رضا ترابی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، بیان داشت: خیریههایی که با عنوان کمک به ایتام معتبر شدهاند و ایتام آن شناسایی نشدهاند، قابل اعتماد نیستند.
وی در خصوص کمکهای مردمی به ایتام گفت: خیلی از خیرین از طریق خیریهها کمکهای خودرا به دست ایتام میرسانند که این درست نیست؛ زیرا ممکن است یتیم معرفی شده از یک خانواده یتیم نباشد.
مسئول اکرام ایتام کمیته امداد ادامه داد: در کمیته امداد تا فوت نامه پدر خانواده رویت و برابر اصل نشود، ثبت پرونده نشده و به آن یتیم و پروندهاش رسیدگی نمیشود، بعد از این مرحله نیز تحقیقات آغاز و خانوادههای شناسایی شده از چندین فیلتر عبور میکنند تا در حق کسی اجحاف نشود.
ترابی نحوه انتقال کمک به ایتام انتخابی را از طریق واریز وجه امکان پذیر دانست و بیان داشت: کمک مالی حامیان به حساب یتیم واریز میشود، به این صورت که هر حامی یک شناسه واریز مخصوص یتیم خود دارد، و از طریق این کمکها است که نیاز یتیم در طول ماه برآورده میشود.
وی خاطرنشان کرد: برنامههای ما برای خانوادههای ایتام بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری تدوین شده است، ما به دنبال توانمند سازی در میان خانوادههای تحت پوشش خود هستیم و از توانایی موجود در میان خود این عزیزان استفاده میکنیم تا بتوانند در هر موقعیتی روی پای خود بایستند.
مسئول اکرام ایتام کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود: حامیان ایتام در راستای فعالیتشان یتیم را حمایت میکنند؛ به این صورت که مثلا شخصی در کار پوشاک است، پوشاک ایتام را تقبل میکند و یا فردی که دکتر است، هزینه درمان ایتام را تقبل میکند.
ترابی در خصوص شناسایی افراد ایتام تاکید کرد: این ایتام از طریق شورای شهر و روستا، امام جمعه و خیرین معرفی میشوند و حتی تعدادی را خودشان تقاضا می کنند و برای ما نامه میفرستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در کمیسیون حمایت امداد به وضعیت تقاضانامهها رسیدگی میشود و اولین اقدام بعد از جذب یتیم جذب حامی است، در حوزه اکرام وجوهات متعلق به یتیم است؛ ولی در صدقات کمیته تصرف دارد و هزینههای اجرایی را کسر میکنند.