به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسن باخرد امروز در جمع دانشجویان دانشگاه فردوسی در سفر به منطقه طلائیه گفت: دوربین های مخفی خداوند هشت نوع هستند که شهداء نیز یکی از این دوربین هاست.
وی ادامه داد: خداوند، پیغمبر، اعضاء و جوارح بدن، فرشته ها و ملائک، زمان و مکان در کنار شهداء از جمله دوربین های هستند که اعمال ما را ثبت و ضبط و در روز قیامت درپیشگاه خداوند شهادت می دهند.
این راوی دفاع مقدس به خصوصیات اخلاقی و رفتاری امام(ره) در زندگی خصوصی شان اشاره کرد و افزود: جلد اول کتاب پا به پای آفتاب، شما را با زندگی خصوصی مردی آشنا می کند که رهبر یک ملت بزرگ بود مردی که اگر او را از نزدیک بشناسید باور نخواهید کرد که سادگی زندگی او مانند رهبری اش زیبا و عاشقانه است.
باخرد به نحوه خواستگاری رفتن امام(ره) در ابتدای جوانی خود اشاره کرد و افزود: امام(ره) به خواستگاری دختری رفتند که در زمان رضاخان، پرستار، ندیم و کلفت و نوکران بسیاری داشتند و هیچ سنخیتی میان خود و امام(ره) در اولین مرتبه های خواستگاری ایشان نمی دیدند.
وی افزود: امام(ره) برای به دست آوردن دل همسر خود 11 مرتبه به خواستگاری ایشان رفتند و هر مرتبه از همسر خود پاسخ نه شنیدند؛ اما در مرتبه 12 که برادر خود آیت الله پسندیده را برای گرفتن جواب به خدمت همسرشان فرستادند ایشان بدون هیچ گونه مقاومتی پاسخ مثبت دادند.
این راوی دفاع مقدس به نقل از زبان همسر امام(ره) گفت: من در مرتبه دوازدهم، شب قبل از آمدن برادر امام(ره) خواب 14 معصوم را دیدم که در کناری ایستاده بودند، آنچنان از دیدن 14 معصوم خوشحال بودم که در پوست خود نمی گنجیدم، به یکباره صدای آمد که تو به چه دلیل خوشحال هستی در حالی که نخواسته ای عروس ائمه باشی، پس از دیدن این خواب گریان به سراغ مادربزرگ خود رفته و ایشان که فردی با تجربه بوده به من گفتند احتمالاً این پاسخی که در خواب شنیده ای به دلیل آن جواب منفی است که به آن جوان سید داده ای شاید این مرد سید انسان بزرگی باشد و ما از آن بی خبر باشیم، بهتر است که به او پاسخ مثبت دهی.
باخرد به رهبری امام(ره) در دوران انقلاب اشاره کرد و گفت: امام (ره) ریزترین نکات زندگی را با حساسیت بسیار دنبال می کردند و جزئیات اخلاقی در زندگی ایشان فراوان دیده می شد، ایشان هیچ گاه فرزندان خود را برای نماز صبح بیدار نمی کردند و تنها از آنها اصرار داشتند که نماز ظهر و مغرب خود را حتماً در سروقت به جا بیاورند.
این راوی دفاع مقدس از قول فرزند امام(ره) بیان داشت: فرزند امام در جمعی به ما گفت هیچ گاه من ندیدم که پدرم من را برای نماز صبح بیدار کند اما توجه ایشان برای خواندن نماز اول وقت موجب شد که ما خلاء نخواندن نماز صبح را اثبات کنیم و این چنین بود که ما خود از پدر خواهش می کردیم که ما را برای خواندن نماز صبح بیدار کند.
با خرد به نحوه رفتار امام(ره) با فرزندان زیر هفت سال اشاره کرد و گفت: در این کتاب آمده است که امام (ره) اجازه نمی دادند که کسی به فرزندان زیر هفت سال دستور و یا امر کنند و می گفتند: هیچ گاه به فرزندان زیر هفت سال خود نگویید چه کار انجام بدهند و یا چه کار انجام ندهند تا خود آنها فهم انجام کار درست یا غلط را درک کنند.
معاوضه عبادت هشتاد ساله امام با مراقبت از فرزند
وی ادامه داد: دختر امام (ره) نقل می کند روزی از دست فرزندم آنچنان به ستوه آمده بودم که به پیش پدر رفتم و به ایشان گفتم، چگونه می شود به این فرزند چیزی نگفت در حالی که جانم را به لب رسانده است، امام خطاب به من گفتند: من حاضرم عبادت هشتاد ساله ام را در مراقبت از این بچه شرور معاوضه کنم.
این راوی دفاع مقدس خطاب به دختران دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این حرف امام نه تنها شوخی نبوده است، بلکه ابعاد اهمیت تربیت فرزند برای دختران و زنان ما را نشان می دهد.
باخرد افزود: زنان ما علاقه ای به کار بیرون از خانه دارند در صورتی که تربیت فرزندانشان با مشکل روبروست؛ معاوضه بهشت و سعادت در برابر دنیا و طمع خواهی است.
وی به نحوه رفتار امام (ره) در خصوص انجام مستحبات اشاره کرد و گفت: امام(ره) آنچنان در خصوص انجام مستحبات دقت نظر داشتند که همراه ایشان در منزلشان نقل می کند یک بار که ایشان فراموش کرده بودند کلاه مخصوص سرشان را که در سرویس بهداشتی استفاده می کردند بیاورند بدون اینکه به کسی دستور بدهند 50 پله را به اتاق خود برگشتند و سپس برای انجام کار خود راهی شدند.
این راوی دفاع مقدس به بهداشت شخصی امام(ره) در رفتار، در خانه و اجتماع اشاره کرد و افزود: امام (ره) در منزل خود هفت جفت دمپایی مخصوص داشته است روزی دختر امام (ره) در اعتراض به این شیوه پدر خود این کار را مطابق با اسراف دانستند و امام در پاسخ به فرزند خود گفتند: من تک تک کفش های را که شما در طول یک سال تهیه می کنید یکجا تهیه کرده و یک جفت را اختصاص به اتاق پذیرای، یک جفت اختصاص به اتاق نشمین، یک جفت مخصوص رفتن به حیاط، یک جفت در خصوص رفتن به سرویس بهداشتی و یک جفت را مخصوص رفتن به بیرون از منزل استفاده می کنم.
با خرد به نقل از دکتر امام(ره) گفت: من در یکی از مراسم های عزاداری به چشم خود دیدم که امام(ره) دستمالی برای پاک کردن اشک چشم و دستمال مخصوص دیگری برای پاک کردن آب بینی داشتند و این نشان می دهد که تا چه اندازه برای امام (ره) بهداشت شخصی دارای اهمیت بوده است.
وی به اصرار امام (ره) در استفاده از عطر در منزل اشاره داشتند و افزودند: دختر امام (ره) در این کتاب نقل می کند که هر زمان وارد اتاق پدرمان می شدیم گویی وارد اتاقی از اتاق های بهشت می شدیم، به قدری که پدرمان دقت و وسواس در انتخاب عطر داشتند که این عمل بیشتر در زنان و دختران دیده می شود تا مردان و پسران.
این راوی دفاع مقدس ادامه داد: هر گاه امام (ره) به خانه فرزندان خود می رفتند ابتدا به حمام رفته و لباس های خود را تعویض می کردند به نقل از دختر ایشان در کتاب «پا به پای آفتاب» آمده است: لباس های امام تماماً بوی عطر و به نحوی تمیز و پاکیزه بودند که گویی تازه آنها را پوشیده است.
باخرد با انتقاد از نحوه رفتار مردان در زندگی شخصی خود با همسرانشان گفت: امام (ره) برای همسر خود چنان عزت و احترامی قائل بودند که شاید برای خیلی از زنان ما خواب و رؤیا باشد، اگر نامه های را که امام(ره) به همسر خود می نویسند نام ایشان از بالا و امضای ایشان را از پایین نامه حذف کنیم تصور می کنیم یک جوان چاله میدانی عاشق سینه چاک برای دوست دخترش چنین نامه ای نوشته است؛ زیرا آنچنان کلمات عاشقانه و دوست داشتنی امام برای همسرشان به کار می بردند که از تصور ما بیرون است.
وی به نقل از برخی روانشناسان و کارشناسان اخلاقی که ابراز محبت زن و شوهر را در جلوی فرزندان کار نادرستی می دانند، بیان داشت: چرا باید فرزندان دعوای پدر و مادر خود را ببینند و فشار و آسیب این هجمه عصبی را تحمل کنند؛ اما دوست داشتن و محبت لفظی و حتی فیزیکی پدر و مادر را از آنان پنهان کنیم، بوسیدن دست همسر و یا در آغوش گرفتن او در مقابل فرزندان، عزت مادر و پدر را بالا می برد آنچنان که یکی از شهدای بزرگوار ما به نام شهید رفیعی، که در منطقه طلائیه به شهادت رسید هر زمان به منزل مراجعه می کرد یک به یک فرزندان خود را می بوسید و در آخر همسر خودرا در مقابل چشم فرزندانش مورد محبت قرار می داد این برای فرزندان الگویی می شود تا در آینده شیوه رفتار خود با همسر را یاد بگیرند و از محبت کردن به او دریغ نکنند.
این راوی دفاع مقدس در پایان با اشاره به شیوه رفتار مقام معظم رهبری در زندگی همانند امام خمینی (ره) گفت: باید این جمله را با همه وجود باور کرد که خامنه ای، خمینی دیگر است و ولایتش، ولایت حیدر است؛ زیرا شیوه زندگی امام خامنه ای نیز کپی در برابر اصل امام(ره) است و امیدوارم روزی همه ما شیوه زندگی و رفتار رهبر انقلاب را نیز مانند امام خمینی(ره) ببینیم و برای یکدیگر مانند الگو نقل کنیم.