کد خبر:۲۹۳۰۳۲
آقاجانی خبر داد:

افزایش 13 درصدی هزینه‌های تشخیصی در تهران

معاون بهداشت و درمان وزارت بهداشت گفت: از سال 85 هزینه‌های تشخیصی و درمانی در کشور افزایش یافته است و به طور متوسط در کشور هزینه‌های درمان 7 درصد و در تهران هزینه‌های درمان 13 درصد افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، حاجی آقاجانی معاون بهداشت و درمان در ششمین کنگره بین‌المللی آزمایشگاه و بالین که در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی صبح امروز برگزار شد گفت: در بحث ارائه خدمات درمانی و تشخیصی در سال‌های پس از انقلاب به دستاوردهای عظیمی در این عرصه دست یافته ایم و پیشرفت‌های علوم آزمایشگاهی بسیار چشمگیر و قابل تقدیر بوده است.
 
وی با اشاره به اقداماتی که در سال‌های پس از انقلاب در زمینه درمان رخ داده است گفت: در سال‌های پس از انقلاب اسلامی در زمینه درمان خوشبختانه دیگر به پزشکان کشورهای خارجی و بیگانه وابسته نبوده ایم و تعداد پزشکان داخلی به اندازه‌ای بوده است که نیاز درمانی مردم را برطرف کرده‌اند. امروزه در تمام رده‌های تخصصی و فوق‌تخصصی کشور افرادی را دارد که در تمام نقاط کشور در حال فعالیت و خدمت‌رسانی هستند و به تمام مردم در زمینه پزشکی و درمانی به ارائه خدمات مشغول هستند.
 
معاون بهداشت و درمان وزارت بهداشت گفت: در حال در کشور ما تمام مراکز درمانی و تشخیصی حتی در شهرهای کوچک به پیشرفت‌های زیادی رسیده‌اند و این توسعه در جهت عدالت رخ داده است اما این توسعه‌ها و پیشرفت‌ها به معنای نداشتن مشکل نیست.
 
وی درادامه تصریح کرد: انتظار ما این است که همه پزشکان و مسئولان بتوانند با همکاری با هم در زمینه بهداشت و درمان به پیشرفت‌های گسترده‌ای دست یابند و در مورد هزینه‌ها براساس برنامه پنجم توسعه کشور تعیین شد که پرداختی‌های مردم از جیب 30 درصد باشد اما در حال حاضر مردم 70 درصد هزینه بسیاری را پرداخت می‌کنند و هزینه درمان در سبد هزینه‌های خانوار قرار گرفته و مردم را به زیر خط فقر کشانده است.
 
معاون بهداشت و درمان وزارت بهداشت در مورد هزینه‌های برای درمان بیماری‌های مختلف گفت: از سال 1385 که بررسی‌هایی در خصوص درمان بیماری‌های مختلف در کشور شروع شد هزینه درمان در آن زمان دو درصد بود ولی در حال حاضر هزینه درمان در سراسر کشور به صورت متوسط به هفت درصد رسیده است و درتهران هزینه درمان به 13 درصد رسیده است و افزایش 13 درصدی همراه بوده است و بیماری‌های مردم برای درمان بیماری‌های خاص و صعب‌الاعلاج با مشکلات بسیاری مواجه اند و برای تامین هزینه‌ها در کشور مشاهده می‌شود بسیاری از خانوارها قادر به پرداخت هزینه‌های درمان خود نیستند.
 
وی با اشاره به خواسته دوم مردم گفت: درخواست دوم مردم افزایش کیفیت در ارائه خدمات است، علی‌رغم تلاش‌های ارزنده‌ای که در این زمینه صورت گرفته است ولی مشکلاتی را در زمینه کیفیت و ارائه خدمات در آزمایشگاه‌ها و مراکز درمانی همچنان ملاحظه می‌کنیم.
 
آقاجانی با اشاره به تعداد آزمایشگاه‌هایی که در کشور وجود دارند گفت:‌در حال حاضر 5 هزار و 500 آزمایشگاه دولتی خیریه و خصوصی به ارائه خدمات مشغول هستند ولی با این حال مردم از کیفیت ارائه خدمات نارضایتی‌هایی دارند و این نارضایتی‌ها در پزشکان نیز دیده می‌شود پیشنهادی که در این زمینه می‌توان مطرح کرد این است که به استانداردسازی و ارزش‌بندی خدمات ارائه شده بپردازیم تا نیازهای مردم به درستی و با کیفیت بالا برطرف شود.
 
معاون بهداشت و درمان وزارت بهداشت در مورد انتظار سوم مردم گفت:‌ انتظار سوم مردم دسترسی به خدمات است و علی‌رغم گسترده شدن خدمات مشکلاتی در زمینه دسترسی صحیح مردم به خدمات وجود دارد.
 
وی در مورد راهکارهای تعیین شده برای از بین بردن مشکلات مردم گفت: در زمینه دسترسی مردم به خدمات آزمایشگاهی امروزه راهکارهای سنتی نمی‌تواند مشکلات مردم را برطرف و حل کند و علوم آزمایشگاهی در این زمینه باید با پشتکار و همت بیشتری عمل کند و مشکلات مردم را به صورت اساسی از میان بردارد.
 
وی در ادامه تصریح کرد:‌ برای از میان بردن مشکلات مردم در زمینه دسترسی به خدمات نیاز به همکاری صمیمانه و نزدیک علوم آزمایشگاهی ژنتیک و خدمات بالینی وجود دارد با یک وحدت رویه و با هم‌پوشانی کامل علوم می‌توان مشکلاتی که هم اکنون در کشور وجود دارد را برطرف کنیم.
 
آقاجانی در مورد راهکار دوم برای از میان بردن مشکلات مردم گفت:‌ راهکاری که در این زمینه مطرح می‌شود استفاده از تکنولوژی‌های نوین ارتباطی است تکنولوژی‌های نوین ارتباطی می‌تواند مشکل دسترسی مردم به خدمات آزمایشگاهی و بالینی را تا حدی برطرف کند به گونه‌ای که در آینده نیاز به وجود پاتولوژی در هر نقطه‌ای از کشور نداشته باشیم. استفاده از اتوماسیون باعث بالا رفتن دقت و افزایش سرعت در اقدامات آزمایشگاهی و درمانی تشخیصی می‌شود.
 
وی افزود: روش دیگری که می‌توان هم اکنون از آن استفاده کرد استفاده از آزمایشگاه‌های زنجیره‌ای یا صنعتی شدن آزمایشگاه‌های داخلی کشور است که این اقدام کیفیت خدمات ارائه شده را افزایش می‌دهد.
 
معاون بهداشت و درمان وزارت بهداشت در مورد افزایش هزینه‌ها گفت: ارتقا کیفیت همواره با افزایش هزینه‌ها همراه است ولی باید اقداماتی در کشور صورت بگیردکه ارتقای کیفیت با کاهش هزینه‌ها و کم شدن مشکلات مردم همراه باشد این روش می‌تواند هر سه خواسته مردم را تامین کند.
 
وی در ادامه بیان کرد: بحث بعدی که در زمینه تشخیص و درمان مطرح می‌شود اعتباربخشی است که در چند سال اخیر وزارت بهداشت در این زمینه اقداماتی انجام داده است و پیگیری های لازم صورت گرفته است و انجمن‌های مختلف در سراسر کشور در این زمینه وارد شده‌اند و اقداماتی در خصوص اعتباربخشی در حوزه سلامت و بهداشت صورت گرفته است.
 
آقاجانی در مورد واقعی‌سازی ارزش خدمات گفت: بحث واقعی‌سازی ارزش خدمات موضوعی است که سال‌هاست در مورد آن گفت‌وگوهای پی‌درپی و بحث‌های مکرری شده است و باید در آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی این اتفاق رخ دهد و خدمات ارائه شده با قیمت واقعی خود به مردم عرضه شود.
 
وی در پایان بیان کرد: دانش روز در آزمایشگاه‌ها و اقدامات تشخیصی اهمیت ویژه‌ای دارد باید به دانشگاه‌ها و آموزش دانشجوها توجه خاص و ویژه‌ای شود در زمینه تحصیل و آموزش باید دوره‌هایی برای توانمندسازی دانشجویان را در دستور کار خود قرار بدهیم و امیدوار باشیم که در چند سال آینده در زمینه آموزش پزشکان متخصص گام‌های ویژه‌ای برداشته شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار