حاجی کریمی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، در حاشیه سفر علمی اساتید و دانشجویان دانشگاه های ایلام که روز گذشته به شهرستان دره شهر صورت گرفت، گفت: زمین لغزه بزرگ سیمره در کبیرکوه 11 هزار سال قبل در سازند آسماری کبیرکوه ایلام رخ داده است که در این پدیده توده های عظیمی از سنگ کیلومترها پرتاب شده اند و دلیل وقوع این پدیده هنوز کشف نشده است.
وی ادامه داد: زمین لغزه سیمره توجه تعداد زیادی از دانشمندان و محققین داخلی و خارجی را به خود جلب کرده است. بی تردید این رویداد یکی از مهمترین وقایع تاریخ زمین شناسی جهان است.
عضو هیات علمی دانشگاه ایلام با اشاره به وسعت ابعاد زمین لغزه دره شهر تصریح کرد: این زمین لغزه توده های عظیم سنگی را به طول 15 کیلومتر و ضخامت صدها متر از یال شمالی کبیرکوه جدا کرده و پس از 20 کیلومتر دور شدن از جایگاه خود دو دره و یک برجستگی را پشت سر نهاده و پس از سکون، پهنه ای برابر با 96 هزار متر مربع را پوشانده است.
حاجی کریمی تصریح کرد: فالکن و هاریسون حجم کل توده های لغزش یافته در زمین لغزه سیمره را 17 تا 19 کیلومتر برآورد کرده اند که مواد لغزش یافته در سطحی برابر با 166 کیلومتر پرتاب شده اند.
وی افزود: وزن توده لغزش یافته 27 میلیارد تن بوده، این کوه لغزه سبب ایجاد سه دریاچه طبیعی شده است. علت وقوع این پدیده شیب بسیار زیاد لایه های زمین، خالی شدن سازند آسماری بوسیله رودخانه کرخه و وقوع بسیار زیاد نزولات جوی بوده است.
این زمین شناس خاطرنشان کرد: زمان وقوع زمین لغزه 11 هزار قبل تخمین داده شده، زمین لغزه باعث بسته شدن مسیر رودخانه کرخه و ایجاد سدی طبیعی در پشت این رودخانه شده است.