به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، علی اصغر پیوندی در چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران که در سالن دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، گفت: بیماری های غیرواگیر مانند چاقی و دیابت به علت سبک زندگی مردم و عدم تحرک آنها هر روز رو به افزایش است.
وی افزود: 500 میلیون نفر در جهان دچار چاقی اند و در ایران 25 میلیون نفر به چاقی مبتلا می شوند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با اشاره به آمار مبتلایان به چاقی گفت: از این تعداد هفت میلیون نفر دچار چاقی می شوند و 18 میلیون نفر افزایش وزن پیدا می کنند که این آمار هر سال در کشور افزایش می یابد.
پیوندی گفت: کار اصلی که در زمینه چاقی باید انجام بدهیم، این است که اطلاعاتی در خصوص سبک زندگی درست در اختیار مردم قرار بدهیم و در خصوص استرس به مردم کمک کنیم تا استرس شان را کاهش دهند. متاسفانه چاقی در خانم های خانه دار شایع تر شده است، همچنین 15 تا 17 درصد کودکان دچار اضافه وزن می شوند که این به دلیل عدم تحرک و بازی های تلویزیونی است.
وی گفت: این کودکان آینده کشور ما هستند، ولی چاقی فزاینده ای که دارند، می تواند سلامت آنها را تهدید، و مشکلات بعدی را در آنها ایجاد کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در جمعیت 75 میلیونی ایران یک سوم دچار عارضه چاقی هستند که این چاقی منشا بیماری های دیگر می شود.
پیوندی با اشاره به بار سنگینی که نظام سلامت بر دوش دارد، گفت: نظام سلامت هزینه بسیاری را بابت درمان پرداخت می کند؛ این در حالی است که چرخه حرکت درمان چاقی کند است.
وی افزود: قرص ها و گوشواره های لاغری هیچ کدام منشا علمی ندارند و فقط برخی افراد برای سود این وسایل را وارد کشور می کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان گفت: واقعیت این است که ما بودجه و پول کافی برای درمان چاقی نداریم، ولی می توانیم در زمینه چاقی اقداماتی برای پیشگیری انجام بدهیم.