کد خبر:۲۶۱۶۲۳
آیت الله آملی لاریجانی:

در دوره‌ای به بهانه رشد اقتصادی به ارزش‌ عدالت و رسیدگی به مستضعفین بی‌اعتنایی شد

رئیس قوه قضاییه گفت:‌در کشور ما در یک دوره‌ای وقتی بحث عدالت مطرح می‌شد به بهانه توسعه اقتصادی این مفاهیم را پشت گوش می‌انداختند.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، آیت‌الله لاریجانی عصر امروز در ابتدای بیست و دومین گردهمایی ائمه جمعه سراسر کشور ضمن ابراز خوشحالی جهت حضور در جمع ائمه جمعه کشور گفت: بحث سبک زندگی اسلامی در زمینه مسائل فرهنگی بحث بسیار مهمی است، خود من قبل از اینکه رئیس قوه قضاییه باشم در دوران طلبگی اهل تحقیق بودم و با افکار وارداتی آشنایی کامل پیدا کرده‌ام.


رئیس قوه قضاییه ادامه داد: بحث سبک زندگی بحث بسیار مهمی است چرا که با زندگی روزمره ما مرتبط است بسیاری از چالش‌هایی که در زندگی روزمره با آنها روبه‌رو هستیم ناشی از بحث سبک زندگی است.


وی افزود: اگر مسئله حجاب و مسکن، احترام به والدین و ارتباط همسایه‌ها با یکدیگر در جامعه ما به سمت نادرستی حرکت کرده است همه اینها از پیامدهای سبک نادرست زندگی است.


آیت‌الله لاریجانی گفت: ما نمی توانیم در فضای فرهنگی به سبک زندگی بی‌توجه باشیم نکته مهم این است که سبک زندگی عمدتا معلول موارد دیگری است.


رئیس قوه قضاییه ادامه داد: مسئله سبک زندگی ما و مشرق زمین معلول مدرنیته یا همان تجدد است تجدد خود حاصل چند قرن تلاش فیلسوفان و اندیشمندان غربی است که طی سالیان دراز به نقطه کنونی رسیده‌اند.


وی افزود: تعامل فرهنگی همواره بین ملت‌های مختلف وجود داشته است اما اگر فکر کنیم که کشورهای غربی هیچ نقشی در تحمیل فرهنگ به کشورهای شرقی نداشته‌اند این امر اشتباه بسیار بزرگی است مانند هندوستان که در آنجا انگلیسی‌ها به زور زبان خود را به مردم هند تحمیل کردند.


آیت‌الله لاریجانی گفت: زمانی مقام معظم رهبری به بحث شبیخون فرهنگی اشاره کردند و این مسئله، مسئله‌ای بسیار روشنیاست ولی متأسفانه در دوره اصلاحات عده‌ای به دنبال نفع این قضیه رفتند و خواستند بگویند اینها ناشی از تعاملات عادی بین فرهنگ‌هاست.


رئیس قوه قضاییه ادامه داد: سیطره مبانی فرهنگی و فکری غرب به وسیله و با ابزار فیلم‌های سینمایی رخ می‌دهد چرا که در داستان‌های این فیلم‌ها از طریق ضمیر ناخودآگاهی افراد موجب تغییر عقاید و باورهای افراد می‌شود.


وی افزود: غربی‌ها از طریق صحنه‌ تأثیرگذار در فیلم‌های خود حرف‌ها و عقاید خود را به دیگر ملل تحمیل می‌کنند.


آیت‌الله لاریجانی گفت: برخی‌های می‌گفتند که سرتاپای معارف ما مصرفی است یعنی معارف دین ما باید از معرفت‌های عصر خود به ویژه مدرنیته غربی تغذیه و ارتزاق کنند.


وی گفت: این صحبت‌ها و نظریات چیزی به جز تسلیم در برابر افکار غربی نیست.


وی افزود: من فکر می‌کنم همان‌گونه که رهبر انقلاب گفته‌اند ما نباید از مبانی و بنیادهای ابزار و وسایلی که به کشور ما سرازیر شده‌اند غفلت کنیم.


رئیس قوه قضاییه گفت: یکی از مبانی مدرنیته فردگرایی است به این معنی است که هر کس خودش مستقل از خداوند و سایر افراد بشر باید مسیر زندگی خود را انتخاب کند.


آیت‌الله لاریجانی ادامه داد: وقتی این تز فردگرایی در کشورهای دیگر ترجمه شد منجر به ظهور نظریه بی‌طرفی دولت‌ها گردید به این معنی که دولت‌ها باید نسبت به ارزش‌های مردمشان بی‌طرف باشند و مردم خود باید مسیر خود را انتخاب کنند.


وی افزود: در دوران اصلاحات نیز عده‌ای به دنبال جا انداختن تز بی‌طرفی دولت‌ها بودند و می‌گفتند دولت‌ها باید مردم را در انتخاب ارزش‌های خود آزاد بگذارند بحث نسبیت اخلاقی هم به همین معنی است که خود افراد باید تعیین کنند که حسن و قبح افعال چیست و براساس تشخیص خود عمل کنند.


آیت‌الله لاریجانی گفت:  غربی ها فقط به دنبال تولید بیشتر هستند که این امر موجب خسارت‌های محیط زیستی‌ بسیار شده است امریکایی‌ها مدعی حقوق بشر حاضر نشدند کنوانسیونی که برای حمایت از محیط زیست بود را امضاء کنند.


رئیس قوه قضاییه ادامه داد:‌در کشور ما در یک دوره‌ای وقتی بحث عدالت مطرح می‌شد به بهانه توسعه اقتصادی این مفاهیم را پشت گوش می‌انداختند عده‌ای در دوران اصلاحات پروژه‌ کلان علمی را شروع کردند و آخرش به این نتیجه رسیدند که برای پیشرفت راهی جز توسعه اقتصادی نداریم.


وی افزود: ما در مقابل هجمه مدرنیته چه داریم؟ مدرنیته یک سبک خاص را به افراد تحمیل می‌کند مقام معظم رهبری تعبیری داشتند که جوامع بالاخره به نوعی از ایمان روی می‌آوردند منتهی آمال لیبرالیسم تن دادن به یک حیات انسانی است که این حیات انسانی خود یک نوع ایمان است.


آیت‌الله لاریجانی گفت: یک فرد غربی پس از مشاهده مشکل فردگرایی در جامعه خود به امر به معروف ونهی از منکر اسلامی توجه می‌کند و کتابی 600 الی 700 صفحه‌ای راجع‌به این موضوع می‌نویسد.


رئیس قوه قضاییه ادامه داد: ما برای مواجه با شبیخون فرهنگی غرب در دو سطح علمی و عملی باید مجاهده کنیم و به مبارزه با فرهنگ غرب برویم.


وی افزود: ما نیز باید همانند غرب حیات مومنانه خود را عرضه کنیم. ما یک حیات مومنانه را انتخاب کرده‌ایم.


رئیس قوه قضاییه گفت: قرآن نحوه حیات خاصی را برای بشر عرضه می‌کند همان‌طور که مدرنیته نیز نحوه حیات خود را تا کنون عرضه کرده است.


رئیس قوه قضاییه ادامه داد: ما باید اعلام کنیم که ما سبک حیات خودمان را داریم و این سبک حیات ما در قرآن عرضه شده است.


وی افزود: قرآن می‌فرماید هر کس حیات طیبه داشته باشم او را نجات خواهیم داد ما در مقابل حیات متجدد غرب حیات طیبه داریم.


آیت الله لاریجانی گفت: اسلام به دنبال عقلانیت ابزاری نیست بلکه به دنبال عقلانیتی است که در همه حال انسان را به یاد خداوند بیندازد.


رئیس قوه قضاییه ادامه داد: ریشه عقلانیت و حیات قرآنی توحید است در سرتاسر قرآن توحید موج می‌زند.


وی افزود: وجود توحید در زندگی یعنی خداوند در همه جا حاضر است و در همه جزئیات زندگی انسان وجود دارد.


آیت‌الله لاریجانی گفت: روند مدرنیته انسان را به جای می‌کشاند که انسان فکر می‌کند بی‌پناه در دنیا پرتاب شده است. انسان متجدد می‌گوید که من باید بگوید که من باید حقم را از خداوند بگیرم.


رئیس قوه قضاییه ادامه داد: ما باید برگردیم به حیات طیبه باید به صراط مستقیم که همان صراط عبودیت است برگردیم صراط مستقیم الهی صراط عبودیت است که باید این مفهوم را به نسل جوان منتقل کنیم.


وی افزود: در مقام تفکر و نظر باید از استدلال استفاده کرد ولی در جوامع خودمان زمانی که می‌خواهیم حیات طیبه را تبیین کنیم باید با استفاده از آیات و روایات مسیر درست را در پیش بگیریم.


آیت الله لاریجانی گفت: ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که ارتباط آن با دنیای بیرون قطع شدنی نیست باید بنیادهای تمدن غرب وتجدد را برای نسل جوان روشن کنیم باید به نسل جوان بگویم که تمدن غرب با مسیری که در پیش گرفته است از لحاظ اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دارد به قهقرا می‌رود.


رئیس قوه قضاییه در پایان صحبت‌های خود ابراز امیدواری کرد که نصایح مقام معظم رهبری در مورد سبک زندگی به طور جدی پیگیری شود و سبک زندگی اسلامی در خانواده‌های ایرانی به طور احسن اجرا شود.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار