معاون اول رئیس جمهور در پستی که در وبلاگ شخصیاش منتشر کرده، نوشته است: امروز سوال من از شما دوستان این است که با توجه به مجموع شرایط، پیشنهاد شما برای سقف درآمدی یارانه بگیران چقدر است؟
به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جدیدترین مطلب خود در وبلاگش به اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها اشاره کرد و نوشت: اکنون که در آستانه اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانهها هستیم، مناسب دیدم ابتدا یکی از اشکالات مرحله اول را اجمالاً با هم مرور کنیم، سپس برای اجرای مرحله دوم ازشما دوستان هم کمک فکری بگیرم.
وی با بیان اینکه یکی از اشکالات مرحله اول عدم تعادل در منابع و مصارف بود، آورده است: بودجهای که میتوانست صرف اشتغال و توسعه و آبادانی کشور شود، بدون هیچ برنامه سودمندی بین 77 میلیون نفر توزیع شد. (این رقم بالاتر از جمعیت کشور است درحالی که تعداد قابل توجهی از افراد هم از همان ابتدا برای دریافت یارانه ثبت نام نکردند) طی این مدت کل درآمد دولت از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی 92 هزار میلیارد تومان بود، در حالی که طی این بازه زمانی مبلغ 137 هزار میلیارد تومان به عنوان یارانه توزیع شده است.
"خوب است بدانید که کسری این مبلغ یعنی 45 هزار میلیارد تومان از خزانه دولت وبانک مرکزی برداشت شده است؛ به عبارت سادهتر این رقم که 4 برابر بودجه عمرانی کشور است به قیمت توقف فعالیتهای عمرانی و توسعهای به بخش یارانهها منتقل شده است".
در ادامه مطلب اقتصادی معاون اول رئیس جمهور آمده است: این درحالی است که طبق قانون می بایست نصف رقم 92 هزار میلیارد تومان نیز به بخش عمومی و تولید اختصاص داده میشد (یعنی 46 هزارمیلیارد تومان،) خوب است بدانید که این تکلیف قانونی هم انجام نشده و بخش عمومی و تولید کشور نیز از کمکی که در قانون پیش بینی شده بود، محروم گردید.
جهانگیری تاکید کرد: اکنون که در آستانه اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی هستیم طبق قانون، دولت مکلف است که یارانه را به متقاضیان نیازمند اختصاص دهد و برای شناسایی آنها سقف درآمدی بگذارد.
وی ادامه داد: برخی کارشناسان، درآمد معاف از پرداخت مالیات، یعنی ماهی یک میلیون تومان (سالی 12 میلیون تومان) را به عنوان سقف درآمد برای هر خانوار جهت دریافت یارانه پیشنهاد میکنند و برخی دیگر نیز با توجه به جمیع جهات، درآمد ماهیانه دومیلیون و پانصد هزار تومان (سالانه سی میلیون تومان و برخی دیگر رقم هایی بین این دو را در نظر دارند).
معاون اول رئیس جمهور معتقد است: طبعاً هر قدر تعداد یارانه بگیران بیشتر شود برای تامین منابع آن باید یا قیمت حامل های انرژی مثل بنزین و گاز و برق و... افزایش یابد یا مقدار یارانه کمتری به افراد اختصاص داده شود.
"امروز سوال من از شما دوستان این است که با توجه به مجموع شرایط، پیشنهاد شما برای سقف درآمدی یارانه بگیران چقدر است؟"
جهانگیری در پایان مطلب خود این پرسش را مطرح کرد که به عبارت دیگر با توجه به برنامههای دولت برای بهبود خدمات مربوط به بهداشت و سلامت،چه سقف درآمدیی از خانوارها، باید از دریافت یارانه صرف نظر کنند؟ممنون میشوم چنانچه در حد یکی دو سطر هم مبانی استدلالتان را بیان فرمایید.
اين سؤال ازاساس غلطه ومردم راسرکارگذاشته اند .... اگرواقعا تدبيرداشته باشند همان رويه که يارانه به همه بايد تعلق بگيرد واگرعده اي مايل بودند انصراف بدهند وگرنه چگونه مي خواهند سقف تعيين کنند ؟!!!!! حتما مثل سبد کالاشون ، که اونائي که درآمدهاي کلان داشتند بهشون تعلق گرفت واونائي که واقعا محتاج بودند تعلق نگرفت وچقدر بخاطراين مسئله ناراحت شدند مردم وخيلي ها مي گفتند به خاطر اين بي عدالتي ازمسئولين نمي گذرند .
نمي دونم شما بگين. اين چه سواليه ؟ مگه تا قبل يارانه پول يارانه به توليد اختصاص داده ميشد که حالا هي توليد توليد مي کنين!!!قبل پول يارانه پولي که حق فقرا بود با بنزين 100 توماني به جيب فرزنداي امثال ......اين دوره مي رفت و ... ضمنا بي سواد هم نيستم.
آخه حوزه سلامتي که حرفشه، قراره چيکار کنه براي مردم، مثلا قرص سرماخوردگي که قبلا 1000تومن بوده قراره با هدفمندي مرحله 2 به ملغ 800تومن به مردم داده بشه.چقدر تحول در حوزه سلامت!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
بقيه مردم هم که هيچي، اصلا همه مريضي ها به غير از سرماخوردگي، جز تعرفه بيمه نيستند.
از نظر اين بي سوات هم سوال ايشان مغلطه است
چون قصه توزيع يارانه ها از ابتدا با موضوعيت و هدف ديگري غير از آنچه ايشان مرقوم داشته اند (!) ايجاد شد
يادتان هست که قرار بود قيمت حامل هاي انرژي و قبوض خدماتي و امثالهم واقعي تر شود مابه التفاوتش برسد دست صاحبان آن يعني مردم که توسط خودشان و با برنامه ريزي خودشان (نه دولت) هزينه شود.
بقيه مردم هم که هيچي، اصلا همه مريضي ها به غير از سرماخوردگي، جز تعرفه بيمه نيستند.
چون قصه توزيع يارانه ها از ابتدا با موضوعيت و هدف ديگري غير از آنچه ايشان مرقوم داشته اند (!) ايجاد شد
يادتان هست که قرار بود قيمت حامل هاي انرژي و قبوض خدماتي و امثالهم واقعي تر شود مابه التفاوتش برسد دست صاحبان آن يعني مردم که توسط خودشان و با برنامه ريزي خودشان (نه دولت) هزينه شود.