به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، سید حسن قاضی زاده هاشمی با گرامی داشت روز وحدت حوزه و دانشگاه و بیان اینکه سعادت این ملت در گرو همکاری بین و حوزه و دانشگاه است ، افزود : دنیای بدون نو شدن انسان ها دنیای وحشتناکی است و ساکنان کشورهایی که رو به پیری می رود بیشتر از دیگران متوجه این موضوع شده اند .
وی اظهار داشت : ابتدای دهه 70 قانون تنظیم خانواده تصویب شد و با اجرای آن سیاست سقوط رشد جمعیت از 3 درصد به کمتر از یک و دو دهم را شاهد بودیم و از سال 75 تا 85 از یک و 69 صدم به یک و دو دهم کاهش پیدا کرد .
دکتر هاشمی بیان کرد : بالا رفتن سن جمعیت مشکلات عدیده ای به وجود می آورد و برای هر کشوری خطرناک می باشد به گونه ای که عوارض آن تا 4 دهه بعد مشخص می شود از این رو آهنگ رشد جمعیت در کشور باید افزایش یابد .
وی گفت : در حال حاضردر کشورما این بیم وجود دارد که نرخ باروری به زیر یک و هشت دهم سقوط پیدا کند که این مسئله خطرناک است و برای پیشگیری باید سیاست های جدید تدوین شود .
وزیر بهداشت افزود : با اتخاذ پیش بینی های جمعیتی و سیاست گذاری های جدید باید شرایط را برای مردم توضیح دهیم وبه بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری توجه نماییم و همچنین بررسی نظرات نخبگان نیز ضروری است که حتما باید حرف ها و نقدها را بشنویم و انصاف را در این نقدها رعایت نماییم .
وی گفت : برخی انتقاد می کنند که به دلیل عدم رشد اقتصادی لازم، رشد موالید صحیح نیست که دولت باید در این زمینه نهایت تلاش خود را انجام دهد و به این نکته هم باید توجه شود که برخلاف اینکه با مشکلات متعددی مواجه هستیم ولی نیل به سمت جمعیت پیر مقرون به صرفه نیست .
دکتر هاشمی بیان کرد : دربحث جمعیت باید مقداری عمیق تر مردم را قانع کرد که به آینده نگاه کنند و امیدوار باشند و البته نیاز است که سیاست های حمایتی هم وجود داشته باشد از جمله اینکه از مادران در دوره بارداری و زایمان جهت امنیت شغلی حمایت کنیم زیرا بسسیاری از خانم ها بعد از انقلاب شاغل هستند و باید همزمان تولد و تربیت بچه را هم داشته باشند و باید حداقل در این شرایط در دوران بارداری از مادران حمایت کرد .
وی اظهار داشت: باید قوانین مربوطه تغییر یابد و در صورت لزوم اصلاح شود ، در مورد وزارت بهداشت ما تلاش کردیم که سیستم های تشویقی جهت افزایش موالید بگذاریم و شرایط ازدواج کارکنان را فراهم کنیم .
دکتر هاشمی گفت : در وزارت بهداشت نباید کنترل موالید را به شکل سابق داشته باشیم ، این برنامه از نظر شکلی نیز تغییر کرده است اما باید همکاران خود در سراسر کشور را نیز در این زمینه متقاعد کنیم که این به صلاح کشور است یعنی از قالب شکلی به قالب عملی بپردازیم و در عین حال مراقبت کنیم که موجب تخریب ساختار خدماتی به خانواده ها نشود اگر زمانی نظام ارایه خدمات دچار صدمه شود ،مشکلاتی مضاعف خواهیم داشت .
وی افزود : امیدواریم این همایش و همایش هایی از این قبیل موجب شود به راه هایی برسیم که به طور واقع بینانه منجر به یک رشته تصمیم سازی و اجرای برنامه های عملی برای دستیابی به اهدافمان شود.
دکتر هاشمی گفت : امیدواریم در حال حاضرهماهنگی که بین دولت و مجلس است کمک کند که بتوان زیرساخت ها را بیشتر از گذشته تکمیل و اصلاح کرد تا فرصت های بیشتری را برای تشکیل خانواده ایجاد کنیم و همچنین حتما باید شغل ومسکن و حمایت از جوانان را مورد توجه جدی قرار دهیم .
وزیر بهداشت همچنین اظهار امیدواری نمود که درسال های آینده سیاست های عملی توسط سیاستگذاران برای دستیابی به این هدف تدوین شود نه در قالب حرف و شعار که منجر به نتیجه ای نشود .