کد خبر:۲۷۵۳۳۷
یک تکان اضافی- 2

رقص در خوابگاه دختران!

آخر هفته عده‌ای از دانشجویان خوابگاهی ما در وب‌گردی‌های عموماً غیراخلاقی، چت کردن‌ها، ساعت‌ها وقت گذاشتن برای دانلود آخرین مدل لباس و آرایش، پرداختن به دوستی‌ها و ...

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛رقص و مجالس شبانه به یکی از  معضلات پنهان در دانشگاه ها و خوابگاه های دانشجویی تبدیل شده است که همین  موضوع  بهانه ای شد تا پرونده ای را با موضوع رقص در دانشگاه ها باز کنیم و با بررسی دقیق تر آن، این معضل را مورد کنکاش قرار دهیم. به همین منظور مطالب مرتبط را در پرونده ای به نام «یک تکان اضافی» دنبال کنید.

 

در دومین نوشتار از پرونده ی «یک تکان اضافی» میهمان قلم رعنا صباغ،دانشجوی کارشناسی دانشگاه علامه طباطبایی هستیم که متن آن به شرح زیر است:

 

فکر کن عصر است خسته از سرکار برگشته ای آرام در خانه به سوی اتاق خواب می روی تا لختی بیاسایی که ناگهان دوباره شروع می شود، صدای بلند موزیک، کر، جیغ و پایکوبی گویا دوباره شروع کرده اند و تو گناهت این است که خانه ای مقابل یک خوابگاه دانشجویی داری؟ 


تفریحات دانشجویان دختر در خوابگاه ها، گرایش به رقص و موسیقی و ... در فضای خوابگاهی ... این قصه سر دراز دارد...!

 

بازخوانی ترانه ها و انواع موسیقی بویژه (رپ) و تقلید انواع رقص ها در فضای آکادمیک و علمی- فرهنگی تناقضی است آشکار و البته فراگیر که نه تنها اوقات فراغت تعداد قابل توجهی از دانشجویان خوابگاهی (خصوصاً دختران) را درگیر کرده است، بلکه کلاس های درس در مقاطع راهنمایی و دبیرستان هم از این روال ناصحیح بی بهره نمانده اند.
 
چه شد که به جای نیل به اهداف والای فرهنگی، ترویج فرهنگ عفاف و رعایت اصول و موازین اخلاقی و ارزشی در محیط های فرهنگی به چنین بن بستی تهی رسیده ایم؟
 
گرچه بررسی چرایی و چگونگی روند تربیتی در خانواده ها و متولیان آموزشی و پرورشی و همچنین بنیان های فلسفی روش های تربیتی به کار گرفته شده می تواند به سهم خود علل و عوامل بسیاری از معضلات این قبیل را بر ما نمایان سازد، اما نباید از بستر ضد فرهنگی که موجبات تقویت مسئله فوق را فراهم کرده است و همچنین عدم اهتمام جدی به تعمیق محتوای معنوی برنامه های تفریحی و فرآورده های فرهنگی (فیلم ها، تئاترها، مسابقات، نمایشگاه ها و ...) غافل شویم.
 
تاکید بر برگزاری اردوهای زیارتی برای آخر هفته دانشجویان خوابگاهی لازم است اما آیا کافی هم هست؟!
 
وضعیت اسفبار اوقات فراغت دانشجویان خوابگاهی به روشنی بیانگر این مطلب است که به راحتی از کنار دانشجویان با سطح اعتقادی نسبتاً پایین گذشته ایم!
 
برنامه ریزی جهت اردوهای قم، جمکران، مشهد و .... و اختصاص آخر هفته های خوابگاه به قرائت دسته جمعی دعای کمیل، دعای ندبه و ختم صلوات ستودنی است، اما فراموش نکنیم که آخر هفته عده ای از دانشجویان خوابگاهی ما در وب گردی های عموماً غیراخلاقی، چت کردن ها، ساعت ها وقت گذاشتن برای دانلود آخرین مدل لباس و آرایش، پرداختن به دوستی ها و روابط نامشروع - از دوستی های خیابانی گرفته تا روابط شبه همجنس گرایی در محیط خوابگاهی - شرکت در پارتی ها و یا برپایی سور و سات رقص و پایکوبی در فضای خوابگاه خلاصه شده است.
 
معضل فوق حاکی از آن است که تدابیر فرهنگی ما در جلب مشارکت حداکثری دانشجویان با سطوح گوناگون اعتقادی و بهره وری بالای آنها از برنامه های مذهبی و ساده عاجز مانده اند.
 
یکی از مسائلی که به نوبه خود منجر به تقویت بستر ضد فرهنگی شده، انتخاب محیط جغرافیایی نامناسب جهت احداث خوابگاه های دانشجویی است.
 
خانم دانشجو که از نظر اعتقادی و حتی هویت یابی هنوز به مرحله ثبات نرسیده، از شهر یا روستای محروم (منظور محرومیت نسبی از اطلاع رسانی های دینی- فرهنگی و آسیب شناسانه) است،
 
در یکی از دانشگاه های معتبر کلان شهر تهران مشغول به تحصیل است، اما خوابگاهش کجاست؟ در یکی از محله های شمالی شهر تهران که بدحجابی ها و رواج فرهنگ غرب گرایی در آنجا موج می زند!
 
اینکه این دانشجو با هر بار بیرون آمدن از خوابگاه جهت تفریح، خرید یا حتی رفتن به دانشگاه و مواجهه با مسائل نه تنها غیراخلاقی و غیردینی، بلکه ضد اخلاق و دین و فرهنگ با چه چالش و تناقض عظیم و بعضاً مخرب فکری میان ارزش ها و آموخته های قبلی اش در فضای بسته با دیده ها و شنیده های فعلیش در کوچه پس کوچه های شمال شهر دست و پنجه نرم می کند و عاقبت چه بر سر سازه های فرهنگی ذهنش خواهد آمد، قضاوتش با شماست.
 
اگر چه در میان دانشجویان خوابگاهی عده ای محجوب به حیا و عفیف را می توان یافت، اما حضور افرادی با باورهای دینی بی ثبات و متزلزل انکارناشدنی است.
 
آیا متولیان دانشگاهی قبل از انتخاب محیط احداث خوابگاه ها، پیش نگری عقلایی و برآورد آسیب های احتمالی چنین تصمیمی را بر خود لازم و واجب دانسته اند؟!
 
آیا غنی سازی فرهنگی برنامه ها و اردوهای دانشجویی از عرصه شعار پایین آمده و سرلوحه تصمیمات قرار گرفته است؟!
 
آیا متولیان فرهنگی به راهبردهایی از قبیل بهره گیری از نیروهای کارآمد در عرصه فعالیت های فرهنگی، تقویت کادر فرهنگی، شناسایی ظرفیت ها و توانمندی های دختران دانشجو و بهره گیری از آنها جهت بهینه سازی وضعیت فرهنگی – اجتماعی محیط های دانشگاهی و خوابگاهی، تخصیص بودجه و منابع مالی لازم جهت تامین اوقات فراغت دانشجویان، گسترش امکانات و تجهیزات فرهنگی خوابگاه ها در اوقات فراغت دانشجویان و هماهنگی میان امور خوابگاه ها و دستگاه های مربوط جهت اختصاص پارک ها و مراکز تفریحی مختص دانشجویان دختر جامه عمل پوشانده اند؟! تا چه حد – در مقام عمل- به امر خطیر آموزش خانواده ها با رویکرد ترویج تربیت اسلامی بها داده شده است؟! به تغییر اساسی بنیان های فلسفی حیطه آموزشی و پرورشی چطور؟!
 

دانشجویان چه می گویند؟


خانم کارشناس ارشد رشته مدیریت آموزشی می گوید: انتخاب نوع سرگرمی قبل از هر چیزی به اعتقادات افراد بر می گردد و  بعد به محیط. فرد می تواند در شرایط خطر قرار گیرد، ولی انتخاب درستی داشته باشد، ولی به طور کلی نباید تاثیر محیط را انکار کرد؛ چون تجربه مکرر سرگرمی هایی از این قبیل حتی حساسیت آدم معتقد را هم تحت تاثیر قرار می دهد و باعث غفلت می شود و گناه را عادی می کند، بنابراین انتخاب سرگرمی های نامشروع توسط افراد معتقد در جایی که بستر دینداری کمرنگ شده چندان دور از انتظار نیست.


در نظر بگیرید شخصی را که در یک خانواده متدین بخواهد شرب خمر یا پاسور بازی کند، نه بستری مهیاست و نه پذیرشی از سوی خانواده، ولی در محیط آزادتر که باید و نبایدهای بیرونی برداشته شده، حفظ دین سخت تر است و البته ارزشمندتر. حالا در نظر بگیرید فضای آزاد خوابگاه را برای انتخاب نوع سرگرمی! پس مهیا بودن بستر دینداری در محیط های مختلف فرق دارد.

 

 خانم کارشناس علوم تربیتی عقیده دارد که سرگرمی دانشجویان خوابگاهی؛ عضویت در سایت های مختلف، چت کردن، با دوست پسر بیرون رفتن، شرکت در پارتی ها و تهران گردی و ... است.

 

وی همچنین دلایل این نوع شادی و تفریحات را چنین بر می شمارد: بیکاری، تنهایی، خانواده خشک و متعصب، دوست ناباب.

 

 خانم کارشناس کتابداری می گوید: خب ما در خوابگاه یکسری کارهایی انجام می دهیم که وقت مان بگذرد؛ در واقع در محیط خوابگاه اکثر به خاطر این که بیکار هستند از هم تاثیر می پذیرند، مثلاً چت می کنند، به وبلاگ ها و سایت ها سر می زنند و عضو می شوند- اتفاقاً من هم از این تفریح خوشم می آید- البته شخصاً سعی می کنم غیراخلاقی نشود. از دیگر سرگرمی های ما این است که با دوستان و هم‌خوابگاهی هایمان بیرون برویم؛ خیابان گردی و خرید و تفریح؛ گاهی اوقات که مسئولان خوابگاه اردو برگزار کنند از آن استقبال می کنیم.

 

قضاوت با خودتان؛ شما مسئول بادغدغه دانشگاه باشید یا جای پدر و مادر این بچه ها یا ناظر مسلمان چه می گویید؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بدون نام
-
۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۹
سلام.من در دانشگاه صنعتي اصفهان مشغولم.
چندي پيش روساي جديد دانشگاه و مخصوصا مديريت امور فرهنگي دانشگاه دقيقا قبل از محرم جشني برپا کردند که به نام کنسرت موسيقي بود که تقريبا فضا رقص و ترانه بود.وقتي اعتراض شد گفتند روش ما اينه و بايد فضا باز باشد.
اينم رقص و ؟آواز قانوني در دانشگاه
2
0
ف. كارمنديان
۰۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۵
دوست عزيز حس مسئوليت شما قابل تقدير است . و مسئولين و مديران فرهنگي دانشگاهها بيشتر بفكر تثبيت موقعيت شغلي و جلب رضايت اكثريت دانشجويان خود ميباشند . و زماني كه از آمار دادن در خصوص فعاليتهاي فرهنگي گزارش ميدهند ، كليه مناسبات مذهبي را در بيلان كاري خود مي آورند و هزينه هايي كه بابت اجراي آن كرده اند نتايجي جز اين برنامه هاي غير فرهنگي را ندارد. و لاغير كسي در آن برنامه ها مشاركت نميكند مگر اينكه چنين كه گفيد باشد. و اين دستاورد 30 سال فعاليت فرهنگي دانشگاهها و مراكز فرهنگي كشور است. و از آنجا كه خود مسئولين بدين امر وافقند كه افسار اين اسب متهاجم فرهنگي از دست مباركشان گريخته . درآغاز 1392 سند چشم انداز اسلامي شدن دانشگاهها را بحول قوت الهي در شورايعالي انقلاب فرهنگي بثصويب گذرانيده اند. پس اميدوار و صبورباش كه انشالله قيل از ظهور حضرت مهدي (ْعج) دانشگاههايمان اسلامي خواهند شد. يا حق
سجاد
-
۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۷
گليپ هاي سياسيتون خالي عالي هست اگه مشه يه گليپ هم در مورد جنگ نرم درست کنيد. باتشکر
0
0
استاد
-
۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۳
برادران و دلسوزان! واقعا با حلوا حلوا دهان شيرين نمي شود. با اسامي اسلامي و برنامه زيارتي و همايش و بروشور و مجله نه کسي مسلمان مي شود و نه کسي متقي! بايد فضاي دانشگاه وخوابگاه اصلاح شود، بايد اساتيد اصلاح شوند و در يک کلام بايد من نوعي اصلاح شوم. نمي شود دختر و پسر مجرد را کنار هم بگذاري و برنامه ريزي کلان هم براي شئون مختلف زندگي از قبيل ازدواج، کار و و و... برايشان نداشته باشي و بخواهي سالم بمانند...
0
0
دانشجو
-
۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۶
شما غافليد تو اين خوابگاه ها چي ميگذره
هعي....
1
2
مريم
-
۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۵
البته همه جا اينطور نيست.من خودم دانشجوي يکي از دانشگاه هاي علوم پزشکي هستم توخوابگاه ماکه با اين شدت نيست. نميگم نيست ولي کوتاهه وآزار رسان نيست واينکه هميشه هم نيست.
2
0
بدون نام
-
۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۲
چرابرخوابگاههانظارتي نيست ؟
0
1
بدون نام
-
۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۵
خاک تو سرتون با اين کار فرهنگي تون
1
3
ali
-
۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۲۳:۴۱
خدايا به مادران آينده مملکت اسلامي را حفظ کن
اللهم عجل لوليک الفرج
4
1
ali
-
۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۰۲:۴۰
زماني که دانشجو به خاطر پيدا نکردن کار و به تبع نداشتن انگيزه ادامه تحصيل، ذهنش مشغول به درس نباشه. زماني که به خاطر مشکلات اقتصادي به خودش و خانوادش براي ادامه تحصيلش فشار اومده باشه. وزماني که اون واقعا نا اميد شده باشه... شيطون منتظر يه همچين وقتاييه....
خدايا به دادمون برس....
2
2
محسن
-
۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۴
تمام شد
زماني که دول غربي با صدايي رسا اعلام ميکردند دارند هزينه فرهنگي عليه ايران ميکنند وقتي رهبري در مورد ناتو فرهنگي سخن گفت ...
خانواده خود در معرض خطر بود چه برسد به بحث تربيتي و...
صادقانه مسئولين بايد برنامه ريزي کنند که اونها هم وقت نميکنند يا شايد نمي خواهند وقت کنند
اصلا در شهرها فرهنگسرا و نظاير اين وجود ندارد ،دارد که بودنش مانند نبودن است تهي از برنامه .
2
1
بدون نام
-
۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۰
روابط شبه همجنس بازي چيه اون وقت؟
0
1
ف. كارمنديان
-
۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۰
البته مشكلات فرهنگي در بين جوانان بويژه دانشجويان خوابگاهي كه بدون نظارت خانواده در شرايطي خاص و مشكل- اما آزاد و بي بندو بار سالهاست كه مسئولين فرهنگي كشور را دست بسته و منفعل كرده است . وبويژه در سالهاي اخير كه مشكلات سياسي دانشگاهها را تهديد ميكرد باعث شد متوليان دانشگاه فقط به ترميم اوضاع سياسي بپردازند و در خصوص مشكلات فرهنگي كاري انجام ندهند و حتا كادر حراست دانشگاه راهم از امر بمعروف به دانشجويان منع كرده بودند و اينك اين شده كه در دانشگاههاي دولتي هم براي قوانين شرعي هم تره خورد نميكنند. بويژه دانشگاه هنر كه بيشاز آنكه هنر مند متعهد و با ايدئولوژي تربيت كند فقط جايگاهي براي تفريح و گفتمان پسرها و دخترها با آرايش و لباسهاي مد روز بضم هنري بودن تبديل شده است . و چشمان هر بيننده اي را بخود جلب مي نمايد كه اينجا يك دانشگاه در جمهوري اسلامي است يا يك سالن مد و كافي شاپ بدون مرز.!!!
بنابراين مشكل رقصيدن و شاد بودن دانشجويان نيست بلكه هدر رفتن اين نيروهاي جوان در كشور اسلامي ماست كه نگران كننده و فاجعه آور است.. يا حق
0
0
معصومه
-
۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۴
کاش من هم بلد بودم برقصم و ميرقصيدم. با شادترين آهنگها...حتما کمي من رو از اين افسردگي درمي آورد. بجاي اينکه هي بزنيد تو سر دخترا بريد از مصرف مواد مخدر و مشروبات توي خوابگاههاي پسرانه بنويسيد.جامعه ما رو بي حجابي و رقص از بين نميبره ولي اعتياد از بين مي بره.
14
39
امين
۳۰ آبان ۱۳۹۲ - ۰۱:۴۵
سلام
لطفا بيشتر به اين موضوع فکر بکن! خودت متوجه ميشي دختر يا پسري که وقتش را با اين کار ها تلف ميکنه ،حتما بعد از مدتي کوتاه به کار هاي ناپسند ديگري هم مشغول ميشه.
راستي آنقدر مسئولان زياد هستند که وقت ميکنن به همه مسائل رسيدگي کنن شما نگران نباشيد خواهر.
التماس دعا
a
۳۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۷
خيلي از اين نظرها نده يه وقتي نظر پرداز ميشي وچشم ميخوري
يه رقاص ترک موسيقي کرده
۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۱
من کسي بودم که موسيقي کار مي کردم و مي رقصيدم هم البته!
الان ترک کامل موسيقي کرده ام.
فقط بايد امتحان کني. 40 روز موسيقي گوش نده،
مي فهمي داشته باهات ي کار مي کرده...
تازه بعدش مي توني بفهمي "عقل هميشه هوشيار" يعني چي!
از اين رو شما يا معتاديد (مثل قبل از ترک من)
يا دروغگو...
soli
-
۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۹
کشوري که ادعاي اسلامي بودن ميکنه و راه ارضاي نياز جنسي رو از راه نامشروع بسته بايد اونقدر از نظر اقتصادي و فرهنگي قوي بشه که سن ازدواج را خيلي پايين تري از ايني که هست بياره
جوان اگه نياز جنسي تامين نشه در معرض انواع گناه هستش
26
4
ياس کبود
-
۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۷
از هنگامي که دختران وپسران در دانشگاه يک جا نشستن توهين به اسلام شد بي بندباري زياد شد بي عفتي زياد شد هر چيز زشت در مملکت زياد شد
27
13
بدون نام
-
۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۸
همه اينها از سرمستي زياد است يعني پول فراوان در اختيارشان وانرزي نهفته دربدن بايد مصرف شود که متاسفانه ازاين راه بروز ميکند
12
6
رضا فري
-
۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۲۳:۳۳
چقدسخت ميگيري باباتوديگه کي هستي!!توخوبه که خدانيستي وگرنه چه ميکردي؟؟؟
3
5
بدون نام
-
۳۰ آبان ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۸
من 4 سال تو خوابگاه زندگي ميکنم خدا رو شکر من مشکلي از اين دست نداشتم ولي از دوستام کسايي رو ديدم که زمين تا اسمون تغيير کردن و به نظر من اين يه درد
چرا تو دانشگاه هاي ما خيلي راحت اختلاس ميکنند سفر به خارج کشور ميرن ... ولي امان از اون موقعي که دو قرون بخواي برا کار فرهنگي از هييت دانشگاه بگير تا بقيه فعاليت هاي فرهنگي ازشون بگيري خونتو تو شيشه ميکنند
واقعا اينا درد...
5
0
محمدباقر
-
۳۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۷
من قبول دارم که نيازهاي جوانان بايدرفع شود امااين دليل نميشودکه هرکسي نيازش برطرف نشددست به معصيت بزند.وخداوندهم براي مواخزه وحساب رسي اينگونه توجيهات راقبول نمي کندچراکه حضرت علي ع ميفرمايدبرهان گناهکارسست ترين برهان است.گناه ورقص ومسيقي ودوستي هاي نامشروع مثل سراب ياآب شوراست که انسان براي رفع عطش دروني خود هرچه به سمت اوبرودنه تنهاازعطش اوکاسته نمي شودبلکه بيشتردرآن فروميرودودرآخرکلام آيت الله بهجت فرمودننداگرمردم بدانند چه لذتي نمازهست خواهند فهميدلذتي بالاترازآن نيست.يک کلام من وامثال من که به سمت اينگونه مسائل غيرشرعي وضددين ميرويم اسلام وخداوندرادرک نکرده ايم چراکه امام صادق عليه السلام ميفرمايد هرگاه بنده اي گناه ميکندهرچندبداندکه اين گناه حرام است اما اودرحال جهالت است
3
1
نواب
-
۳۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۳
سلام دوستان.جناب آقايان خبرگزاري دانشجو وقت خود و ديگران را تلف نکنيد شمافکرميکنيداين ناهنجاريها در اين مدت سي وچندسال اخيربوجودآمده الان وقت گله گذاري نيست بايدريشه هاراازبين بردراهکارها هم مدتهاست که پيداشده امامشکل اينجاست دربين تمام افرادي که اين راهکارها راپيداکردنداينقدراختلاف نظر وجوددارد که بجاي اينکه به يک نظريه واحدبرسندبرنظرات خود پا فشاري کرده که خودباعث بوجودآمدن جنگي تمام عيارفرهنگي شده وباعث شده تا تمام توان آقايان صرف چيره گي نظرات خودبرديگران شودتا ايستاده گي در برابر تهاجم فرهنگي.
2
1
آمنه
-
۳۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۳
من هم در خوابگاه بودم، نه از پول زياد هست و نه از غفلت . دختران جامعه ما سرگرمي ندارند . دليل اينهمه حساسيت به کارهايدختران را نمي دانم اما بايد بدانيد که خوابگاه پسران از اين هم بدتر است . چه بسا پسراني که در خوابگاهها به کفر و بي ديني کشيده شده اند . اين همه محدوديت براي دختران به خاطر چيست؟ البته اين برنامه ها نبايد دايمي باشد به نحوي که موجب ازار ديگران شود. آيا فکر کرده ايد شما اگر محيط خوابگاه را هم براي دختران محدود کنيد
آنها از اين محيط سالم فراري شده و به خارج از آن براي گذراندن اوقات فراغت خود پناه مي برند . لطفا از افراط و تفريط بپرهيزيد تا اين عزيزان ازخطرات بزرگي که در جامعه در کمين آنان است مصون بمانند.
10
4
ميثم
-
۳۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۹:۵۷
خداآنهايي که به خون شهدا به هر نحو خيانت ميکند اول درهمين دنيا رسوايشان کندوسپس ريشه آنها خشک شود.
6
7
شهيده
-
۰۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۹
به نظر من حراست اصلي بايد تو خابگاه باشه تا دانشگاه
من خودم يه مدت خابگاه بود بلايي سرم آوردن که انصراف دادم
خداييش جاي خطرناکيه
مرکز فساد.....
3
6
پربازدیدترین آخرین اخبار