کد خبر:۳۰۸۹۸۲
هاشمی در مشهد:

نشریات دانشجویی نسبت به ارزش‌های جامعه بی‌تفاوت نباشند

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تاکید کرد: نشریه دانشجویی به عنوان یک تریبون زنده نمی‌تواند نسبت به ارزش های جامعه بی‌تفاوت باشد.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد،سید ضیاء هاشمی امروز در دوازدهمین همایش نمایندگان مدیران نشریات دانشجویی کشور در هتل میثاق مشهد هاشمی گفت: اساسا نشریات علمی فرهنگی سیاسی و اجتماعی را باید به عنوان جایگاه نقادی تلقی کنیم.


معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با اشاره به اینکه دانشجو باید موقعیت‌ها را بشناسد و در نهایت آسیب شناسی و به سمت وضعیت مطلوب حرکت کند خاطرنشان کرد: بدون نقد پذیری نقادی ناقص خواهد بود بنابراین نشریات دانشجویی باید پیشگام نقد پذیری و نقادی باشند.


وی ادامه داد: باید آمادگی شنیدن پاسخ از جانب مقابل را داشته باشیم، نشریات دانشجویی تجلی تفکر انتقادی و آزادی اندیشه و آزاد اندیشی هستند.


معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه ما نمی‌توانیم در دانشگاه به رشد برسیم جز اینکه آزادی اندیشه داشته باشیم تصریح کرد: کرسی های آزاد اندیشی یک راهبرد کلان و یک استراتژی برای دانشگاه است، علاوه بر علم در حوزه فرهنگی نیز باید به رشد برسیم.


وی افزود: در فرآیند نقد و انتقاد هم باید نقاد و هم نقد پذیر باشیم که بدون اخلاق امکان پذیر نیست، چناچه قرار باشد دانشجویان این حوزه در جایگاه‌های علمی بالایی قرار نگیرند نشریات نیز رو به ضعف خواهد رفت.


هاشمی یادآور شد: مگر می شود دانشجو و استاد  دغدغه توسعه داشته باشند؛ اما دغدغه تعلیم نداشته باتشند؟ کسانیکه مدعی فرهنگ و علم هستند باید خود در ابتدای صف علم و فرهنگ باشد.


وی بیان کرد: مگر نشریات دانشجویی می‌توانند خلاف آداب عمل کنند؟ چناچه چنین نشریه‌ای در دانشگاه جایگاهی یابد، قطعا در دراز مدت جایگاهی نخواهند داشت.


هاشمی ابراز داشت: در طول 100 سال گذشته همه قانونمندان دغدغه قانون را داشته اند نباید کسانی خود را فراتر از قانون تلقی کنند بلکه باید همراه با قانون حرکت کنند.


وی با تاکید بر اینکه از برچسب زنی چه نتیجه ای برده‌ایم خاطر نشان کرد: نشریان دانشجویی به عنوان چشمان تیزبین این مسائل را رصد و نقل کنند. اینگونه نیست تصور کنیم نقد کردن، فی نفسه مطلوب است و آنگاه تا آخر ادامه دهیم، نقد ممکن است وارد و گاهی وارد نباشد.


هاشمی با بیان اینکه با ادبیات نقد جلوی بی‌اخلاقی ها را بگیریم گفت: نباید بگذاریم شخصیت های علمی مورد نقد بی جا قرار گیرند این کشور در مسیر پیشرفت است مگر می‌توان با بخش کمی از شخصیت‌ها به سمت تمدن نوین اسلامی حرکت کرد؟


وی با اشاره به اینکه این‌ها خلاف دین است، چشمانمان را باز کنیم و وارد فضا سازی‌های کاذب نشویم تصریح کزد: اجازه دهیم در بستر قانون و سایه اخلاق مسیر پیشرفت این کشور  را با هم پیش ببریم. دست برداریم از ادعاهای به ظاهر زیبای در واقع کاذب.


معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم افزود: اجازه دهیم از این فرصت تاریخی برای ملت استفاده کنیم قرار است ما در دنیا الهام بخش باشیم بسیار متاسفم از اینکه امروز با قضایایی مواجهه هستیم که خلاف اخلاق است.


هاشمی ضمن بیان اینکه نشریات دانشجویی باید مستقل باشند ابراز داشت: نشریات دانشجویی بستر رشد و بخش اصلی دانشگاه هستند نه بخش فرعی و چه بسا این مسیر از کلاس درس نیز مفیدتر باشد.


وی یاداور شد: نشریات دانشجویی بستر اجتماعی شدن دانشجو، خودباوری و اعتماد به نفس، عرصه تکاپوی فکری و کار جمعی را فراهم می‌کند، همچنین تقویت روحیه مشارکت جویی و زمینه سازی برای نشاط فرهنگی و علمی از جمله کارهای ویژه نشریات دانشجویی است.


وی موفقیت در این عرصه را در گرو ارتباط با سایر دانشجویان و مخاطبان دانست و گفت: در این مسیر باید از افراط و تفریط بپرهیزیم که متاسفانه این مسئله به یک بیماری بین نخبگان ما تبدیل شده است.
 

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تاکید کرد: نشریه دانشجویی به عنوان یک تریبون زنده نمی‌تواند نسبت به ارزش های جامعه بی‌تفاوت باشد؛ بنابراین باید به ارزش های جامعه توجه داشته باشیم.


هاشمی خطاب به مدیران بیان کرد: مدیران موظف هستند از کنترل‌های غیر ضروری پرهیز کنند نگاه ما به فعالیت‌های دانشجویی نباید یک نگاه بی اعتماد نسبت به دانشجو باشد بلکه باید به دانشجو اعتماد کرد.


وی با تاکید بر اینکه حساسیت‌های غیر ضروری به نفع دانشجو و دانشگاه نیست خاطر نشان کرد: زمانی که فضا را امنیتی کنیم فضا ضد فرهنگ و ضد علم خواهد شد پیش فرض ما این است که دانشجو ارزشی است البته ما باید بسیاری از اشتباهات را با تعامل و گفتگو حل کنیم.


هاشمی تاکید کرد: در اجرای قانوان نباید تردیدی به خود راه داد؛ اما اجرای قانون هم می‌تواند با سختگیری و هم می‌تواند همراه با آرامش و با محبت باشد.


وی ادامه داد: دانشجو باید مدیران را نقد کند و مدیران نیز باید از وی حمایت کنند با گفتگو بسیاری از مسائل حل خواهد شد، بنابراین مسیر حمایت و همدلی و گفتگو باید مسیر مدیریت ما باشد.
 

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تاکید کرد: امروز دنیا، دنیای رسانه است در این حوزه با یک مبارزه شدید مواجهه هستیم ما نمی‌توانیم در این مبارزه متخصص توانمند نداشته باشیم زیرا در غیر این صورت موفق نخواهیم بود.
 

هاشمی در پایان گفت: امیدواریم این همایش مانند دیگر همایش‌ها عرصه‌ای در جهت رشد دانشجویان باشد.


 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار