کد خبر:۲۷۵۶۲۴
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد:

استفاده از تعابیری مانند «رهبری کاریزماتیک» برای امام خمینی(ره) توهین به شعور ملت است

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه امام خمینی(ره) نقش فوق‌العاده‌ای در انقلاب داشتند تصریح کرد: به کار بردن بعضی از تعابیر مانند «رهبری کاریزماتیک» برای ایشان نوعی توهین به شعور ملت ایران است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت‌الاسلام جواهری عصر امروز در جمع اعضای اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران با بیان اینکه عزاداری ما باید به دور از بدعت‌ها باشد گفت: ما باید با بدعت‌ها و خرافات در عزاداری‌ها مبارزه کنیم.


وی با اشاره به حدیثی از پیامبر که فرمودند: امام حسن (ع) و امام حسین (ع) امام هستند چه قیام کنند و چه قعود کنند گفت: این حدیث یعنی اینکه حرکت این دو امام براساس حکمت و مصلحت است.


وی با اشاره به اینکه امام حسن (ع) به دنبال قیام علیه معاویه بود به بررسی ابعاد موضوعات و مشکلاتی که امام حسن (ع) با آنها از ناحیه یاران و انصارش داشت، ‌پرداخت و گفت:  امام حسن (ع) فرمودند اگر من انصار باوفا داشتم به خدا سوگند که شب و روز با معاویه می‌جنگیدم.


این استاد دانشگاه با تأکید بر این مهم که امام حسن (ع) هرگز درخواست صلح با معاویه را نکرد خاطرنشان کرد: امام (ع) در آن هفت ماه حقوق سپاهیان را افزایش می‌دهد و جاسوسان معاویه را در کوفه و بصره پیدا می‌کند؛ اولویت اول امام جنگ با معاویه بود.


حجت‌الاسلام جواهری با بیان اینکه آرمان امام حسن (ع) هم مثل امام حسین (ع) نبرد با طاغوت است بیان داشت: معاویه با صرف هزینه‌های بسیار و با استفاده از دنیاگرایی اصحاب امام حسن (ع) آنها را از دور ایشان پراکنده کرد.


وی ادامه داد: امام حسن (ع) در پاسخ به کسانی که پرسیدند چرا با معاویه صلح کردید فرمودند «صلح کردم برای حفظ خون‌های پاک»، و ما دیدیم امام حسن (ع) با این عهدنامه صلح ماهیت معاویه را روشن کرد و دست معاویه را در مورثی کردن خلافت بست.


این کارشناس مذهبی بیان داشت: معاویه سخنان پیامبر را در مورد امام حسن (ع) و امام حسین (ع) شنیده بود و نمی‌خواست امام را به شهادت برساند بلکه سعی داشت با عوام‌فریبی بگوید که امام به دنبال صلح است.


وی در ادامه با اشاره به توطئه‌های دشمنان بر علیه ملت ایران گفت: درگیری با ایران هزینه بالایی برای آنان دارد و غربی‌ها خود را وام‌دار صهیونیست‌ها می‌دانند نمی‌توانند بعضی موارد را بگویند.


این استاد دانشگاه تصریح کرد: ما رابطه خودمان را با امریکا قطع نکردیم بلکه آنها بودند که بعد از تسخیر لانه جاسوسی رابطه خود را قطع کردند. امام خمینی (ره) نقش فوق‌العاده‌ای در انقلاب داشتند و به کار بردن بعضی از تعابیر مانند رهبری کاریزماتیک برای ایشان نوعی توهین به شعور ملت ایران است.


حجت‌الاسلام جواهری ادامه داد: غربی‌ها علاقه‌مند هستند که امام و رهبری را کاریزماتیک بدانند که این‌گونه فهم و شعور مردم را نادیده بگیرند.


سه عامل قیام امام حسین (ع)


وی در ادامه به بیان ابعاد قیام امام حسین (ع) پرداخت و خاطرنشان کرد: در سخنان امام حسین (ع) سه عامل تقاضای بیعت یزید، دعوت مردم کوفه و امر به معروف و نهی از منکر علت قیام ایشان مطرح شده است که اولین عاملی که زمینه‌ساز قیام امام حسین (ع) شد تقاضای یزید برای بیعت ایشان با وی بود .


عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی ادامه داد: امام حسین (ع) از آغاز تا پایان قیامشان در برابر بیعت با یزید ایستادند و بیعت نکردند. اصرار بیعت با یزید از زمان فوت معاویه تا ده محرم است که می‌خواهند به زور از امام حسین (ع) بیعت بگیرند که امام در برابر آنها ایستاد.


وی بیان داشت: بیعت با یزید تأیید شخص یزید به‌عنوان یک عنصر تبهکار و تأیید اقدام معاویه در مورثی کردن سلطنت بنی‌امیه بود و همچنین بیعت با یزید راه مبارزه را بر امام می‌بست و مخالف عهدنامه صلح بود چون معاویه حق نداشت بعد از مرگش کسی را به جای خود بگذارد.


جواهری دومین عامل قیام امام حسین (ع) را دعوت مردم کوفه دانست و تصریح کرد: دعوت مردم کوفه عامل اصلی قیام امام نبود چون قیام امام حسین (ع) از مدینه شروع شد و امام در مکه نامه‌های دعوت مردم کوفه را دریافت کرد گزارشات تاریخی حاکی از آن است که 12 هزار نامه برای ایشان فرستاده شد.


حجت‌الاسلام جواهری افزود: امام براساس این دعوت‌ها مسلم و قیس را به کوفه فرستاد که با شهادت مسلم پایگاه کوفه سقوط کرد.


وی همچنین با اشاره به طرح ترور یزید در مکه گفت:  این امر نیز باعث خروج امام از مکه می‌شود امام حسین (ع) نخواست که حرمت کعبه شکسته شود برای همین از مکه به کوفه رفت و این‌گونه بود که حجت بر امام تمام شد که صدهزار نفر ایشان را دعوت کردند با اینکه امام باطن مردم کوفه را می‌دانستند اگر نمی‌رفتند چه پاسخی می‌خواستند بدهند.


حجت‌الاسلام جواهری امر به معروف و نهی از منکر را عامل اصلی قیام امام حسین (ع) دانست و تأکید کرد: بیعت با یزید منکر بزرگ بود و براساس امر به معروف امام قیام کرد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار