدگاه های دانشجویان به غرب گفت و بیان داشت: همه کار می‌کنند تا دانشجو با نگاه به غرب تربیت نشود، آنچه از آن باید بترسیم این است که برای این کار باید منابع درسی طوری باشد که نظریه پردازی اسلامی در آن موج بزند و نگاه اسلامی در آن نمود داشته باشد.


دانشجو با اشاره به ویژگی‌هایی دانشگاه مستقل گفت: دانشگاه باید از بعد فرهنگی و انقلابی و از بعد فکری اسلامی باشد. همه را دوست داشتن از بعد انسانیت؛ با همه دوست بودن متفاوت است، مگر می‌شود با اسرائیل دوست بود؟ دوستی یا با فلسطین است یا اسرائیل؟


وی گفت: چگونه می‌توان با کسی که فتنه گر است و می‌خواهد نظام را سرنگون کند دوست بود، فقط با گفتن درست نمی‌شود باید برائت جستن را در عمل ثابت کند. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار