کد خبر:۲۵۹۷۵۷
استاد پژوهشکده مطالعات و تحقیقات بسیج:

فرهنگ جامعه ما به مدیریت زمان نگاه کپسولی دارد/ تشکل‌های دانشجویی دچار روزمرگی شده‌اند

استاد پژوهشکده مطالعات و تحقیقات بسیج عدم داشتن نگاه راهبردی در بسیج دانشجویی را یکی از عوامل دچار شدن آنها به روزمرگی دانست و گفت: مردم در فرهنگ جامعه ما ترجیح می‎‌دهند مدیریت زمان کپسولی باشد.

جعفرپور در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در حاشیه دوره توانمندسازی مدیران کانون‌های علمی بسیج دانشجویی دانشگاه‌های مشهد در خصوص بحث اصول مدیریت زمان بیان داشت: این اصول دارای سه اصل هدف گذاری، شناسایی اولویت‌ها و اجرای این اولویت‌هاست.


وی افزود: در زمینه هدف گذاری چشم انداز یک کشور، طرح یا برنامه مورد توجه قرار می‌گیرد، چشم انداز یعنی ترسیم مبنای سلطنت خدا بر روی زمین و همان چیزی که می‌تواند برای انسان با رشد خود به مقام خلیفه الله برسد؛ اگر کسی در زندگی خود این چشم انداز را ترسیم کند، می‌تواند با هدف گذاری به آن برسد.


استاد پژوهشکده مطالعات و تحقیقات بسیج گفت: برای رسیدن به هدف سه اصل چرایی، چیستی و چگونگی مطرح است که در اصل چرایی اصول زیربنایی مورد توجه قرار می‌گیرد، در چیستی راه‌های رسیدن به هدف و در چگونگی که عملیاتی ترین سطح هدف ماست، نحوه چگونه رسیدن به هدف حائز اهمیت است.


جعفرپور تصریح کرد: اولین اصل در مدیریت زمان ترسیم چشم انداز است.


وی شناسایی اولویت‌ها را حاصل ضرب اهمیت در فوریت دانست و بیان داشت: بر این اساس، فعالیت‌ها به چهار گروه مهم و فوری، مهمی که فوری نیست، فوری و غیر مهم و نه مهم و نه فوری تقسیم می‌شوند و همه فعالیت‌های انسان در این چهار گروه خلاصه می‌شود.


این استاد در اجرای اولویت‌ها گفت: در تکنیک برنامه ریزی تدبیر ما 10 گام داریم.


جعفرپور افزود: یک تکنیک ابداعی با استفاده از فرمول‌های کنترل کیفیت آماری در مدیریت زمان مورد استفاده قرار گرفته و در قالب یک نرم افزار طراحی شده که هم اکنون 30 درصد آن انجام شده که با مساعدت سازمان بسیج علمی تکمیل خواهد شد.
 

وی بیان داشت: این نرم افزار در مقایسه با نمونه خارجی آن که دارای تقویم الکترونیکی است؛ اما هوشمند نیست، قابلیت‌های بیشتری دارد.


استاد پژوهشکده مطالعات و تحقیقات بسیج در خصوص استفاده از علم مدیریت زمان در برنامه‌ریزی‌ها گفت: یکی از مسائلی که در تشکل‌های دانشجویی و در بسیج با آن مواجه هستیم، آن است که ما در وجود مخاطبمان کمتر بذر می‌کاریم و بیشتر توقع داریم که افراد بیرون از مجموعه برای ما داشته‌هایشان را مصرف کنند.


جعفرپور با بیان اینکه در برخی تشکل ها ما دچار روزمرگی شده‌ایم، بیان داشت: کاشتن یک بذر در وجود یک بسیجی نوعی سرمایه گذاری است.


وی برگزاری کلاس‌های مدیریت زمان را در دانشگاه‌ها برای همه افراد و گروه‌ها مهم دانست و تصریح کرد: با آموزش این مهارت در دانشگاهیان ما جذب حداکثری را نیز خواهیم داشت.


استاد پژوهشکده مطالعات و تحقیقات بسیج افزود: در تشکل‌های دانشجویی دانشجو بیشتر به مطالبی که یاد گرفته توجه دارد و به موضوع جدید فکر نمی‌کند.


جعفرپور عدم داشتن نگاه راهبردی در بسیج دانشجویی را یکی از عوامل دچار شدن آنها به روزمرگی دانست و خاطرنشان کرد: در این زمینه حتی فرهنگ ما که عاملی برون سازمانی است نیز تاثیرگذار است؛ مردم در فرهنگ جامعه ما ترجیح می‎‌دهند مدیریت زمان کپسولی باشد. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار