آخرین اخبار:
کد خبر:۲۷۶۵۷۶
رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم:

چاقی 23 درصدی در برخی از استان‌ها/ چاقی کودکان در استان‌های کوچک کمتر است

رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم گفت: چاقی در شهر تهران بیشتر از استان‌های دیگر است ولی در کل 18 درصد کودکان مبتلا به چاقی هستند و 6 درصد آنها دچار کم‌وزنی و یا وزن مناسب هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر فریدون عزیزی در جمع خبرنگاران گفت: سه درصد کودکان در استان‌هایی مانند ایلام سیستان و بلوچستان دچار چاقی هستند و 23 درصد کودکان در استان‌های شمالی به بیماری چاقی مبتلا هستند.
 
وی افزود: اپیدمی چاقی در کودکان افزایش یافته است به این دلیل که کودکان 6 تا 8 ساعت در حال حاضر می‌نشینندو به بازی‌های تلویزیونی مشغول هستند.
 
رئیس انجمن پیشگیری از چاقی در خصوص کم‌تحرکی کودکان گفت: کودکان زمانی که می‌نشینند علاوه بر کم‌تحرکی به خوردن مواد غذایی نیز مشغول‌اند و این دو عامل در کنار چاقی کودکان را افزایش می‌دهد.
 
وی با اشاره به چاقی کودکان در روستاها اظهار داشت: چاقی در روستاهای اطراف تهران همانند استان تهران زیاد و در حال افزایش است در صورتی که در روستاهای کوچک کودکان به دلیل تحرک بالایی که دارند چاقی کمتری را تجربه می‌کنند.
 
عزیزی با اشاره به اقداماتی که پژوهشکده به همراه سایر وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها انجام داده است گفت: این پژوهشکده به وزارت آموزش و پرورش و سایر نهادهای مردمی پیشنهادهایی ارائه داده است که شیوه زندگی را تغییر بدهند اما در این موقعیت ما اجراکننده برنامه‌ها نیستیم بلکه تنها می‌توانیم برنامه‌هایی را پیشنهاد بدهیم.
 
رئیس انجمن پیشگیری از چاقی با اشاره به مصرف دخانیات بیان کرد: مصرف دخانیات را با برنامه‌ها و پیشنهاداتی که داشتیم توانستیم تا یک سوم کاهش بدهیم و بر چاقی و دیابت افراد نیز تاثیرگذار باشیم.
 
وی در مورد عمل جراحی در افراد چاق انجام می‌شودگفت:‌یکی از پیشرفت‌هایی که در علم پزشکی دیده شده است عمل جراحی افراد چاقی است که به دیابت مبتلا هستند و چاقی مفرط دارندو این عمل‌های جراحی تنها ده تا بیست درصد باعوارض همراه است.
 
وی افزود: تمام افراد نمی‌توانند این عمل جراحی را به عنوان روش درمانی انجام بدهند و یا از قرص‌های لاغری که وزن را پایین می‌‌آوردو از چین وارد می‌شود استفاده کنند.
 
عزیزی در خصوص طب سنتی بیان کرد: قرص‌هایی که عطاری‌ها در اختیار افرادچاق قرار می‌دهند مورد تایید ما نیست و این قرص‌ها و مواد ممکن است همراه با عوارض باشند.
 
رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم با اشاره به گن‌ها و گوشواره‌ها گفت: این وسایل در کاهش وزن اثری ندارند امکان کاهش وزن فقط از طریق ورزش و رژیم‌های مفید باید صورت بگیرد.
 
وی با اشاره به کاهش وزن گفت:‌ 5 تا 10 درصد این کاهش وزن و لاغری باید در شش ماه اول صورت بگیرد تا فرد بتواند این کاهش وزن را حفظ کند و کاهش وزن خطری برای فرد در بر نداشته باشد.
 
رئیس انجمن پیشگیری از چاقی گفت: چاقی در برخی از استان‌ها به 23 درصد نیز رسیده است و چاقی هر سال در افراد بالغ یک درصد رشد می‌کند که این جای نگرانی دارد.
 
وی با اشاره به تغییر سبک زندگی افراد گفت:‌ مهمترین عامل پیشگیری و درمان چاقی تغییر سبک زندگی و اصلاح شیوه زندگی است ولی باید در نظر داشت که استرس بر چاقی تاثیرگذار است.
 
عزیزی با اشاره به چاقی را باید به عنوان یک بیماری خاص در نظر گرفت گفت:‌ شیوع چاقی در کشور افزایش یافته است ولی باید این بیماری را به عنوان یک بیماری خاص در نظر گرفت که در ایران و در دنیا وجوددارد و از جنگ جهانی دوم با صنعتی شدن و ماشینی شدن و افزایش تولید مواد غذایی چاقی نیز افزایش یافت.  
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار