گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ خوابگاه محل تجمع سلیقه های مختلف است؛ افرادی که هر کدام با فرهنگی خاص در این محل جمع شده اند و برای اینکه محیط جذاب تر و به دور از هر گونه برخورد سلیقه ها باشد، رعایت احترام مقابل به عنوان یک اصل اساسی در داشتن فضایی آرام همواره مانند قانون نانوشته ای مورد قبول دانشجویان خوابگاهی است.
در این محیط دانشجویان در زمینه پر کردن اوقات فراغت خود دچار مشکل هستند و از طرفی تفاوت در نحوه گذراندن اوقات فراغت دانشجویان را می توان به تفاوت های فرهنگی، محدودیت اجتماعی و علایق و سلیقه های آنها نسبت داد.
زندگی در خوابگاه خود به خود، استرس آور و تنش زاست گرچه مرور زمان، همزیستی و کنار آمدن با افرادی مختلف با فرهنگ های گوناگون را به دانشجویان یاد می دهد، اما این امر هیچ گاه نمی تواند دلیلی برای عدم برخورد و درگیری بین خوابگاهی ها باشد.
وقت دانشجویان در خوابگاه ها به بطالت می گذرد
یکی از دانشجویان رشته رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه گفت: بیشتر وقت دانشجویان در خوابگاه ها به بطالت می گذرد.
وی مشکلات عمده دانشجویان در خوابگاه ها را حجم زیاد دانشجو عنوان کرد و گفت: در خوابگاهی که من ساکن هستم حجم زیاد دانشجو رابطه مستقیمی با افت خدماتی نظیر بهداشت دارد.
این دانشجوی رشته رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با انتقاد از اینکه دانشگاه ها باید برای اوقات فراغت دانشجویان برنامه ریزی های مناسبی را انجام دهند، تصریح کرد: با مراجعه به خوابگاه های دانشجویی به وضوح مشاهده خواهید کرد که اکثر وقت دانشجویان به بطالت گذرانده می شود که این نیاز به یک آسیب شناسی جدی دارد.
وی افزود: حضور در اتاق های چت و تماشای فیلم و بازی گیم از جمله تفریحات پرطرفدار دانشجویان به شمار می رود که اغلب اوقات از 7 عصر شروع و گاها تا 3 نصف شب نیز ادامه دارد.
این دانشجو گفت: خوابگاه شهید قلی پور که من در حال حاضر در آن ساکن هستم از لحاظ امکانات ورزشی و نماز خانه در حد مطلوب قرار دارد؛ اما یکی از انتقادهای اساسی وارد بر این خوابگاه محیط نامناسب آن است؛ چراکه به لحاظ مسافت زیاد بین دانشگاه تا خوابگاه و بیمارستان دانشجویان با مشکل مواجه می شوند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی براینکه شما به عنوان یک دانشجوی پسر بیشتر هزینه هایی که صرف می کنید شامل چه مواردی است، گفت: اینجا اکثر هزینه ها را اگر اولویت بندی کنیم اول خوراک دوم پوشاک و سوم شارژ موبایل و بقیه هزینه ها متنوع هستند.
این دانشجو وجود یک مشاور روانشناس را از ضروریات خوابگاه دانشجویی دختر و پسر عنوان کرد.
در خوابگاه حتی جعبه کمک های اولیه هم وجود ندارد
دانشجوی رشته الکترونیک دانشگاه صنعتی ارومیه گفت: در یک کیلومتری برخی خوابگاه های ما حتی سوپرمارکت هم وجود ندارد.
وی افزود: در خوابگاهی که من در آن ساکن هستم اغلب تفریحات دانشجویان شامل سیر در فضای فیس بوک و برگزاری لیگ برتر بازی های کامپیوتری فوتبال است.
این دانشجو ادامه داد: در خوابگاه ما امکانات ورزشی وجود ندارد و باید گفت: وقتی دانشجو از چنین خدماتی بهره مند نشود به سمت فیس بوک و بسیاری از معضلاتی از این دست گرایش پیدا می کند.
وی با اشاره به مشکلات دیگر زندگی خوابگاهی تصریح کرد: در خوابگاه ما به ازای هر 30 نفر یک سرویس بهداشتی وجود دارد؛ در حالی که در حالت استاندارد این نسبت باید یک به 4 باشد.
دانشجویان در خوابگاه ها وقت خود را صرف دیدن فیلم های غیرمجاز می کنند
دانشجوی دختر رشته فیزیک اتمی دانشگاه ارومیه گفت: متاسفانه تعداد بسیار اندک و انگشت شمار از دانشجویان در خوابگاه ها وقت خود را صرف مطالعه می کنند و اغلب قریب به اتفاق دانشجویان یا در فیس بوک سیر می کنند یا گیم بازی می کنند و یا فیلم غیرمجاز می بینند.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت بهداشتی هم بسیار نامطلوب است و تنها امکانات ورزشی ما در خوابگاه پیاده روی است.
حال باید از مسئولان سوال شود با کدام امکانات و تجهیزات رفاهی انتظار دارند دانشجویان وقت خود را به مطالعه و پژوهش بگذرانند؟
دانشجوي دانشکده نفت آبادان