به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو»، کنفرانس امنیتی مونیخ از جمعه آینده و با حضور دهها تن از مقامات بلندپایه کشورهای مختلف آغاز می شود.
به گزارش فرانس پرس، حدود 20 رئیس جمهور یا نخست وزیر، 50 وزیر دفاع یا وزیر خارجه، 10 مسئول سازمانهای بین المللی و تنی چند از افسران بلندپایه کشورها برای شرکت در این کنفرانس که در مرکز ایالت باواریا آلمان برگزار می شود، دعوت شدهاند.
در صدر فهرست مدعوین، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل؛ جان کری و چاک هیگل، وزیران امور خارجه و دفاع آمریکا؛ سرگئی لاوروف و محمدجواد ظریف، وزیران امور خارجه روسیه و ایران قرار دارند.
کنفرانس امنیتی مونیخ که در بحبوحه جنگ سرد تشکیل شد، طی دههها عمدتاً مکانی برای گفت و گو درباره سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) و روابط غرب اروپا و آمریکا بود.
روابط آمریکا-اروپا، پس از تنشهای ناشی از افشاگریها در مورد برنامه جاسوسی آژانس «ان. اس. ای» آمریکا که حتی گوشی همراه آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان را شنود کرده است، امسال نیز از موضوعات مورد بحث در کنفرانس امسال امنیتی مونیخ خواهد بود.
ولفگانگ آیشینگر، دیپلمات آلمانی که مسئول برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ است، با اشاره به مشاور سابق آژانس امنیت ملی آمریکا که اسناد محرمانه مربوط به جاسوسیهای این آژانس را افشا کرد، گفت: بسیاری از شرکتکنندگان (ادوارد) اسنودن را در گوشه ذهن خود خواهند داشت.
وی گفت: پیام هیگل احتمالاً این خواهد بود: واشنگتن متوجه شد که برای جبران خسارتهایی که به این رابطه وارد شده است، کاری جدی برای انجام دادن وجود دارد.