به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، مهدی کوچکزاده شب گذشته در همایش «دستاوردهای هسته ای یا قربانی های دیپلماسی» که در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار شد، گفت: تمام پروتکلها و تفاهمنامههای بینالمللی در مسئله هستهای ایران قرائت باراک اوباما را قبول دارند نه قرائت ما را و در حالحاضر اگر بناست در مورد صنعت هستهای جشنی گرفته شود عزا مناسبتر این صنعت است تا جشن.
وی افزود: برای مبارزه با حقیقت راه های مختلفی وجود دارد که یکی از آنها مقابله فیزیکی است که از ابتدای انقلاب دشمن برنامه ترورها، گروهکها و برجستهسازی اقوام مختلف ایرانی را اجرا کرد؛ اما ما نشان دادیم که با گلوله نمیتوانند با انقلاب ما مقابله کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه پرفایدهترین راهی که امروز دشمن دنبال میکند، تحریف انقلاب برای نابودی این حقیقت است، تصریح کرد: دشمن امروز با جایگزینکردن حقیقت ذائقه جوانان ما را نسبت به طرفداری از یک مشی فکری بدست گرفته است.
محمد حیدری، کارشناس ارشد فیزیک هستهای و پژوهشگر برتر هستهای کشور نیز در ادامه این همایش افزود: انرژی هستهای نه تنها به عنوان یک علم، بلکه در زندگی مردم استفاده مهم دارد که متأثر از پیشرفت این فناوری است، هرچه این صنعت بیشتر پیشرفت کند عملا دیگر صنایع ما را به رشد میکشاند.
وی با بیان اینکه در دنیا از فناوری هستهای به عنوان توسعه پایدار نام برده میشود، گفت: تشخیص بیماریهای تیروئید و درمان آنها، تشخیص و درمان سرطان پروستات، بررسی مراکز عفونی در بدن، تهیه و تولید انواع رادیو داروها مانند ید 131 و تهیه و تولید کیتهای رادیودارویی جهت مراکز پزشکی هستهای از جمله کاربردهای فناوری هستهای در بخش پزشکی و بهداشتی است.
حیدری افزود: موضوع پیلهای هستهای در کشور ما مغفول مانده است که در صورت ایجاد آن در سفینهها، لوازم الکتریکی، پزشکی و خودرو میتوان تا بیش از 20 سال از آنها استفاده کرد.
این پژوهشگر هسته ای با بیان اینکه یکی از محدودیتهای تأمین انرژی در دنیا در آیندهای نزدیک موضوع زیست محیطی است، تاکید کرد: امروز در نسل سوم نیروگاههای اتمی قرار داریم؛ از 18 سال دیگر نسل چهارم این نیروگاهها وارد مدار میشود که لازمه رسیدن به نسل جدید نیروگاهها یادگرفتن دقیق تکنولوژی دوم و سوم این نیروگاههاست.
وی تاکید کرد: موضوع هستهای ما به قبل از انقلاب بر میگردد که راکتور تهران با سوخت 93 درصد را خود غربیها برای اولین بار به ایران وارد کردند.
این پژوهشگر هسته ای گفت: وجود ابهامات و برداشتهای متعدد واژگان کلی و ظرافت در برداشتهای متعدد و کشدار از ویژگیهای متن توافقنامه ژنو است.
حیدری با بیان اینکه تحقیق و تولید بر اساس معاهده NPT حق اصلی ما در فناوری هستهای است، گفت: غنیسازی چالش برانگیزترین بحث در توافقنامه ژنو بود.