به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، پنجاه و یکمین همایش فصلی حزب مردمسالاری با هدف بررسی مسایل جاری کشور و تعیین راهبرد حزب برای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین انتخابات مجلس خبرگان، روز جمعه اول آذرماه در دفتر مرکزی حزب مردمسالاری برگزار شد.
در این همایش فصلی که با حضور دبیر کل حزب، اعضای شورای مرکزی و دفتر سیاسی و نزدیک به یکصد و بیست نفر از دبیران استانها و شهرستانهای حزب برگزار شد، میرزابابا مطهرینژاد عضو شورای مرکزی حزب مردمسالاری، طی سخنانی به تشریح اهمیت فعالیتهای حزبی در شرایط کنونی کشور پرداخت و با اشاره به گشایش نسبی فضای سیاسی کشور، خواستار جدیت در پیگیری امور سیاسی و حزبی توسط اعضا با بهرهگیری از شرایط مثبت کنونی شد و گفت: ما باید فعالیتهای خود را به سمت حضوری فعال در انتخابات مجلس دهم پیش ببریم تا نقش مثبت خود را در تشکیل مجلسی اصلاحطلب و معتدل به نحو شایسته ایفا کنیم. مطهرینژاد به عنوان نماینده حزب مردمسالاری در جلسات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در ادامه به تشریح محتوای جلسات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و تصمیمات اتخاذ شده در آن پرداخت.
در ادامه جلسه مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردمسالاری طی سخنانی، به بررسی شرایط فعلی کشور پرداخت و با اشاره به عملکرد دولت یازدهم در حوزههای مختلف اقتصادی، سیاسی و دیپلماسی گفت: ما منتظر ارائه گزارش صد روزه دولت توسط دکتر حسن روحانی به مردم هستیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم با بررسی وضعیت پرونده هستهای ایران، از انتقال مدیریت پرونده هستهای کشور از شورای عالی امنیت ملی و متمرکز شدن آن در وزارت امور خارجه استقبال کرد و گفت: من به مذاکرات ژنو خوشبین هستم و اعتقاد دارم اتفاقات مثبتی در عرصه سیاست خارجی رخ خواهد داد.
کواکبیان با اشاره به موضوع مذاکرات ایران و آمریکا، با نفی مخالفتهایی که توسط برخی تندروها با موضوع مذاکرات صورت میگیرد، افزود: موضوع مذاکره با آمریکا با در نظر گرفتن سه اصل عزت، حکمت و مصلحت باید در حل و فصل مساله هستهای کشور به طور جدی پیگیری شود تا پس از حل و فصل مساله هستهای، از تشکیل پروندههای دیگری بر ضد جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلفی همچون حقوق بشر و تروریسم جلوگیری به عمل آید.
وی انتظارات متقابل ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 از یکدیگر را در مذاکرات ژنو تشریح کرد و گفت: به رسمیت شناختن حق غنیسازی اورانیوم در ایران، رفع تحریمها، بازگشت پرونده ایران از شورای امنیت سازمان ملل به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، توافق در رابطه با آمریکا و اتحادیه اروپا و تعامل آژانس انرژی اتمی با ایران از جمله انتظارات ما از مذاکرات ژنو است؛ ضمن اینکه موضوع بلوکه شدن میلیاردها دلار از داراییهای ایران در آمریکا هم مطرح است. غرب نیز در پی کاهش غنیسازی، کاهش حجم تولیدات سانتریفیوژها و کاهش فعالیت تاسیسات آب سنگین اراک و تاسیسات فردو و همچنین افزایش نظارت آژانس بر تاسیسات هستهای ایران است که در این میان بندهای اختلاف برانگیزی در بین طرفین وجود دارد.
کواکبیان در ادامه به بررسی شرایط سیاسی و اقتصادی کشور پرداخت و با اشاره به تعطیلی فعالیتهای 60 درصد واحدهای تولیدی و صنعتی در کشور، به موضوع تعامل دولت و مجلس پرداخت و گفت: بر خلاف آنچه در ظاهر دیده میشود، تعامل خوبی در باطن بین دولت و مجلس وجود ندارد که مصداق بارز این امر در عدم رای اعتماد به سه وزیر پیشنهادی رییسجمهور برای تصدی مسئولیت وزارت ورزش و جوانان مشهود بود.
وی با اشاره به اینکه منتظر انتشار گزارش عملکرد 100 روزه دولت روحانی هستیم، گفت: متاسفانه در صد روزه اول هیچ اقدام خاصی جهت توسعه سیاسی نداشتیم کما اینکه هنوز اقدام ویژهای برای حل مشکل جدی اقتصاد همراه با رکود تورمی صورت گرفته نشده است. به عبارت دیگر هرچند ما ارزیابی مثبتی از عملکرد دیپلماتیک و سیاست خارجی دولت یازدهم داریم، اما از عملکرد اقتصادی و تحول اداری و توسعه سیاسی اقدام خاصی ندیدهایم.
دبیرکل حزب مردمسالاری در بخش پایانی اظهارات خود راهبرد حزب مردمسالاری در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان را تشریح کرد و گفت: اگر مجلس شورای اسلامی، هماهنگی و تعامل خوبی با دولت ندارد، حاصل عدم جدیت اصلاحطلبان در انتخابات مجلس نهم است. وی با اشاره به اینکه حزب مردمسالاری تنها حزب اصلاحطلبی بود که در آن انتخابات، لیست ارائه داد گفت: البته این کار با مشکلات فراوانی همراه بود چرا که بسیاری از اصلاحطلبان تمایلی به شرکت در انتخابات نداشتند و حتی به ما اتهاماتی وارد میکردند که چرا قصد حضور در انتخابات مجلس را داریم و به همین دلیل شاهد حضور کمرنگ اصلاحطلبان در انتخابات مجلس نهم و از دست دادن کرسیهای موجود بودیم. در حالی که به مرور زمان، حقانیت نظر حزب مردمسالاری اثبات شد.
کواکبیان، هدف حزب مردمسالاری را در انتخابات مجلس با عنایت به «جایگاه رفیع خانه ملت» و «در راس امور بودن مجلس شورای اسلامی»، حضوری فعال در انتخابات مجلس دهم و راهیابی کاندیداهای حزب به مجلس اعلام کرد و گفت: ما در صدد تشکیل مجلسی اصلاحطلب و معتدل هستیم و راهبرد خود را برای تحقق این هدف طبق یک برنامه مدون زمانبندی شده پیگیری خواهیم کرد تا طبق هماهنگی با شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در سراسر کشور شاهد راهیابی کاندیداهای اصلاح طلب سراسر کشور به مجلس دهم باشیم. دبیر کل حزب مردمسالاری، در ادامه، جدول زمان بندی جهت ارائه لیست انتخاباتی را به اعضا ارائه داد و معیارهای معرفی نامزدهای انتخاباتی مجلس توسط حزب مردمسالاری را تشریح کرد.
کواکبیان در پاسخ به پرسشهای متعدد درباره علت تداوم حصر آقایان کروبی و میرحسین موسوی گفت: چون مصوبه شورای عالی امنیت ملی در زمان آقای احمدینژاد برای حصر همچنان وجود دارد، صرفا باید با مصوبه جدید شورای عالی امنیت ملی که ریاست آن با آقای رئیسجمهور جدید است و مصوبات آن باید به تایید مقام معظم رهبری برسد، موضوع حل و فصل شود که تاکنون ظاهرا شورای عالی امنیت ملی هیچ مصوبه جدیدی نداشته است.
در ادامه همایش فصلی حزب مردمسالاری، تعدادی از اعضای شورای مرکزی، دفتر سیاسی و دبیران استانها، طی سخنانی، به بررسی شرایط جاری کشور و نوع نگرش حزب مردمسالاری به موضوعات جاری پرداخته و نظرات خود را در زمینه راهبرد حزب مردمسالاری در انتخابات مجلس دهم تشریح کردند.
کواکبیان همچنین به ایراد برخی اعضا در مورد عزل و نصب مدیران در دولت روحانی پاسخ دادند که دولت روحانی خودش هم خود را اصلاحطلب نمیداند.
کنگره حزب مردمسالاری، روز پنجشنبه دهم بهمن ماه سال جاری تشکیل میشود.