سردار اکبر نجاتی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، بیان داشت: در خراسان 300 هزار رزمنده و 17 هزار شهید وجود دارد؛ بنابراین این ظرفیت بالا باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات موثر در این خصوص، تدوین تاریخ شفاهی شهدای دفاع مقدس است، تصریح کرد: برای تدوین تاریخ شفاهی شهدای دوران دفاع مقدس خراسان نیازمند 60 میلیارد توان اعتبار هستیم که باید به تصویب شهرداری و شورای شهر برسد.
رئیس بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در مرحله نخست باید خاطرات شهدا را به شکل منظم از والدین آنان دریافت و بعد به سراغ رزمندگان رفت.
نجاتی با اشاره به اینکه والدین شهدا رو به کهنسالی میروند؛ بنابراین باید هر چه سریعتر در این خصوص اقدام شود، بیان داشت: هنگامی که والدین شهدا میروند، خاطرات شهدایشان را با خود میبرند و این گنج از دسترس ما خارج میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دفاع مقدس با الگوگیری از واقعه عاشورا باعث نجات کشور شد؛ بنابراین این گنجینهها باید حفظ شوند.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر دفاع مقدس خراسان رضوی با اشاره به اینکه در این راستا بنیاد نقش سیاستگذاری و حمایتی دارد، تاکید کرد: در این راستا رسانهها باید پررنگ وارد شوند و از استانداری و شهرداری مطالبه کنند.
نجاتی در پایان گفت: دفاع مقدس توسط مردم رخ داد و نیروهای مسلح به تنهایی قادر به خلق آن نبودند و این دو در کنار هم توانستند این هجمه استکبار را پاسخ دهند و از ارزشهای انقلاب و اسلام دفاع کنند.