عباس قائید رحمت در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به تدوین منشور حقوق شهروندی از سوی دولت گفت: منشور اخلاقی و پایبندی به حقوق شهروندی امری است انتزاعی که در لفظ بسیار خوب است، اما در عمل هر کسی برداشت خود را از آن دارد؛ باید ابتدا دولت مشخص کند که آیا منظور از این بحث تدوین «منشور» است یا «قانون»؟
وی در ادامه افزود: اگر این «منشور» است که منشور ضمانت اجرایی ندارد و بیشتر در یک سازمان و یا نهاد و یا «NGO» تبیین می شود تا همه کارمندان به صورت یکپارچه از آن تبعیت کنند، اما اگر «قانون» است باید مشخص گردد که ما در کجا خلا قانونی داریم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس عضو با بیان اینکه منشور منتشر شده در حوزه های مختلفی دارای ضعف است، اظهار داشت: در حوزه زنان و خانواده مسائلی مطرح شده که باید دولت منظور دقیق خود را از آنها بیان کند، برای مثال در این منشور برخی حقوق برای زنان مطرح شده، برخی برای کودکان و برخی هم برای مردان که انگار هر کدام از آنها بخشی از حقوق را دارند و بقیه را ندارند، این تنها نمونه ای از مشکلات منشور حقوق شهروندی است.
قائید رحمت در پایان خاطرنشان کرد: ما در اسلام همه حقوق شهروندی را داریم، حتی امام سجاد(ع) نیز رساله ای به نام حقوق دارند که حقوق جزئی ترین مسائل در آن گنجانده شده و قانون اساسی ما نیز همه موارد را در خصوص حقوق شهروندی در نظر گرفته که تا الان نیز رعایت شده است. با همه اینها چنانچه قرار است دولت تنها منشوری برای رعایت کلی و همگانی بدهد یا باید ضمانت اجرایی داشته یا اینکه «دلی» باشد و همه سعی کنند اخلاقاً آن را رعایت نمایند.