به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر سهیل مهدیپور دبیر انجمن علمی جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیبهای ورزشی ایران با طرح این انتقاد که تعرفههای مربوط به حق عمل، مربوط به سی سال قبل است که بسیاری از اعمال جراحی نوین در این تعرفهها موجود نیستند، گفت: متاسفانه در حال حاضر تعرفه برای اعمال جراحی جدید وجود ندارد.
دبیر انجمن علمی جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیبهای ورزشی ایران گفت: به علت تعرفه دار نبودن خدمات نوین پزشکی برای جراح و بیمار مشکلاتی به وجود آمده است. زیرا از طرفی جراح باید به طور حدسی قیمت عمل را تعیین کند و از طرفی بیمه ها قیمت واقعی را تعیین نمیکنند که مشکل ساز شده است.
وی در ادامه به نقش آرتروسکوپی در درمان بیماریهای زانو پرداخت و گفت: آرتروسکوپی یک روش جراحی برای درمان و تشخیص بیماریها و آسیبدیدگیهای مفاصل بخصوص زانو و شانه است. به وسیله این روش که تکنیکی برای درون بینی مفصل است، توانایی در انجام اعمال جراحی و تشخیص بیماریهای مفاصل، رشد بسیاری پیدا کرده است.
این متخصص ارتوپدی و جراحی استخوان و مفاصل، کاربرد این وسیله در تشخیص بیماری مفاصل بوده و علاوه بر آن در جراحی نیز به کمک جراح می آید. استفاده از این روش در درمان بیماری های ارتوپدی و عمدتا در ضایعات مینیسک و پارگی های رباطی با کمترین آسیب و عارضه همراه است.
مهدیپور با بیان اینکه امروز این روش با مزایای قابل ملاحظه بسیار، در درمان و تشخیص بیش از 60 تا 70 درصد آسیب دیدگیهای زانو به کمک پزشک آمده گفت: مفصل شانه دومین مفصلی است که آرتروسکوپی در درمان آسیب دیدگی های آن بکار می رود.
وی افزود: دررفتگی های مکرر شانه، پارگی های رباطی اطراف شانه، مفصل مچ پا و به مقدار کمتر آسیب دیدگی مفصل لگن نیز با آرتروسکوپی قابل تشخیص و درمان است.
این متخصص ارتوپدی و جراحی استخوان و مفاصل با بیان اینکه در آتروسکوپی عوارض جراحیهای باز مثل عفونت بسیار کم دیده می شود، هشدار داد: درصورتی که متخصصین آموزش ویژه آرتروسکوپی ندیده باشند یا تکنیکها را ناقص اجرا کند، انجام عمل توسط این افراد می تواند عوارض بسیار زیادی را برای بیمار به دنبال داشته باشد.
بر اساس این گزارش، سومین کنگره بینالمللی انجمن علمی جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیبهای ورزشی از تاریخ 15 تا 18 بهمن ماه در جزیره کیش برگزار میشود.