گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»- مهرداد باباربیع؛ آموزشکده کشاورزی در 25 کیلومتری جاده خاوران در شهرستان پاکدشت واقع شده است که حدودا 800 دانشجو دارد و افراد در 6 رشته تحصیلی مشغول به تحصیل هستند.
این مجموعه تا قبل از سال 1390 مانند سایر آموزشکده ها زیر نظر وزارت آموزش و پرورش بوده است که از آن تاریخ به بعد زیر نظر دانشگاه فنی و حرفه ای که زیر مجموعه وزارت علوم است قرار گرفته است و مشکلاتی بین مسئولین هنرستان و آموزشکده به سبب ملکیت و ... وجود دارد.
چندی پیش چند تن از دانشجویان نسبت به اوضاع خوابگاه و خود آموزشکده اعتراض هایی داشتند که این اعتراض ها با بی توجهی مسئولین مواجه شد. یکی از دانشجویان این آموزشکده می گوید: «دیگر خسته شده ایم از این همه مشکل. کمبود و بعضا نبود امکانات رفاهی،آموزشی و ورزشی روحیه دانشجویان را تخریب کرده است».
دانشجویان از چند جهت به اوضاع دانشکده اعتراض دارند. اولین و مهمترین نارضایتی به خاطر اوضاع نابسامان خوابگاه است. یکی از دانشجویان می گوید: «ما در اتاق های 10 نفره که واقعا سرسام آور است زندگی میکنیم. برای خوابگاه داخلی آموزشکده 200هزار تومان پرداختیم و برای خوابگاه خودگردان درترم گذشته 250هزارتومان هزینه میکردیم که درآن خوابگاه بعضا تا 14 نفر نیزدر یک اتاق کوچک سکونت داشتند که واقعا استاندارد نیست.»
وضعیت بهداشت در محیط آموزشکده هم بسیار نامناسب است. مثلا در سرویس های بهداشتی ،حمام ها و محوطه به طور مداوم عدم رعایت بهداشت مشاهده می شود و حتی در خوابگاه موش و گربه وجود دارد. در خوابگاه خودگران هم بچه ها معمولا آب گرم نداشتند و برای استحمام با مشکل مواجه بودند.
کار اجباری و رایگان دانشجو در خوابگاه
از برخی دانشجویان به دلیل اینکه اکثرا از نظر وضعیت مالی از قشر ضعیف جامعه می باشند، برای نظافت آشپزخانه، محوطه بیرون ودرون خوابگاه به اجبار وباتهدیداستفاده می شود و دانشجویان از ترس آنکه به آنان خوابگاه ندهند، این اجبار را قبول می کنند و تن به این کار میدهند.
حتی گفته شده که درترم قبل یکی از دانشجویان بخاطر اینکه وعده غذای ترم خود رارایگان دریافت کند در آشپزخانه سلف کارمیکرد که متاسفانه دست او به صورت کامل سوخت وبه دلیل جراحت مشروط شد و حتی تا آستانه اخراج ازدانشگاه قرارگرفت.
کیفیت غذای این مجموعه نیز بسیار ضعیف است و این در حالی است که بیشتر از مبلغ غذای سایر دانشگاه های دولتی از دانشجویان هزینه دریافت می شود.
یکی از دانشجویان می گوید: «در سلف غذاخوری شما نمکدان و قاشق به طور مطلق نمی بینید و فقط از یک ظرف پلاستیکی یکبار مصرف که درحال حاضر به چندسال مصرف تبدیل شده است برای نمک استفاده می شود».
همچنین وعده صبحانه دو سال است که از لیست غذاها حذف شده در حالی که طبق قانون وزارت علوم باید صبحانه داده شود و حتی وعده ناهارو شام چهارشنبه ها نیز در ترم جاری حذف شده و پنجشنبه و جمعه ها نیز خود دانشجویان غذا درست می کنند و این هم یکی از موارد نارضایتی آنان است.
امکانات ورزشی در حد صفر/ سایت و سالن مطالعه هم نداریم
امکانات ورزشی برای دانشجویان آموزشکده کشاورزی پاکدشت، در حد پایین و زیر صفر هم نیست! در این زمینه یکی از دانشجویان این طور گله می کند: «برای یک بازی فوتبال یا والیبال که باید بر روی زمین آسفالت انجام بدهیم از ارئه کردن چندتوپ هم به صورت مداوم مضایغه می کنندو تنها سرگرمی دانشجو تماشای تلویزیون است که صدای آن هم معمولا مزاحم اتاق های کنار آن می باشد، چون مکان مستقلی ندارد».
مورد دیگر وضعیت سایت کامپیوتر این آموزشکده است که همیشه چندسیستم آن خراب است و کیفیت مناسب را ندارد و دانشجویان برای انجام تحقیقات خود مجورند که پرداخت هزینه های گزاف را به همراه سختی رفت وآمد به شهر تحمل کنند.
یک سالن مطالعه حتی در حد یک اتاق کوچک وجود ندارد و دانشجویان برای مطالعه ،بویژه زمان امتحانات مجبور به استفاده از راهروی خوابگاه است و واقعا درس خواندن بسیار مشکل است وآرامش و تمرکزی وجود ندارد.
استفاده از اساتید با مدرک لیسانس
اعتراض دانشجویان مختص مسائل خوابگاهی و صنفی نیست و به آموزش هم کشیده می شود. در این آموزشکده، دانشجویان شبانه هزینه واحد عملی دروس را پرداخت میکنند، اما مسئولین دانشگاه برای آنها امکانات عملی جهت این دروس فراهم نمی کنند و به بازدیدی مختصر که آن هم در برخی موارد انجام می شود بسنده می کنند.
طبق گفته دانشجویان، در این مرکز آموزشی، برخی از اساتید که داری مدرک لیسانس هستند به دانشجویان کارشناسی تدریس می کنند که این فقط به جز اساتید بازنشسته خلاف قانون محسوب می شود.
گویا دروسی را که ترم های گذشته اساتید محرب و باسابقه علمی تدریس می کرده اند، الان به برخی افراد نظیر مسئول گلخانه با مدرک لیسانس سپرده اند که نمونه آن درس پایان نامه کارشناسی است!!!
جالب این است که هر ترم از دانشجویان نظرسنجی به عمل می آید ولی باز ترم های بعدی، به نظر سنجی ها ترتیب اثر داده نمی شود و همان اساتیدی که دانشجویان ناراضی اند، مجددا تدریس می کنند.
یکی از دانشجویان مدعی است: «در ترم گذشته برخی از مدیران گروه و اساتیدی که برای این مجموعه زحمات زیادی متحمل شده بودند را به دلایل نامعلوم وتوجیه ناپذیر وبرخی دست های پشت پرده ازکار برکنار نموده و 6گروه تحصیلی فقط به 2 مدیرگروه سپرده شده که کار دانشجویان را سخت ودشوار کرده است واین موضوع را درترم گذشته وجاری از نزدیک درک کردیم».
دانشجوی دیگر نظری متفاوت دارد. میگوید که مسئولین آموزشکده پیگیر مشکلات وامور هستند اما مسئولین بالاتر وزارت علوم با آنها همکاری نمی کنند واین مکان را به رسمیت نمی شناسند.
اما چیزی که از چند دانشجوی این آموزشکده شنیده می شود و جای تامل دارد این است که بچه ها مدعی هستند پرسنل آموزشکده اکثرا با یکدیگر نسبت فامیلی دارند؛ مانند کارمند حسابداری که شاید اصلا تحصیلات مربوطه را نداشته باشد. مسئول فناوری و اطلاعات که نسبت نزدیک بامعاونت دارد. کارمند اداره آموزش که با دیپلم به عنوان نیروی خدماتی جذب شده امابه عنوان نیروی اداری مشغول به کاراست و برادر ریاست است. کارمند امور مالی نسبت به نزدیک بامعاونت دارد. یکی از نیروهای خدماتی از وابستگان نزدیک مسئول اداره آموزش است و مواردی از این دست که نمونه هایش کم نیستند.
این درحالی است که افراد مذکور اکثرا نیروی قراردادی بوده واززمان ورود ریاست ومعاونت فعلی جذب شده اند و در یک نهاد دولتی این وابستگی های فامیلی عملی توجیه ناپذیر است و باعث دلسردی دانشجویان وتشویش اذهان آنها شده است.
یکی از دانشجویان در این زمینه می گوید: «طبق برخی تحقیقات ، برای معاونت آموزشکده 2 مسئولیت در سیستم اداری تعریف شده است که عبارتند از معاونت آموزش و معاونت اداری ومالی. حال باید از مسئولین دانشگاه فنی و حرفه ای و وزارت علوم پرسید که آیا در کشورمان ما با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم که دومسئولیت را به صورت رسمی وثبت شده به یک نفر بسپارند؟ معنی این مسائل چیست؟ »
دانشجویان معترضند که با توجه به انتقاد بعضی از دانشجویان به مسئولین نسبت به مسائل و مشکلات موجود، مسئولین روحیه انتقادپذیری ندارند و بعدا بعضی امورشخص مراجعه کننده و منتقد را مختل می کنند و به همین دلیل بسیاری از دانشجویان از ترس اینکه بعدا برایشان مشکلی پیش بیاید، اعتراض و انتقاد نمی کنند.
مشکلات و نارضایتی های دانشجویان در زمینه های گفته شده زیاد و حل نشده است و این در حالی است که این جوانان در شاخه های مختلف کشاورزی مشغول به تحصیل هستند و همراه با خانواده هایشان نیز در شهرستان های خود در تولید محصولات کشاورزی کشور عزیزمان سهیم هستند و همه ما می دانیم که کشاورزی اساس و پایه یک کشور است و اگر حمایت نشود دچار مشکلات فراوانی می شویم.
مشکلاتی که این بچه ها با آن روبرو هستند، چیزی نیست که لاینحل باشد و با یک بررسی کوچک و پیگیری دقیق، تمام این نارضایتی ها رفع خواهد شد.
خبرگزاری دانشجو آمادگی بازتاب مسئولان آموزشکده کشاورزی پاکدشت و انعکاس نظرات آن ها را دارد.
اميدوارم يکي باشه که از اين وضعيت دلش به درد بياد و کاري بکنه .
اينجا به ما خ سخت مي گيرن بياين
ادرس : شيراز-کيلومتر 14 باجگاه دانشکده کشاورزي
توي همه دانشگاهها مشكل عزل و نصب هاي خانوادگي موجوده ، مثلا مركز آموزش جهاد كشاورزي خراسان رضوي كه كارمند حسابداريش پسر و دختر فلان كارمنده و يا جالب تر تو سال 89 2 تا نيروي شركتي رو اخراج كردن و فرداش پسر فلان معاون رو استخدام حال اينكه اين آقا زاده تا حالاجز كامپيوتر دست به سياه و سفيد نزده
باور کنيد همه چي دروغه فقط دروغ...متاسفم
همه دانشگاها و دانشکده ها مشکل دارن کم و بيش و اين ي چيز طبيعي هست
اونجا دانشجو حق حرف زدن نداره همیشه حق با معاونت محترم
با سپااااااس