به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، ساربان امروز در نسشت خبری در سالن اجنماعات سازمان جهاد سازندگی بیان داشت: در حوزه زراعت در استان 45 محصول پیش بینی شده است که از این تعداد در تولید محصولات خربزه، جو و پنبه مقام اول در کشور را از آن خود کردهایم.
وی ادامه داد: در راستای معاونت تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی:توسعه کشت نشایی و صفی جات و افزایش بهره وری، در سطح دو هزار هکتار به کشت این محصولات پرداخته شده است.
معاونت تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه برنامهای جهت ساماندهی بذر سیب زمینی در دست انجام است تصریح کرد: 50 درصد بذر سیب زمینی کشور را استان خراسان رضوی تامین میکند و استان از این جهت به خود کفایی رسیده است این در حالی است که در گذشته بذر این محصول از کشورهایی مانند هلند وارد میشده است.
ساربان افزود: در حال حاض استان بخشی از بذر جو کشور را تامین میکند به طوری که 4800 تن جو در سال گذشته و 23 هزار تن بذر کاهو، پیاز و گندم تولید کردهایم.
وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار اقدام به راه اندازی طرح کمباین برنج در استان کردهایم خاطرنشان کرد: در سال 91 69 هکتار از اراضی و در سال 91 115 هکتار را به توسعه گلخانهای اختصاص دادهایم.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی ادامه داد: در سال 90، 70 پروانه تشویقی برای 476 هزار تن محصول زراعی و باغی دریافت شده است.
ساربان افزود: با اختصاص 286 هزار هکتار اراضی به بخش باغبانی رتبه سوم را کسب و از نظر تولیدات رتبه هفتم و در کشت زعفران رتبه اول را در کشور از آن خود کردهایم.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: از مجموع 329 پروژهای که در هفته دولت در بخش کشاورزی افتتاح میشود بیشترین تعداد از آن بخش دامی است که این نشان دهنده اهمیت این بخش است.
معاون تولیدات گیاهی ادامه داد: در این راستا اقدام به تکمیل زنجیره تولید کردهایم به این شکل که مسائل و مشکلات این بخش را از ابتدا مورد بررسی قرار داده و با در نظر گرفتن سود تولید کننده محصولات دامی با قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد.
ساربان افزود: در حال حاضر برای یک فروشگاه 17 تا 20 درصد سود قانونی در نظر گرفته شده که چنانچه این زنجیره تولید کامل شود 10 درصد کاهش مییابد و به این شکل محصول با قیمت مناسبتری به دست مصرف کننده میرسد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اکثر مرغداریها از سوخت نامتعارف استفاده میکنند بیان کرد: در جهت افزایش بهره و ری تصمیم بر این شده که از سوخت مناسب برای این منظور استفاده شود تا قیمت تمام شده مرغ کاهش یابد.
معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه 1320 واحد مرغداری در استان وجود دارد گفت: از این تعداد 10 واحد در دست طبقاتی شدن است همچنین امید است در یک فاصله پنج ساله مرغداریها اتوماسیون شوند.
ساربان با اشاره به اینکه در حال حاضر کمبود مرغ نداریم ادامه داد: در سال 90 تولید مرغ استان 114 هزار تن و در سال 91 بالغ بر 127 هزار تن بوده همچنین در سال 90 تولید تخم مرغ 79 هزار تن بوده و این رغم در سال 91 به 86 هزار تن رسیده است.
کسب رتبه نخست میزان فرآوردههای مواد خام
وی با اشاره به اینکه در سال 91 بر اساس شاخصهای جهاد کشاورزی رتبه نخست میزان تولید مواد خام را از آن خود کردهایم خاطرنشان کرد: در این راستا 9 پروژه با سرمایه گذاری 72 میلیارد ریالی در دست است که برای 122 نفر اشتغال ایجاد میکند که عمدتا رحهای لبنی، روغن کشی، بسته بندی مواد غذایی و غیره هستند.
در پایان این جلسه نامنی، مدیر صنایع جهادی استان گفت: در بخش آبزیان چهار هزار و 693 تن تولی داشتهایم که نسبت به سال قبل 11 درصد افزایش را شاهد بوده امید است در سال جاری از مرز پنج هزار تن عبور کند.