دکتر علی جعفریان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: آلودگی هوا هر روز جان صدها هزار نفر را میگیرد و سلامت عده کثیری را از افراد را دچار مخاطره میسازد و در شهر تهران تاثیر آلودگی بر سلامت یک موضوع جدی است.
وی افزود: آلودگی هوا عوارض ریوی و قلبی را افزایش میدهد و سیستم درمانی را هر ساله با مشکل مواجه میسازد که یکی از این مشکلات کمبود بودجه و کیفیت خدمات رسانی است.
جعفریان با اشاره به عوامل متعدد دخیل در آلودگی هوا گفت: برای کاهش آلودگی هوا باید عوامل مختلفی که در آن دخیل است را اصلاح کنیم و این اقدام باید با سرعت صورت بگیرد.
وی در ادامه تصریح کرد: درصد بسیار کمی از عوامل تعیین کننده سلامت مردم در اختیار وزارت بهداشت و درمان است به طوری که تنها 25 درصد عوامل تاثیرگذار بر سلامت افراد تحت کنترل وزارت بهداشت است و در 75 درصد عوامل مداخلهای نمیتواند داشته باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران گفت: وزارت بهداشت قرار نیست آلودگی هوا را کنترل کند، وزارت بهداشت عوارض آلودگی هوا را کاهش میدهد و به بیمارانی که از آلودگی هوا صدمه می بینند خدمترسانی میکند.
وی در ادامه تصریح کرد: سایر عوامل تاثیرگذار بر آلودگی هوا باید اصلاح شود تا کارایی وزارت بهداشت بیشتر شود و تعداد مراجعات کمتر شود.
جعفریان در مورد فعالیتهای وزارت بهداشت گفت: آلودگی هوا عملا کارایی وزارت بهداشت را کاهش داده است و مشکلات سیستم درمانی را اضافه میکند.
وی در پایان گفت: احداث بیمارستانها و تربیت دانشجویان نمیتواند مشکل درمان بیماران آسیبدیده را برطرف کند و باید ابتدا عامل بیماری را حل کرد. اگر آلودگی به همین میزان ادامه پیدا کند در سالهای آینده نیز تعداد بیماران بیشتر خواهد شد.