به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، کارگاه اکتشاف و بهره برداری از نفت خام امروز توسط انجمن های علمی شیمی، فیزیک و مهندسی شیمی و با حضور دانشجویان دانشگاه ایلام در سالن آمفی تئاتر دانشگاه ایلام برپا شد.
احمد کاکایی گفت: نفت خام مایعی غلیظ و سیاه رنگ می باشد که از هیدروکربن تشکیل شده و به دلیل انرژی بالای آن به طلای سیاه معروف است.
وی افزود: اولین چاه مدرن دنیا توسط شخصی به نام ادوین دریک در تاریخ 29 اوت 1859 میلادی در ایالات متحده آمریکا حفر شد.
استاد دانشگاه ایلام اولین چاه حفر شده در ایران را در 5 خرداد 1278 هجری شمسی در مسجد سلیمان دانست و ابراز کرد: پالایشگاه نفت این شهر لقب بزرگترین مجتمع پالایش جهان با 600 هزار بشکه را به خود اختصاص داده است.
کاکایی نظریه های پیدایش نفت و گاز را معدنی و آلی بیان کرد و تصریح نمود: سالانه هزار تن مواد آلی در اقیانوس ها تولید می شوند که اکثر آن ها داخل رسوبات دریایی مدفون می گردند.
وی در توضیح فرایند تولید نفت ادامه داد: آن هنگام که ضخامت لایه های رسوبی در حضور اکسیژن تحت دما و فشار ماده آلی طی مراحل ابتدایی از کروژن به هیدروکربن تبدیل گردد نفت خام تولید می شود.
مدرس کارگاه اکتشاف نفت گفت: دیانژ، کاتاژنر و متاژون مراحل تبدیل ماده عالی به کروژن هستند.
وی علوم مرتبط به اکتشاف را ژئوشیمی، ژئوفیزیک و زمین شناسی عنوان کرد و افزود: حفاری به دو صورت cable tool و rotary- drillin انجام می شود.
در کارگاه مذکور، در مورد حفر چاه، شکل مخازن نفتی و گازی، جداسازی، پایش و انواع کنترل دما توضیحاتی ارائه شد.