محمد رضا اکبر زاده توتونچی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در حاشیه افتتاحیه قطب علمی دانشگاه فردوسی، در خصوص هدف از افتتاح این قطب بیان کرد: قطبهای علمی در ایجاد فضا برای مرجعیت علمی و فضایی که پژوهشگران و صنعتگران بتوانند با یکدیگر تعامل برقرار کنند بسیار حائز اهمیت هستند.
وی ادامه داد: در راستای این تعامل قطعا فرآیند تولیدی و علمی کشور نیز ارتقا خواهد یافت و همچنین در جهت هر چه نوآورتر شدن صنعت کشور برقراری چنین تعاملاتی مهم است؛ زیرا عاملی جهت نواندیشی افراد میشود.
مدیر قطب علمی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: سیستمها پیچیده، ویژگی یادگیری و موضوع بهینه سازی و تنظیم پارامتری از محورهای این قطب علمی است.
توتونچی با اشاره به اینکه به کارگیری دستاوردهای این قطب در صنایع مختلف باعث شده امروز نیاز به این قطبها احساس شود، بیان کرد: موسسین قطبهای علمی از متخصصین هستند و همه در حوزههای هوشمندسازی فعالیت میکنند؛ بنابراین میتوانند در این راستا نقش آفرین باشند.
وی خاطرنشان کرد: در فراخوان اولیهای که داده شد بیش از 10 نفر از اساتید مختلف داخل و خارج تمایل به شرکت در این قطب را داشتند.
مدیر قطب علمی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید داشت: ما امیدواریم که ثمرات این قطب علمی تنها مختص این دانشگاه نباشد بلکه به دیگر دانشگاههای داخلی و حتی خارجی نیز سرایت کند و همه بتوانند از دستاوردهای این قطب بهره گیرند.
توتونچی ادامه داد: از دیرباز فاصله بین صنعت و دانشگاه احساس میشد و با توجه به اینکه قطبهای علمی توانایی این را دارند که در پیش برد مرزهای دانش کمک کنند و عاملی جهت ارتقای تولیدات باشند بنابراین امید است این ارتباط مستحکم شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه در دانشگاه فردوسی 70 قطب علمی وجود دارد، گفت: محصولات این قطبها میتواند در صنایع برق، مخابرات، ابزارهای هوشمند، صنایع دفاعی و غیره مورد استفاده قرار گیرد.