معاون عمرانی دانشگاه آزاد گفت: واحد علوم و تحقیقات یکی از واحد های بزرگ این دانشگاه و نگینی درخشان در نظام آموزش عالی کشور است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، محسن هاشمی در حاشیه بازدید خود از پروژه های عمرانی درحال احداث واحد علوم و تحقیقات گفت: در حال حاضر معاونت عمران دانشگاه آزاد اسلامی با فعالیت های عمرانی 420 واحد دانشگاه آزاد اسلامی که در سراسر کشور پراکنده هستند در ارتباط و هماهنگی است که حداقل حدود 320 واحد هم اکنون از نظر عمرانی دارای فعالیت می باشند.
وی با بیان این مطلب که از سال گذشته تقریبا دو میلیون و دویست هزار متر مربع فعالیت عمرانی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در دست اجرا است، افزود: در حال حاضر بیش از 600 هزار مترمربع از پروژه های عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی در دست تحویل موقت یا قطعی است و هنوز بیش از یک میلیون و ششصد هزار متر مربع از این پروژه ها به بهره برداری نرسیده است که پیشرفت متوسطی حدود 50 درصد را دارند.
هاشمی در خصوص نحوه نظارت بر روی این پروژه ها گفت: فعالیت های عمرانی زیر نظر واحدهای دانشگاهی ولی با نظارت عالیه معاونت عمران دانشگاه آزاد اسلامی صورت می گیرد و معاونت عمران بر روی این پروژه ها از نظر کمی و کیفی نظارت می کند.
وی با بیان این مطلب که واحد علوم و تحقیقات یکی از واحد های بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی و نگینی درخشان در نظام آموزش عالی کشور و سایر واحدهای این دانشگاه است، گفت: واحد علوم و تحقیقات به عنوان دانشگاهی مطرح در خصوص تحصیلات تکمیلی و سطح بالای علمی از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
وی ادامه داد: پروژه های عمرانی در دست احداث واحد علوم و تحقیقات، بیش از 200 هزار مترمربع است واین پروژه ها از نظر پیشرفت فیزیکی خوشبختانه در وضعیت مناسبی قرار دارد که تقریبا همگی بین 70 تا 97 درصد پیشرفت دارند.
هاشمی با بیان این مطلب که مسائل و مشکلاتی نیز در روند فعالیت این پروژه ها به دلیل تغییر مدیریت ها پیش آمده است، گفت: سلیقه ها ، ایده ها در مدیریت افراد، گوناگون است و این گوناگونی ایده ها در تغییرات مدیریتی موجب کندشدن روند احداث برخی پروژه های عمرانی واحد علوم و تحقیقات شده است.
وی با تأکید بر این مطلب که تغییرات ناگهانی مدیریت ها و برخوردهای سیاسی به پروژه های عمرانی صدمه می زند، اضافه کرد: در پروژه های عمرانی واحد علوم و تحقیقات از مشاوران و پیمانکاران مجرب و باسابقه ای استفاده شده است که جای تشکر و قدردانی از زحمات دکتر جاسبی دارد .
وی ادامه داد: امید است با تصمیم گیری های به موقع و کارشناسی و با کمک ریاست دانشگاه آزاد اسلامی تأخیرات مقطعی که اخیرا رخ داده است را جبران کرده و امیدواریم اکثر پروژه های عمرانی واحد علوم و تحقیقات که بیش از 70 تا 97 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند ، به زودی و طی 6 ماه تا یک سال آینده به بهره برداری رسانده و در اختیار دانشجویان و بعضا مردم قرار دهیم.
وی مشکلات اقتصادی ، تورم و تغییر مدیریت در 2 سال گذشته را موجب تأخیر در احداث پروژه های عمرانی دانست و گفت: مسائل اقتصادی که ناشی از تورم در کشور است، خود موجب بروز اختلافاتی میان کارفرما و پیمانکاران شده است. زیرا که عقود دانشگاه آزاد اسلامی در بیش از 80 درصد پروژه ها با قیمت ثابت بسته می شود و تصمیم گیری در مورد این نوع پروژه ها در خصوص روند ساخت و ساز بسیار مشکل است.
وی گفت: به نظر می رسد تصمیم گیری های سختی را برای حدود 80 تا90 درصد پیمان ها در پیش داریم که لازم است با هماهنگی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و توجهات هیأت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی ، کمیسیون معاملات و احتمالا هیات امناء دانشگاه آزاد شرح داده شود و تصمیمات ویژه ای برای آن ها صورت گیرد.
هاشمی گفت: معاونت عمران دانشگاه آزاد اسلامی در تلاش است تا با بسترسازی های مناسب، نظارت بر کیفیت پروژه ها و دراختیار قرار دادن به موقع نقدینگی برای پروژه های اقدام مناسب صورت دهد و تحویل گیری پروژه ها نیز به موقع و با کیفیت لازم صورت گیرد.
وی در خصوص الویت بندی پروژه های عمرانی گفت: در نشست تخصصی که با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و هیأت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی برگزار خواهد شد، این الویت ها تعیین و اطلاع رسانی خواهد شد اما آنچه بدون تردید در مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی برآن تأکید شده است گذر از روند کمی به سمت و سوی کیفی سازی در واحدهای دانشگاهی است.