رئیس مرکز مدیریت بیماریها گفت: 50 درصد مردم دنیا در معرض ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هستند و یک میلیون نفر در سال بر اثر بیماری جان خود را از دست میدهند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت در همایشی که امروز به مناسبت روز جهانی بهداشت در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: وقتی صحبت از بار بیماریها میشود، این تصور ایجاد میشود که بیماریهای واگیر رو به کاهش است؛ از یک طرف این آمار جای شعف دارد که این بیماری ها چه مسیری را طی می کند، اما از طرف دیگر باید توجه داشته باشیم که بیماریهای واگیر شکل عوض می کنند و در صورتی که یک لحظه غفلت ایجاد شود فاجعه به وجود می آید.
وی افزود: 17 مورد از بیماریهای انتقالی هستند که به صورت جدی افراد را تهدید میکنند و در دنیا به آنها به چشم یک خسارت ویژه و بزرگ نگاه می کنند؛ برخی از این بیماریها در حال حاضر در کشور کنترل میشوند که البته این کنترل بسیار شکننده است و برخی دیگر از این بیماریها بشدت در حال افزایش است.
گویا با اشاره به بیماری مالاریا گفت: مالاریا بیماریای است که 40 درصد مردم جهان در معرض ابتلا به آن قرار دارند؛ در سالهای گذشته میزان ابتلا به این بیماری 18 هزار مورد بوده که هم اکنون به کمتر از 1000 مورد رسیده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت در مورد بیماری تب دانگ گفت: تعداد مبتلایان به این بیماری 150 میلیون مورد گزارش شده بود که متاسفانه امسال به 390 میلیون رسیده است؛ این بیماری فرد مبتلا را حداقل 15 روز از کار و زندگی روزمره جدا میسازد و وی را کاملاً خانهنشین میکند.
وی در ادامه گفت: تعداد مبتلایان به این بیماری در کشور پاکستان که کشور همسایه ایران است، 20 میلیون نفر در سال است که باید مراقب راههای انتقال این بیماری به مردم کشور باشیم.
گویا در مورد بیماری لیشمانیوز گفت: این بیماری از یونان تا افغانستان مردم بسیاری را درگیر کرده است و روز به روز به تعداد افراد مبتلا افزوده میشود؛ یک جونده کوچک میتواند بیماری خطرناکی را در انسان ایجاد کند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت در مورد تب خونریزیدهنده کریمه کنگو گفت: پرسنل و کادر بهداشتی و درمانی باید نسبت به این بیماری آگاهی خوبی داشته باشند؛ چرا که اگر اطلاعات و آگاهی آنها درباره این بیماری اندک باشد با کوچکترین خطا، خود پرسنل به این بیماری مبتلا میشوند؛ همچنین عواملی هست که دست به دست هم میدهد و فرد را به این بیماری مبتلا میکند، در ضمن باید آگاه باشیم که این بیماری در دامها ناشناس است و اگر بیماری در دام ایجاد شود و اقدامی صورت نگیرد، بسرعت انتشار مییابد.
وی در ادامه افزود: 50 درصد مردم دنیا در معرض ابتلا به این بیماری هستند و یک میلیون نفر در سال بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند.
گویا در مورد افرادی که به این بیماریها مبتلا میشوند، گفت: بیشترین خسارتها مربوط به مناطق فقیرنشین است که بهداشت فردی در آنها رعایت نمیشود؛ در مناطقی که جمعآوری زباله در آنجا به درستی صورت نگیرد، امکان انتقال این بیماری افزایش مییابد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت در مورد پیشگیری از این بیماریها گفت: این گونه بیماریها قابل پیشگیری با واکسن نیستند و درمان بسیار پیچیدهای دارند، در صورتی که برای پیشگیری این بیماری یک واکسن به فرد تزریق شود، حشره در بدن فرد مقاومت ایجاد میکند و تغییر نشان می دهد.
وی در مورد بار اقتصادی این بیماری گفت: 18 هزار مورد بیماری مالاریا بار سنگینی را بر کشورها وارد میکند، بنابراین باید توجه کرد که درمان این گونه بیماریها بسیار پیچیده است و با یک حشرهکش نمیتوان شیوع این بیماریها را متوقف ساخت.
گویا در مورد تب دانگ اظهار داشت: 40 درصد از جمعیت جهان در معرض خطر این بیماری قرار دارند و موارد شیوع این بیماری در 50 سال گذشته 90 برابر شده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت در پایان گفت: باید در مورد انتقال این بیماریها توجه داشت که سلامت انسان از سلامت گیاهان و دام جدا نیست و سازمانهای مختلف باید برنامههای مشترکی برای درمان این بیماریها داشته باشند و منابع مالی بیشتری نیز برای این بیماریها اختصاص داده شود.