گرامیداشت روز مهندسی با حضور جامعه مهندسی کشور، اساتید و دانشجویان این دانشگاه برگزار و از 13 مهندس برتر کشور تقدیر شد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، علیرضا رهایی، رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این مراسم گفت: امروز نقش مهندسان در بالاترین رده های تصمیم گیری و اجرایی کشور مشهود است و مهندسان و نوآوران همطراز سیاست مداران مطرح کشور هستند.
وی با بیان اینکه بخشی از پیشرفت های کشور مدیون مهندسان است، افزود: امروز مهندسان کشور به عنوان یک گروه ویژه و مرجع در جامعه شناخته می شوند .
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: موضوع مهندسی تاحدی مهم است که امروز در حوزه مسائل فرهنگی نیز بحث مهندسی فرهنگی مطرح می شود و این امر نشان دهنده جایگاه ویژه مهندسان بشمار می رود.
رهایی با بیان اینکه مشکلات جامعه باید به دست جامعه مهندسی کشور برطرف شود، گفت: دانشگاه ها و مراکز علمی مهم ترین محیط های تربیت کننده مهندسین هستند و برای رفع مشکلات جامعه به دست مهندسان از این مراکز انتظارات زیادی می رود.
وی با اشاره به مهندسان جوان کشور بیان داشت: مهندسان جوان کشور باید نسبت به مسائل مهم و پیچیدگی های جامعه جهانی آگاه باشند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: مهندسان جوان کشور باید یادگیری مداوم، بازسازی دائمی ذهن و توانایی حل مسئله را سرلوحه کار خود قرار دهند.
رهایی اضافه کرد: همچنین مهندسان جوان کشور باید توجه به کیفیت، بهینه سازی و به روز رسانی را در تولیدات خود مورد توجه قرار دهند و این موضوعات را ترویج کنند.
رضا مکنون، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این مراسم گفت: توسعه پایدار به معنای استفاده بهینه از منابع برای نسل حاضر و نسل آینده است و مهندسان کشور باید در پروژه های خود به این موضوع توجه کنند.
وی افزود: توسعه پایدار موضوعی است که در کشورهای مختلف مدنظر است و در ایران نیز باید مورد توجه مهندسان قرار گیرد تا پروژه های مهندسان کشور از عملکرد و کارایی لازم برخورد دار باشند.
هوایی، مدیرکل دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان نیز در این مراسم گفت: موضوع مهندسی یک مفهوم کلی و یک مسیر است که موضوعات مختلف را پیاده سازی می کند.
وی تصریح کرد: طی سال های گذشته در حوزه های مختلف مهندسی به پیشرفت هایی رسیده ایم و این پیشرفت ها را در اختیار دنیا قرار داده ایم اما در بعضی از موضوعات مهندسی هنوز به سرمنزل مقصود نرسیده ایم.
مدیرکل دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان با بیان اینکه انجمن های علمی کمک کننده به امر تحقیق و توسعه و ارتباط دانش با صنعت را دارند، افزود: در حوزه مهندسی بیش از 100 انجمن علمی فعال است اما این انجمن ها موضوعات بزرگ را دنبال نمی کنند و می توان گفت نقشی در توسعه کشور ندارد بنابراین بخش های دولتی باید اجازه دهند تا انجمن های علمی به کمک کشور، صنعت و مدیران اجرایی بیایند.
وی تاکید کرد: باید اجازه داده شود انجمن های علمی وارد پروژه های مختلف شوند و مشکلات موجود را در بخش های مختلف از جمله بخش ساختمان برطرف کنند.
مدیرکل دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان بیان داشت: بخش های دولتی باید مجموعه های علمی و حرفه را بپذیرند زیرا بسیاری از این مجموعه ها برای رفع مشکلات کشور دغدغه دارند.
اقبال شاکری، عضو شورای شهر تهران نیز در این مراسم گفت: درحال حاضر پهبادهای دانشگاهیان ما هیچ محرمانه ای را در جهان باقی نگذاشته اند و ما هرچه در عرصه هوا ، فضا و سطحی بخواهیم می توانیم به دست آوریم.
وی اضافه کرد: درحال حاضر آنچه بخواهیم به دست اساتید و دانشجویان کشور اجرایی و عملیاتی می شود.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به توسعه علمی و فناوری کشور بیان داشت: مگر می شود با وجود دانش و علم موجود در دانشگاه ها پروژه مترو تهران را تا سه سال دیگر تکمیل نکنیم.
شاکری تاکید کرد: پروژه های شهری به کمک دانش و مدیریتی که در دانشگاه های کشور وجود دارد از جمله دانشگاه صنعتی ایمرکبیر قابل حل شدن است.
در پایان این مراسم از مهندس سروی، عضو انجمن حمل و نقل هوایی، مهندس محمدرضا نفری، عضو انجمن خوردگی ایران، دکتر مرتضی قارونی نیک، عضو انجمن تونل ایران، مهندس عباس شعری مقدم، عضو انجمن کنترل و ابزار دقیق، مهندس علی اصغر جلال زاده، عضو انجمن مهندسی عمران، مهندس علیرضا ریسمانچی، عضو انجمن علمی پیشرانش هوافضای ایران، مهندس عبدالرزاق کعبی نژادیان، عضو انجمن مهندسی حرارتی و برودتی ایران، مهندس مجید تباشیری، عضو انجمن مهندسی رنگ ایران، مهندس علی اکبر وکیلی، عضو انجمن مهندسی آکوستیک و ارتعاشات ایران، مهندس سید ابوالفضل بهره دار، عضو انجمن حمل و نقل ریلی ایران، مهندس مصطفی موذن زاده، عضو انجمن مهندسی متالوژی ایران ، دکتر علی اکبر صنعتی، عضو انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران و مهندس دقیقی، عضو انجمن مهندسی نساجی تقدیر شد.