به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مصطفی قانعی ظهر امروز در چهاردهمین اجلاس سراسری اساتید بسیجی در خصوص تحول در علوم پزشکی و تمدن نوین اسلامی بیان داشت: آن قدر علم پزشکی غربی بر محافل علمی ما سایه انداخته است که کسی به این حرف گوش نمی دهد که ما می توانیم و می خواهیم علم پزشکی را متحول کنیم.
وی با اشاره به نگاه توحیدی و الهی در علم پزشکی و طب افزود: در خصوص تحول در علوم پزشکی این مسئله اهمیت دارد که علم طب را برای چه انسانی تعریف می کنیم و خود علم طب چیست؟
معاون وزیر بهداشت دولت دهم با اشاره به تعاریف مختلف سازمان جهانی بهداشت از بیماری های انسان تصریح کرد: چند دهه قبل همه بیماری های انسان را جسمی می دانستند؛ اما بعد سازمان جهانی مسئله روح و روان را هم به آن اضافه کرد که بعد از مدتی باز مسئله اجتماع هم به آن اضافه شد.
قانعی ادامه داد: بعد از این دوباره در تعریف بیماری ها؛ جسم، روح، اجتماع و معنویت با هم تلفیق شد و این نشان می دهد نه تنها ما، بلکه سازمان جهانی بهداشت هم سخن از معنویت می زد؛ البته معنویت ما و آنها متفاوت است.
وی با بیان اینکه تعریف از انسان و نحوه نجاتش با نگاه الهی یک مقوله بزرگی است که به راحتی نمی توانیم اجرایی اش کنیم، تصریح کرد: به طور نمونه وقتی گفته می شود اسید معده یک نفر زیاد شده است، می گوییم اثر سمپاتیک مغز است و بعد ما می گوییم که حرص به دنیا و مال باعث تشدید این اثر سمپاتیک مغز می شود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در رشته طب افراد مشخصی هستند که تشخیص می دهند و عده ای دیگر درمان می کنند؛ مثلا پاتولوژیست و پزشک اطفال و داخلی که هر کدام مشخص شده اند.
قانعی گفت: وقتی به امراض روانی و روحی می رسیم کسی نیست که متخصص شناسایی این امراض باشد، همانطور که قرآن می گوید؛ «امراض قلبی»، خوب چه کسی باید این مسئله را تشخیص دهد.
وی استوار کردن چنین طبی را تحول در علوم پزشکی دانست و در خصوص الزامات آن خاطرنشان کرد: در گذشته در طب، منطق و فلسفه هم بود، بعد از جمهوری اسلامی آنها را از این رشته حذف کردیم؛ اما نمی دانیم که علم پزشکی تنها مربوط به جسم نیست و اگر بخواهیم رشته جدیدی داشته باشیم بدون اتصال به علوم دیگر نمی شود.