به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، نشست دانشجویی با موضوع «توهم توطئه» شب گذشته با حضور دو نفر از دانشجویان فعال در سالن آمفی تئاتر دانشگاه یزد برگزار شد.
توطئه وجود دارد اما نه تا این حد!!!
امینی، دانشجوی معقتد به توهم توطئه با اشاره به معنای توطئه گفت: این واژه در لغت به معنای برنامه ریزی پنهانی و انکار حقیقت به منظور رسیدن به هدف خاص می باشد که در نهایت لطمه به دیگران را نیز به همراه خواهد داشت.
وی بیان داشت: در این راستا نیز توهم توطئه نوعی بیماری است که بسیاری از روانشناسان بدان تاکید کرده اند، بدین صورت که فرد حتی از سایه خود نیز می ترسد و وسواس فکری دارد.
دانشجوی معقتد به توهم توطئه تصریح کرد: اگر ما در خصوص بحث توهم توطئه به بیان نظراتمان می پردازیم؛ اما منظورمان این نیست که توطئه علیه افراد و کشورها وجود ندارد؛ بلکه معتقدیم با برخورد علمی و اساسی با آن از توهم در این خصوص و ضربه به خود جلوگیری کنیم.
امینی خاطرنشان کرد: بین توهم و توطئه تفاوت های اساسی وجود دارد؛ زیرا که توطئه در عمل و توهم به صورت ذهنی می باشد و ممکن است برخی مواقع حتی توطئه نیز وجود نداشته باشد؛ اما در بسیاری از کشورهای صاحب قدرت برای رسیدن به اهداف خاص خود این توهم را در بین مردم جامعه خود افزایش می دهند و همه چیز را به دشمنان خود نسبت می دهند.
دو گروه شیطان و یهود لکم عدو مبین می باشند
رضیان، دانشجوی مخالف با توهم توطئه در ابتدای صحبت های خود با اشاره به معنای توطئه گفت: این برنامه در جهت جلوگیری از شکوفای استعدادها و رسیدن به غایت هر فرد و ملت می باشد که برای رهایی از آن باید فرد یا افراد مقابل خود را بشناسیم و دشمن شناسی را برای خود به کار بگیریم.
وی افزود: خداوند در قرآن کریم دو گروه شیطان و یهود را لکم عدو مبین نامیده است؛ چراکه آنها تا زمانی که شما را به آیین خود در نیاورند دست از توطئه های خود نمی کشند که امروز نیز باید آن را به جایگاه امروز خود نسبت دهیم و دشمنان خود را از این طریق بشناسیم.
هر مشکلی را نباید به گردن دشمن بیندازیم
امینی، دانشجوی موافق به توهم توطئه تصریح کرد: ما منکر دشمن نیستیم؛ ولی نباید هر مشکلی را به گردن دشمنان انداخته و خود از بار مسئولیت شانه خالی کنیم و اگرچه ما ضربات زیادی را در جنگ ایران و عراق خوردیم؛ اما امروز نباید محدوده توطئه را به این میزان زیاد کنیم تا جایی که هر چیز و مشکلی را بر گردن استکبار جهانی بیندازیم و امروز نیز ما برای شناختن توطئه و توهم باید به چرایی آن پرداخته و دلایل گرفتاری کشور در توهم را بررسی کنیم.
وی با اشاره به دلایل گرفتاری کشور در توهم توطئه گفت: دلایل سیاسی، جامعه شناسی، رسانه ای و عدم مشارکت سیاسی از جمله مهمترین دلایل آن است که هر کدام از آنها دارای مثال های متعددی است که بسیاری از عناصر در کشور سعی دارند به منظور رسیدن به اهداف خود از آنها استفاده کنند.
شرایط و تاریخ نشان از توطئه های متعدد استکبار علیه کشور ما بوده است
دانشجوی مخالف با توهم توطئه ادامه داد: ما صددرصد معتقد به توطئه نیستیم؛ اما شرایط و پیش زمینه هایی در گذشته وجود داشته که امروز نیز اگر به این پیش زمینه ها بنگریم آشکار بودن آنها را در جامعه خواهیم دید که تاکید ما بر روی آنهاست.
رضیان به این موضوع اشاره کرد که صدور انقلاب با زندگی چریکی ممکن نیست و ما برای مبارزه با آمریکا و معرفی انقلابمان به تئوری نیازمندیم که در دروس امروز علوم سیاسی وجود ندارد.
وی گفت: اعتقاد به مهدویت و مدیریت دینی جهان مهمترین هدف ماست که دشمنان ما نیز بدان تاکید دارند و الان معتقدیم که آنها در برابر این تفکر ما احساس خطر کرده و برای جلوگیری از رسیدن ما به سعادت بشری دست به هر توطئه ای می زنند.
این دانشجوی مخالف تصریح کرد: ما نسل در نسل معتقد به توطئه از سوی دشمنان هستیم؛ زیرا که در طول تاریخ ضربه های متعددی را از سوی آنها خورده ایم و یکی از مستندترین این توطئه ها کشتار 9 میلیون نفر از جمعیت 18 میلیونی ایران در طی دو سال در زمان جنگ جهانی دوم بود که اگر دقت نکنیم ما هم مثل اجدادمان از بین خواهیم رفت.
رضیان تصریح کرد: برخی می خواهند با توهم توطئه مخالفت کنند؛ زیراکه خواستار تشویق از سوی دیگران می باشند؛ اما باید به آنها گفت که ضامن پیشرفت کشور اعتقاد حساب شده به توطئه همراه با مطالعه است و باید واقع گرا بود.
ما باید به اختلافات ایدئولوژیکی بپردازیم
امینی، دانشجوی موافق با اشاره به اثرگذاری توهم توطئه بر سیاست خارجی گفت: ما براساس ایدئولوژی تهاجمی می خواهیم که میخ اسلام را در جهان بکوبیم و در مقابل نیز غرب در تلاش است تا این عمل را انجام دهد که هر دو نیز دارای اختلاف های ریشه ای هستند و حادثه ای مانند طبس و تحریم ها نشان از اختلاف های روبنایی است؛ ولی ما باید به اختلاف های ایدئولوژیکی بپردازیم.
وی بیان داشت: هر کشوری مهمترین نقطه اش منافع ملی اش است و باید بپذیریم که آمریکا نیز برای نگهداری از منافع ملی خود در جای جای جهان توطئه هایی نیز داشته باشد که این عادی است و نباید توقع داشته باشیم که آمریکا به حرف ما گوش کند که این در علم سیاست توطئه نیست.
منافع آمریکا در کشور ما چه می کند؟!
دانشجوی مخالف توهم توطئه در پاسخ به دانشجوی موافق در خصوص منافع کشور آمریکا گفت: ما باید بگوییم که منافع ملی آمریکا در وسط کشور و به اصطلاح در جیب ما چه می کند و اگر که دایره حکومت جهانی محدود است پس نباید اجازه دهیم که یک نفر بزرگ و بزرگ تر شود و آیا آمریکای شمالی کم امکانات دارد که الان دست آنها به خاورمیانه دراز شده و مردم بی گناه را می کشند.
وی تصریح کرد: برای همزیستی مسالمت آمیز باید حدود را مشخص و در این راستا نیز باید منافع خود را کنترل کنیم تا جهان را بیدار کنیم که اگر آمریکا اهل تمدن است، پس چرا این تعداد از مردمی که در میانمار کشته می شوند، حرفی به میان نمی آورد.