آخرین اخبار:
کد خبر:۲۹۵۸۶۲

می‌خواهید سرطان بگیرید؟ فست فود بخورید!/ خوشمزه‌های خطرناک

نتایج یک مطالعه، ارتباط بین خوردن غذاهای شور و افزایش احتمال ابتلا به سرطان را نشان می دهد...
می‌خواهید سرطان بگیرید؟ فست فود بخورید!/ خوشمزه‌های خطرناک

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» ، لیلا آزادبخت متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه علوم پزشکی معتقد است: موادغذایی و یا غذا، قسمت مهمی از زندگی ما انسان ها را تشکیل می دهند، به همین خاطر توصیه می‌شود که به شکل صحیح مصرف شوند. از یک طرف باید توجه داشت که نباید در خوردن غذا و مواد غذایی محدودیت زیادی به‌وجود آورد و از طرف دیگر، نباید یک برنامه غذایی یک جانبه را اعمال کرد. از آنجایی ‌که مصرف کم یا زیاد غذا می‌تواند ایجاد بیماری کند، بنابراین با انتخاب مطلوب، (استفاده غذا در حد اندازه) می‌توان از به‌وجود آمدن بیماری جلوگیری کرد.


وی افزود: مطالعات علمی و تحقیقات آزمایشگاهی نشان می‌دهد، نوع تغذیه و محتویات غذایی، تأثیر بسزایی در به‌وجود آمدن انواع سرطان ها دارد. مصرف بیش از حد بعضی از خوردنی‌ها، مانند: چربی، پروتئین و ویتامین‌ها، مواد معدنی، مواد رنگ‌دهنده و خوشبو‌کننده‌های گیاهی هم در بروز این بیماری مؤثرند. در هر حال احتمال ابتلای به سرطان در افرادی که هر روز گوشت قرمز می‌خورند و یا چربی‌های اشباع شده را بیش از اندازه دریافت می‌کنند از افرادی که اضافه وزن دارند و چاق هستند، بیش تر است.


زیاده‌روی در مصرف نمک و تنقلات شور


این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: نتایج یک مطالعه، ارتباط بین خوردن غذاهای شور و افزایش احتمال ابتلا به سرطان را نشان می دهد. البته جالب است بدانید که نمک دریافتی باعث می‌شود، باکتری هلیکوباکتر (عامل بروز سرطان معده) در معده به راحتی فعالیت و زمینه بروز سرطان را فراهم کند. البته نمک باعث بروز سرطان های دیگر نیز در بدن می شود، اما ابتلا به این سرطان در اثر مصرف غذاهای شور بیش تر است.


سرخ شدنی های خطرناک اما خوشمزه


این استادیار دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه مصرف مواد غذایی سرخ شده در دمای بالاتر از 248 درجه فارنهایت، مانند: سیب‌زمینی سرخ شده و چیپس، ترکیب سرطان‌زایی به نام «آکریلامید» را وارد بدن می‌کند، افزود: مصرف یک بسته چیپس، 500 برابر بیش تر از حد مجاز اعلام‌ شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، «آکریلامید» وارد بدن می کند که متأسفانه این ترکیب، مهم‌ترین عامل بروز سرطان تخمدان و رحم است و یا زمانی که گوشت قرمز را به مدت طولانی در معرض دمای بالا قرار می‌دهیم و سطح آن می‌سوزد، ترکیب‌های سرطان‌زایی در آن به وجود می آید که بخش‌های قهوه‌ای تیره یا سوخته گوشت، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را بالا می برد.


فرآورده‌های گوشتی (سوسیس و کالباس)


آزادبخت ضمن اشاره به افزایش مصرف فست فودها و فرآورده های گوشتی تاکید کرد: این محصولات، افزودنی‌هایی به نام نیترات و نیتریت دارند که در بدن به نیتروزامین تبدیل می‌شود. عادت به خوردن این فراورده‌ ها، احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. همچنین احتمال بروز تومور مغزی در کودکان مادرانی که در دوران بارداری از این محصولات زیاد استفاده می‌کرده‌اند، به میزان قابل‌ملاحظه‌ای بیشتر است. بر این اساس، باید تا جایی که ممکن است از خوردن مواد غذایی آماده (فست فود) اجتناب شود. احتمالاً مصرف هرازگاهی یک ساندویچ سوسیس ضرری ندارد، اما کاهش دادن میزان مصرف گوشت‌های فرآوری شده، مانند سوسیس،کالباس و همبرگر امکان دارد در کمتر کردن خطر سرطان های روده بزرگ، راست‌روده و معده مفید باشد. در هر حال خوردن گوشت هایی که با دودی کردن یا با استفاده از نمک نگهداری شده‌اند، شخص را در معرض عواملی قرار می دهد که به‌طور بالقوه می‌تواند باعث ایجاد سرطان شود.


ویتامین ها و مواد معدنی


وی اضافه کرد: باید بگویم اگر مخلوط ویتامین‌ها، مواد معدنی و عناصر در بدن انسان، متناسب با یکدیگر باشند، اثربخشی آنها بیشتر خواهد بود. هرسه نوع مواد برای فعالیت دستگاه‌های بدن لازم هستند و هرکدام وظایف خاص و مختص به‌خود را به‌عهده دارند و اگر مصرف آنها صحیح و متناسب با یکدیگر باشد، از رشد تومورها و سرطان در بدن جلوگیری می‌کند، در غیر این صورت خود این عدم‌تناسب می‌تواند منجر به بروز بیماری و سرطان شود. بر اساس بعضی مطالعات، مشخص شده است که ویتامین‌ها حاوی موادی هستند که به‌شدت سولفوره می شوند و ایجاد تومور می‌کنند، البته هنوز این موضوع به طور قطع اثبات نشده، اما در حال بررسی است.


ظروف یکبار مصرف


این متخصص تغذیه در ادامه به استفاده از ظروف یکبار مصرف هم اشاره کرد و گفت: پلی‌استایرن ها ظروفی هستند به شکل فوم، که در ساخت آن ها از گاز هگزان استفاده می شود. این گاز در دمای 160 درجه آزاد می‌شود و این درحالی‌ است که معمولاً دمای غذاهای داخل این ظروف بیش از این میزان درجه است و این گاز همراه با غذا به بدن انسان انتقال می‌‌یابد.

 

نکته دیگر اینکه، ظروف پلی‌استایرنیِ شفاف، برای نوشیدنی‌های سرد ساخته می‌شوند و ریختن مواد داغ، مثل: چای در آن‌ها خطرناک است. در واقع موادغذایی داغ در ظروف یک‌بار‌مصرف ضعیف با رنگ روشن و شیشه‌ای، موجب آزادشدن مونومرها (مواد شیمیایی) می‌شوند. البته ضرر ظروف یکبار‌مصرف پلی‌استایرن در هنگام مصرف مواد نوشیدنی اسیدی و چرب مانند: نوشابه و کاکائو، بسیار بیش تر از مصرف چای داغ است.


وی خاطر نشان کرد: اصولاً این ظروف برای یک بار استفاده ساخته شده اند، چراکه در صورت تکرار استفاده، در آن ها شیارهایی ایجاد می شود که به آسانی قابل رؤیت نیست و به دلیل آزاد کردن مولکول های آلی و صنعتی به داخل آب یا غذا، ریسک ابتلا به سرطان را در انسان بالا می برند. در هر صورت بهتر است برای نوشیدنی‌های گرم از لیوان‌های کاغذی و برای نوشیدنی‌‌های سرد از ظروف پلی‌استایرنی بی‌رنگ و شفاف استفاده کنید و از ریختن مواد داغ در ظروف یکبارمصرف خودداری کنید.


یکبارمصرف های رنگی‌خطرناک‌ترند


آزادبخت خاطرنشان کرد: مسئله حائز اهمیت دیگر این است که این روزها ظروف یکبار مصرف در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف در بازار وجود دارد که ممکن است انواع رنگی آن برای پذیرایی از مهمانان به نظر قشنگ‌تر بیاید، اما بهتر است بدانید استفاده از ظروف یکبار مصرف رنگی، احتیاط بیش تری را می‌طلبد، چرا که ظروف یکبار مصرف مانند ظروف دیگر، توانایی نگهداری رنگ را ندارند به همین علت هنگام ریختن غذای داغ یا چای در این ظروف، لایه‌ای ازرنگ ظرف در غذا حل شده و وارد بدن می‌شود که در دراز مدت می تواند آسیب زا و سرطان زا باشد، بنابراین بهتر است از انواع رنگی این ظروف به ویژه برای غذاهای داغ استفاده نشود.


عدم استفاده از ظروف یکبار مصرف در مایکروفر


استادیار دانشگاه علوم پزشکی در پایان تصریح کرد: نکته دیگر اینکه از ظروف پلاستیکی در مایکروفر که به‌خصوص حاوی غذاهای چرب است،‌ استفاده نکنید، چراکه گرما و پلاستیک و روغن با هم ترکیب شده و نتیجۀ آن تولید سم دیوکسین است که خطر بروز سرطان به خصوص سرطان پستان را در زنان افزایش می دهد. همچنین، برخی غذاهای آماده و بسته‌بندی به شکلی هستند که بعد از گرم شدن در مایکروفر مورد استفاده قرار می‌گیرند، این نوع غذاها را نباید بعد از یکبار گرم کردن مجدداً در مایکروفر قرار داد، چون گرمای شدید موجب انتقال مولکول‌های پلیمری به غذا می‌شود و ممکن است برای سلامتی مضر باشند و نکته دیگر اینکه از ورقه‌های پلاستیکی برای پوشش غذا در موقع گرم کردن آن در مایکروفر خودداری کنید، زیرا به راحتی مواد شیمیایی موجود آن به داخل غذا راه‌ می یابد و سبب آلوده شدن غذا می‌شود و تمام این نکات می توانند، عامل بروز سرطان باشند.

 

 

منبع: روزنامه دریا/ استان هرمزگان

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار