به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، مظفر نامدار شب گذشته در نشست بصیرتی با موضوع «علی از حاکم و حکومت می گوید» در جمع دانشجویان طرح ولایت استانی در دانشگاه گیلان، با اشاره به کودتای 28 مرداد بیان داشت: این حادثه تلخ خاطره خوبی در تاریخ ما به جا نگذاشت.
وی افزود: با حوادثی که در 28 مرداد بر سرما آمد، باعث شد تا حکومت جاهل پهلوی نزدیک به 17 سال در کشور ما تداوم پیدا کند.
استاد دانشگاه های گیلان تصریح کرد: مصائبی که بر سر ما گذشت، باعث شد بیشتر نسبت به کشورهای غربی و آمریکا نفرت پیدا کنیم.
نامدار با اشاره به حکومت امام علی (ع) گفت: جمهوری اسلامی در حکومت خود از مربی الگو گرفته که ماندگار است و امام (ره) با تأسی از حضرت علی (ع) توانست حکومت جمهوری اسلامی ایران را تشکیل و اداره کند و این بسیار با اهمیت است.
وی تصریح کرد: بعد از حکومت پهلوی یکی از مبانی بازسازی دین ما آرمان های والایی بود که حضرت امام(ع) داشت و آن آرمان ها و مدل ها برگرفته از حکومت علی (ع) بود.
استاد دانشگاه های گیلان با بیان اینکه نهج البلاغه به ظاهر یک کلام معمولی در یک دوره تاریخی نیست، گفت: در دنیا متنی به سنگینی نهج البلاغه و نامه امام به مالک اشتر نداریم.
نامدار تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در عصر ما وجود دارد این است که در خصوص دین و مذهب اضطراب و دو دلی وجود دارد؛ تاثیراتی که مقتضیات عصر در میان ما بوجود آورده و ما را در اضطراب الگو پذیری قرار داده است؛ یعنی دانشجویان عصر جدید اگر بخواهند دین را قبول کنند به تایید فلسفه جدید و تایید دانشمندان غربی قبول می کنند و دیدگاه امام علی (ع) را یک دیدگاه علمی دینی نمی دانند.
مظفر نامدار در ادامه افزود: در حالی که در کشورهای غربی اینطور نیست، آنها به ذخائر سه هزار سال قبل خود اعتقاد دارند و آن را به عنوان ریشه های اصیل دینی و علمی خود می پذیرند.
وی گفت: اهمیت نهج البلاغه در الگوی آرمانی شیعه بسیار مهم است؛ البته اهل تسنن هم از این الگو باید استفاده کنند.
استاد دانشگاههای گیلان با بیان اینکه حکومت علی (ع) و مدل حکومتی ایشان باید الگوی ما باشد، گفت: ما چند سال در میدان جنگ با دشمنان مبارزه کردیم، فشارهای سختی را تحمل کردیم به جهت اینکه ثابت کنیم نظام ما الگو گرفته از نهج البلاغه و حکومت علی(ع) است.
مظفر نامدار با اشاره به اینکه 30 تا 40 جلسه نیاز است تا به شرح نهج البلاغه بپردازیم، گفت: چرا باید مبنای سیاست مدرن را ماکیاولی بدانند و برای الگوی شخصیت سیاسی مدرن از حضرت علی الگو نگیرند.
وی ارکان سیاست علوی را بر اساس چهار سوال زیر که چرا دورهم جمع می شویم و نظام سیاسی را تاسیس می کنیم، چه کسی باید حکومت کند، ارزشها و روشهای حکومت از کجا می آید و حدود اقتدار و اختیار برای کسی که می خواهد حکومت کند تا کجاست؟ دانست و گفت: برای حل اختلافات و دعواها در یک حکومت باید به این چهار سوال پاسخ داده شود.
استاد دانشگاههای گیلان گفت: در نهج البلاغه به صورت کامل و جامع به این سوالات پاسخ داده شده و هیچ متفکر و دانشمندی در جهان پیدا نمی شود که به این سوالات بتواند پاسخ دهد.
نامدار گفت : در این کتاب جامع به همه موارد از قبیل توحید، معاد، طبیعت، رسالت، عدالت، سیاست و اغلب امور دنیوی پرداخته شده است.
وی گفت: اساس نهج البلاغه بر حکومت و عدالت است و برای یک حکومت و نظام سالم باید از ارکان سیاست علوی که چهار مورد بود و به آن اشاره شد، الگو گرفت.
لازم به ذکر است، ادامه این نشست به صورت پرسش و پاسخ به پایان رسید.