«خبرگزاری دانشجو» نظر دو کارشناس مسائل سیاسی در خصوص وظایف رئیسجمهور و هیئت همراه در نیویورک با توجه به نرمش قهرمانانه را جویا شد.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» - حمید سطوتی؛ مقام معظم رهبری در ملاقات اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فرمودند: «ما مخالف با حرکتهاى صحیح و منطقى دیپلماسى هم نیستیم؛ چه در عالم دیپلماسى، چه در عالم سیاستهاى داخلى. بنده معتقد به همان چیزى هستم که سالها پیش اسمگذارى شد نرمش قهرمانانه؛ نرمش در یک جاهایى بسیار لازم است، بسیار خوب است و عیبى ندارد.»
ایشان در شهریور ماه امسال در ملاقات اعضای مجلس خبرگان نیز یک بار دیگر از این عبارت استفاده کردند: «در این سالها جبههبندىهاى منطقهاى و جهانى هم آشکار شده، البتّه نرمش و انعطاف و مانور هنرمندانه و قهرمانانه در همه عرصههاى سیاسى، یک کار مطلوب و مورد قبولى است.»
در همین راستا در گفتوگو با دو تحلیلگر سیاسی به وظایف دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی و شخص آقای رئیس جمهور در سفر به نیویورک با توجه به سیاست مدنظر رهبری یعنی «نرمش قهرمانانه» می پردازیم.
سید کمال سجادی، سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به این سوال که وظایف دستگاه دیپلماسی در نیویورک با توجه به سیاست تبیین شده «نرمش قهرمانانه» توسط رهبری چیست؟ گفت: نرمش قهرمانانه ای که حضرت آقا فرمودند و توضیحاتشم را هم کامل دادند، دیگر نیازی به تفسیر به رای ندارد؛ ایشان در سال های گذشته هم این سیاست را تبیین کردند، البته برداشت بنده از این نرمش این است که دستگاه دیپلماسی یک هنر و فنی را در اختیار دارد که ذاتاً با نرمش مرتبط است، حتی کشورهای دشمنی که در جهان وجود دارند و به بن بست می رسند در وهله اول با مذاکره و گفت و گو کار را اداره می کنند، پس نرمش باید باشد، اما نرمش قهرمانانه؛ یعنی اینکه یک نرمشی از خود نشان دهیم که از اصول و منافع انقلاب و نظام دور نشویم، با این تعریف، اگر راضی به مذاکره باشیم، یعنی نرمش به کار برده ایم، اما باید مراقب باشیم عزت کشور زیر سوال نرود.
نرمش از روی اجبار، زور و تحریم نیست؛ این عزتی که طی سالیان متمادی برای ملت ایران به وجود آمده و باید حفظ شود، نتیجه همان نرمش است، بنابراین اگر قرار باشد مذاکره ای انجام بگیرد باید از روی عزت و با لطافت باشد؛ نباید عقب نشینی صورت بپذیرد، یعنی نباید از نگاه لیبرالی به قضیه نگاه کرد که این غلط است.
البته جای هیچ نگرانی نیست؛ چون آقای روحانی ساختار نظام را به خوبی می شناسد و مسئولیت های مهمی هم داشته و کاملاً می داند که اصول انقلاب چیست و بر چه پایه هایی استوار شده است، بنابراین یقیناً عقب نشینی نمی کند و رهنمودهای رهبری را به خوبی اجرا می کند.
مقام معظم رهبری در دیدار اخیری که داشتند، دیپلمات جمهوری اسلامی را مثل شمشیر برنده و تیز، مثل حریر لطیف و مثل سنگ و پولاد سخت دانستند. البته نرمش قهرمانانه مغایر با سه اصل سیاست خارجی یعنی عزت، حکمت و مصلحت نیست، این سیاست نشات گرفته از رفتار حکیمانه رهبری و مصلحت نظام است؛ نباید فراموش کرد که حفظ نظام از اوجب واجبات است؛ ما باید به سمتی برویم تا مشکلات و موانع اقتصادی و تجاریمان رفع شود.
در همین راستا و با همین موضوع و در گفتوگویی با سید رضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت و دبیر جامعه وعاظ به تبیین سیاست «نرمش قهرمانانه» پرداختیم.
این تحلیلگر سیاسی گفت: به نظر می آید که در قانون اساسی و دیپلماسی و سیاست خارجی اصولی داریم که باید طبق آن عمل شود؛ اول حفظ استقلال کشور و دوم حفظ منافع و احترام متقابل با کشورها. تنها رژیم صهیونیستی از این موضوع استثناست؛ چون یک رژیم دروغین، جبار و جعلی است.
نباید فراموش کنیم که ابتدا آمریکا رابطه خود را با جمهوری اسلامی قطع کرد، بنابراین اگر قرار باشد که آمریکا به اشتباه خودش پی ببرد و برگردد، ما باید روی باز از خود نشان دهیم نه اینکه امتناع کنیم؛ اگر آمریکا اصول و منافع ما را پذیرفت، مصلحت ما ایجاب می کند که به نقاط مشترک نزدیک شویم؛ این در حالی است که همه اصول و منافع ما با فرانسه، روسیه و چین یکی نیست، اما با آنها ارتباط داریم.
عزت، مصلحت و حکمت که جزو اصول اساسی سیاست خارجی است، باید رعایت شود، باید برای ارتباط با همه کشورها به دنبال نقاط مشترک بگردیم و مسائل را حداقلی و حداکثری کنیم.