دکتر طاهره مساوات در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، درباره منشور حقوق بیمار گفت: بیماران باید این حق را داشته باشند که از پزشک خود درباره مسیر معالجه سوال کنند و پرسشگر باشند.
وی افزود: بیمار باید نسبت به دارویی که مصرف می کند و انواع داروهای موجود در بازار که در خصوص درمان بیماریش مؤثر است، اطلاعاتی داشته باشند؛ همچنین بیماران نسبت به عوارض داروها باید آگاهی کاملی پیدا کنند.
رئیس اداره قلب وزارت بهداشت با اشاره به سطح آگاهی بیماران گفت: بیماران باید نوع و شیوه درمان را خود انتخاب کند و پزشکان باید به اندازه ای به بیماران آگاهی بدهند که بیماران قدرت تصمیم گیری داشته باشند؛ همچنین اگر راه های درمان متفاوت است باید به بیمار اختیار دهند که راه درمان را خود انتخاب کند.
مساوات تصریح کرد: منشور حقوق بیمار تنها به تهیه پوستر و بروشور ختم نمی شود؛ یکی از حقوق بیماران این است که زمانی که مورد معالجه قرار می گیرند، پزشک به آنها توجه کرده و با خوشرویی با بیماران برخورد کند، متأسفانه برخورد پزشکان با بیماران به علت بالا بودن تعداد بیماران مناسب نیست.
وی در ادامه اظهار کرد: پزشک باید با صبر و حوصله با بیماران برخورد کند و راه های مؤثر، آسان و قابل دسترس درمان را به بیماران شرح دهد و توضیحات کامل را برای بیمار بان نماید.
رئیس اداره قلب وزارت بهداشت با اشاره به رفتار بیماران بیان کرد: در منشور حقوق بیمار باید به دو طرف (یعنی پزشکان و بیماران) همزمان توجه کرد، در این زمینه، برخورد و رفتار برخی بیماران بسیار نامناسب و توهین آمیز است.
مساوات با اشاره به رفتار بیماران گفت: در صورتی که پزشک راه درمان صادقانه و دقیقی را برای بیمار در نظر گرفته باشد و با بیمار به درستی رفتار کند، بیمار نیز باید به پزشک اعتماد کند و سپاسگزار باشد.
وی در مورد شرایط فرهنگی و تأثیرات آداب و رسوم بر منشور حقوق بشر بیان کرد: منشور حقوق بشر در هر جامعه ای متفاوت است و این به وضعیت اجتماعی و فرهنگی آن جامعه بستگی دارد، رفتار نامناسب و نادرست مسلماً در تمام شرایط بیمارستان تأثیرگذار است، من به مردم و پزشکان توصیه می کنم که به اصل خود بازگردند.
رئیس اداره قلب وزارت بهداشت با اشاره به منشور حقوق بیمار اظهار داشت: برای درمان بیماران باید ابتدا شرایط و امکانات مناسبی را فراهم کنیم؛ این در حالی است که تعداد زیاد بیماران هم به بیمار و هم به درمانگر آسیب می زند، بنابراین پزشکان و بیمارستان ها باید حریم خصوصی بیمار را حفظ کنند.
مساوات افزود: بارها اتفاق افتاده و مشاهده شده که پزشکان مجبور شده اند چهار پنج بیمار را به صورت همزمان درمان کنند، در این مواقع حریم بیمار شکسته می شود که البته با اجباری و یا قانونی کردن برخی موارد و برگزاری کلاس های آموزشی می توان برخی شرایط نادرست را مرتفع و درست کرد.
وی با اشاره به وضع قانون گفت: وضع قانون موجب بهتر شدن اوضاع کنونی می شود. منشور حقوق بیمار وضع شده است، اما باید به درستی نیز اجرا بشود، البته باید توجه داشته باشیم که وضع قوانین نباید به یک گروه خاصی مثل بیماران توجه کند و گروه دیگری مثل پزشکان را نادیده بگیرد.
رئیس اداره قلب وزارت بهداشت در پایان گفت: منشور حقوق بیمار در صورتی که یک طرفه باشد، در گروه پزشکان، پیراپزشکان و پرستاران مقاومت ایجاد می کند، به همین دلیل باید به تمام طرف هایی که در درمان بیمار نقش دارند، توجه شود.