به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، فرشید باقری امروز در حاشیه نشست خبری کنگره بین المللی ارتوپدی در جلسات دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: بیماری در رفتگی لگن در کنار بیماری سیاه شدگی سر استخوان زانو از جمله مواردی است که در این کنگره به آن پرداخته میشود.
وی با بیان اینکه بیماری در رفتگی لگن وراثتی و مادر زادی است، افزود: در صورتی که این بیماری را بتوان در همان ابتدای تولد نوزاد تشخیص دهیم قابل درمان و مشکلات بعدی آن بسیار کم است.
دبیر انجمن ارتوپدی خراسان رضوی با انتقاد از نبود فرهنگ مراجعه مردم به پزشک گفت: متاسفانه مادران و خانواده های آنان نسبت به درخواست ما پس از درمان اولیه فرزند خود توجه نداشته و با تفکرات اشتباه امکان پیشگیریهای بعدی را از ما میگیرند.
باقری با اشاره به کاهش ازدواجهای فامیلی در کشور تصریح کرد: به لطف خدا با کاهش ازدواجهای فامیلی نوع پیشرفته این بیماری کاهش پیدا کرده است و با تشخیص در سنین اولیه پس از تولد بسیاری از این بیماران سلامتی خود را به دست میآورند.
وی با بیان اینکه 1.5 سالگی سن تشخیص این نوع بیماری ها در نوزادان است، گفت: به لطف خدا از سه سال پیش که اولین کنگره ارتوپدی اطفال را برگزار کردیم تا به امروز 90 درصد مادران به سونوگرافی مراجعه کردند که این امر موجب تشخیص به موقع و به تبع درمان بیماری را تسهیل میکند.
دبیر اجرایی کنگره بین المللی ارتوپدی کودکان افزود: بیماری دررفتگی لگن کودکان، در صورت تشخیص دیر هنگام عمده مشکلات حرکتی را در بزرگسالی برای کودک رقم میزند.
باقری ادامه داد: این بیماری ارثی و در صورتی که در سه ماه اول بارداری رخ دهد در هنگام تولد تبعات آن برای کودک به نحوی است که گویا پنج سال است به آن مبتلا میباشد.
وی با بیان اینکه این بیماری قابل درمان است، گفت: این بیماری در سه ماه نخست بارداری درمانش پس از تولد پیچیده و دشوار و در صورتی که پس از تولد رخ دهد قابل درمان خواهد بود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه به دو بیمارستان خدمات دهنده به اطفال در این خصوص اشاره کرد و بیان داشت: بیمارستان امام رضا(ع) و قائم مشهد دارای خدمات خوبی در این خصوص میباشند.
باقری مشکلات زایمان را نیز منجر به فلج زایمانی دانست و تصریح کرد: مشکلات زایمانی گاها با تولد زودرس کودک و یا نحوه زایمان شکل میگیرد.
وی ادامه داد: تولد نوزادی که سایز بزرگتری دارد موجب گیر کردن شانه کودک هنگام زایمان و به تبع کشیدگی گردن و رگ گردن و فلج زایمانی میشود.
دبیر اجرایی کنگره بین المللی ارتوپدی کودکان در پایان حضور اساتید مجرب در کنگره پیش رو را موجب بالا رفتن تجربه پزشکان و آگاهی بخشی به مردم دانست و خاطر نشان کرد: اساتید و میهمانان ما از اتریش، سویس و بوسنی خواهند بود.
لازم به ذکر است، دومین کنگره بین المللی ارتوپدی اطفال 27 تا 29 فروردین ماه توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در هتل پردیسان این شهر برگزار میشود.