مجید ابهری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به مضرات شبکه های اجتماعی و استفاده دانشجویان از آنها گفت: نزدیک به 70 درصد از دانشجویان کاربر شبکه های اجتماعی هستند.
وی افزود: با توجه به ماهیت شبکه های اجتماعی و سهولت برقراری ارتباط با دیگران و امکان عرضه تولیدات فردی و قرار دادن آنها در معرض قضاوت دیگران، شبکه های اجتماعی رونق چشمگیری در بین دانشجویان داشته اند.
این کارشناس جامعه شناسی گفت: به نظر من که سابقه تدریس در دانشگاه را دارم، دانشجویان ما به اندازه ای از رشد فکری و فرهنگی رسیده اند که کاربرد درست و منطقی این شبکه ها را در پیش بگیرند.
ابهری ادامه داد: خطر شبکه های اجتماعی، حضور سازمان های جاسوسی و مراکز ضد فرهنگی بیگانگان با نام های مختلف در این شبکه هاست.
وی با تشریح خطرات استفاده از شبکه های اجتماعی گفت: ارزیابی استعدادهای ایرانی، شناسایی و انتخاب آنها و به کارگیری غیرمستقیم این افراد، محورهای جدی، عینی و واقعی این شبکه هاست.
این آسیب شناس افزود: از آن جایی که توانایی درگیری با تکنولوژی را نداریم، با فیلترینگ مخالفم؛ چرا که فیلترشکن ها به سادگی در اختیار کاربران است و آنها می توانند به راحتی در این سایت ها حضور یابند.
ابهری به راه حل های فرهنگی برای جلوگیری از استفاده دانشجویان از شبکه های اجتماعی هم اشاره کرد و گفت: تنها راه درست پیشگیری از آسیب های فکری این شبکه ها این است که فرهنگ کاربری درست و منطقی برای جوانان جا بیفتد تا در دام سازمان های جاسوسی نیفتند.
وی با بیان اینکه نمونه های واقعی قربانیان این گونه شبکه های اجتماعی بسیار دیده شده اند، گفت: دانشجویان نباید اطلاعات غیرضروری و عکس های خصوصی را در این گونه سایت ها، مخصوصاً وایبر، تانگو، واتس آپ و فیس بوک قرار دهند.